به گزارش حلقه وصل، سال گذشته پس از فراز و نشیبهای فراوان، برگزاری جلسات متعدد با ایرلاینهای داخلی و گمانهزنیهای بسیار سرانجام نرخ بلیت پروازهای اربعین حسینی به بهانه گرانی شدید قیمت ارز، با افزایش 100 درصدی اعلام شد. بر این اساس بود که مدیرعامل وقت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: نرخگذاری صورتگرفته ایرلاینها که جابهجایی زائران به عتبات عالیات را انجام میدهند بر اساس نرخ منظم و منطقی در نظر گرفته شده است.
فرزانه شرفبافی با بیان این که براساس همکاری بانک مرکزی و سازمان هواپیمایی کشوری، نرخگذاری انجام شده است؛ افرود: بلیت پروازهای نجف و بغداد در ایام اربعین از 2.4 تا 2.7 میلیون تومان تعیین شده است.
به گزارش تسنیم، یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار تعیین نرخ بلیت پروازهای اربعین سال گذشته، قیمت دلار بوده که دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی همواره روی آن تاکید داشته است. پس از اعلام افزایش 100 درصدی قیمت بلیتهای اربعین سال گذشته، مقصود اسعدی سامانی 6 دلیل این گرانی را تشریح و گفته بود: سال گذشته (96) نرخ دلاری که به ایرلاینها داده میشد 3820 تومان بود، این در حالی است که امسال نرخ ارز 8000 تومان (سامانه نیما) محاسبه شده ولی بسیاری از شرکتها تاکنون نتوانستهاند ارز نیمایی دریافت کنند.
در حالی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی تصریح کرده که بسیاری از شرکت های هواپیمایی سال گذشته نتوانستند ارز نیمایی بگیرند که دلار آزاد در ایام اربعین سال گذشته بین 14000 تا 15000 هزار تومان در نوسان بوده و همین نرخ هم در قیمت افزایش قیمت بلیت پروازهای اربعین موثر بوده است.
اگر بپذیریم که نرخ دلار آزاد بیشترین تاثیر را در تعیین نرخ بلیت هواپیما دارد، بنابراین با توجه به کاهش بالای 15 درصدی قیمت دلار در سال جاری به زیر 12 هزار تومان، تبعاً قیمت بلیت پروازای اربیعن هم باید امسال حداقل 15 درصد کاهش یابد و از ارقام 2.4 تا 2.7 میلیون تومان به 2 تا 2.3 میلیون تومان برسد.
اگر هم امسال شرکتهای هواپیمایی از دلار نیمایی استفاده کنند، باید شاهد کاهش بیشتر نرخ بلیت پروازهای اربعین باشیم.