رسیدن به توافق جامع با غرب نیاز به هوشمندی و صبر استراتژیک دارد. آنچه در خروجی وین ۶ برای رسیدن توافق جامع پیش روی ماست؛ بیش از آنکه لغو تحریمها باشد؛ تخفیف موقت در آن است.
حتی مقامات آمریکایی هم ادعای دولت روحانی درباره به صفر رسیدن میزان فروش نفت ایران در صورت عدم حصول توافق ژنو و برجام را تایید نمیکنند و به ثبات فزاینده صادرات نفت قبل از توافق ژنو اشاره کرده اند.
حالا پس از گذر از آن روزها و خسارتی که به دلیل نادیده گرفتن خطوط قرمز نظام در معاهده برجام به ملت ایران تحمیل شد؛ «لغو همه تحریمها و راستیآزمایی عملی آن» حرف قطعی امروز برای بازگشت به برجام است.
صالحی در حالی منتقدان را به بیاخلاقی، دروغگویی و ماکیاولیسم متهم میکند که خود سمفونی بلندی از تناقضات در کارنامه عملکرد سیاسی و هستهای خود به جا گذاشته است.
اکنون 24 ماه از خروج آمریکا و همچنین قریب به 60 ماه از امضای برجام سپری شده است. این مدت زمان طولانی در حالی سپری شده است که هیچ دستاوردی از برجام عاید کشورمان نشده است.
هرچند اصلاح طلبان و برخی دولتمردان، اصرار دارند که به فهم و شعور مردم توهین کنند، اما این مسئله به هیچ عنوان قابل انکار نیست که فشار اقتصادی کنونی، نتیجه اعتماد مطلق دولت آقای روحانی به آمریکاست.
یکی از کارشناسان اندیشکده ضد ایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» خواستار تحریم «آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان» شد.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه این دولت هرگز فرصت مذاکره را از دست نخواهد داد، گفت: تا زمانی که مسئولیت اجرایی کشور را برعهده دارم، برای انجام مذاکره عادلانه، قانونی و عزتمندانه کاملاً آمادگی داریم.
برنامه ثریا این هفته با حضور کارشناسان، به موضوع شرایط تحریمها و معادلات شکل گرفته در پس برجام پرداخت. نقدهای خواندنی این برنامه در این گزارش میآید.
کتاب «راز آنچه مرقوم داشتهاند…» که پرده از رازِ نامهی تاریخی رئیس جمهور در ۳ آذر ۱۳۹۲ درباره توافق ژنو برمیدارد در نمایشگاه کتاب عرضه شده است.