
به گزارش حلقه وصل به نقل از شبکه وبلاگی استان کردستان، اسلام در عصرى ظهور کرد که جاهلیت و فرهنگ جاهلى با ابعاد زشت و تاریک خود در تمام تار و پود مردم ریشه دوانده بود و کمتر روزى بود که میوه تلخ جاهلیت کام مردم را تلخ نسازد. بت پرستى، قتل و ناامنى، غارت اموال، حریم شکنى نسبت به نوامیس یکدیگر، و شهوت پرستى، پدیده شوم دخترکشى و فرزند کشى به خاطر بیم از فقر، تجارت بردگان، شکاف عمیق طبقاتى میان ثروتمندان و مستمندان، جهل وبیسوادى و دهها پدیده شوم جاهلى دیگر بیداد میکرد.از سویی دیگر، مفاهیمى همچون یکتاپرستى، گذشت، مهربانى، ایثار،عدالت، انصاف به ویژه نسبت به زنان جزء واژههاى مرده یا رنگ باخته آن عصر و روزگار بود.قرآن در موارد مختلف از این دوران به عنوان دوره جاهلیت یاد کرده وبرخی از شاخصه های آن را برشمرده است.
امام حسین(ع) دریافت که تنها خون و شهادت اوست که میتواند جامعه خفته در خواب غفلت رابیدار کندوخون مظلومانهاش میتواند درخت پژمرده و رو به مرگ اسلام را حیات دوباره ببخشد.بدون تردید حاضر شدن امام براى عزیمت به کربلا به رغم آگاهى از فرجام کار و شهادت خود و یارانش، و اطلاع از سستپیمانى مردم کوفه و به رغم مخالفت اطرافیان و بزرگانى همچون عبدالله بن عباس و محمد بن حنفیه، با یقین به این نکته بوده است که تنها راه بقاى اسلام و اصلاح فرهنگ بازگشته جاهلى، خون فشانى است.زیرا در چنین اوضاع بس پیچیده و حساس تنها خون است که میتواند پیام خود را از لابلاى هر آواز پرغوغا به گوش هر خفتهاى برساند و اندیشهها را روشن سازد و چراغى فراراه گمراهان برافروزد.حوادث پس از عاشورا و نهضتهاى انجام گرفته پس از این واقعه و نیز ماندگارى اسلام تا به امروز،خود بهترین گواه است که امام حسین(ع) ضرورت زمان خود را به خوبى شناخت و در طرحى که درانداخت و جانى که فدا ساخت، حیات جاودانه اسلام را تضمین بخشید.اگر امروز اسلام و آموزه های بلند آن زنده مانده و ما به داشتن چنین دینی در برابر جهانیان بر خود می بالیم، به یُمن خون فشانی سالار شهیدان و یاران باوفای ایشان بوده است.
شیعه به معنای یک مجموعه ای که بالندگیش ولایت مداری وپیروی از ۱۲نور پاک به عنوان اوصیای پیامبر(ص) است به خود می بالد.شیعه از حسین(ع) درس زندگی آموخت هیچ چیز نمی تواند شیعه را از حسین(ع) جدا کند واین عشق به ابا عبدالله حسین(ع) تجلی شیعه است.امام حسین (علیهم السلام) یک ملت است و ابعاد مختلفی دارد، و وجود مبارک امام حسین(علیهم السلام) مانع از تهاجم فرهنگی می شود.امام حسین(ع) ظرفیتی است که نه تنها شیعیان و مسلمانان، بلکه پیروان ادیان دیگر نیز به ایشان عشق می ورزند، به همین دلیل حضرت که شخصیت جهانی هستند، می توانند محور حق طلبان جهان باشندامام حسین(علیهم السلام) نماد عزت و آزادگی است و تمام زندگی مبارکش برای ما مملو از درس های زندگی است.
زنده نگه داشتن کربلا ایستادگی در برابر ظلم و ستم و احیای عزت و عزتمندی دین اسلام و مکتب اسلام است.واقعه کربلا نشاندهنده انحراف عمیق امت اسلامی بعد از رسول گرامی اسلام از خط ولایت و رهبری است و این معنا باید موردتوجه مسلمین قرار بگیرد. امیرالمؤمنین و امام حسن مجتبی علیهماالسلام درزمانی زندگی میکردند که نمیتوانستند این انحرافات را بهطور کامل علنی کنند و قضایا بهجایی رسید که به شهادت امام حسین(ع) و اهلبیت ایشان انجامید این جریانات نشان میدهد که این مسیر چگونه به بیراهه رفته که منجر به عدم پذیرش سبط نبی اکرم و مقابله با اهلبیت(علیهم السلام) بهصورت علنی در امت اسلامی شد. لذا مسئله امامت و رهبری از مسائل بسیار مهم دین است که قوام دین بعد از توحید و نبوت به مسئله رهبری الهی برمیگردد و خداوند متعال خواسته است که این مسئله در عالم شکل بگیرد و در هر مقطعی این بینش توحیدی تحقق پیدا نماید.
اگر این معنا تحقق پیدا نکند در حقیقت بینش توحیدی در سطح جامعه شکل نگرفته و انحراف به وجود آمده است مقصود ادیان الهی این است که بینش توحیدی در شئون گوناگون زندگی انسان تحقق پیدا نماید و از این طریق انسان به کمالی که لایق آن است برسد و تنها راه آن اتصال به امامت و ولایت الهی است و خداوند متعال اراده فرموده که توسط عده خاصی تحقق پیدا کند.پیام عاشورا و نهضت حسینی زیر بار ذلت نرفتن است جامعه اسلامی نباید استقلال، عزت و اقتدار و همبستگی خود را در برابر دشمنان نادیده بگیرد.استکبار ومنافقینی که برطبل قدرت،آدم کشی و جنایت می کوبند نمی توانند شیعه را از حسین(ع) جدا کنند ولذا حرکت پیاده شیعه به سمت کربلا نشان از این مهم است.نهضت عاشورا، نهضتی در مقابل ظلم و اسبتداد و دفاع از عدالت و حق بوده است، اربعین نیز در امتداد همین نهضت قرار دارد.
ریشه تاریخی اربعین به زیارت جابر این عبدالله انصاری برمی گردد که در روز چهلم شهادت امام حسین علیه السلام رخ داده و همین زیارت مبنایی شده که ما هر سال این روز را گرامی بداریم اگر ما از زاویه نگاه قرآن به چهل و چهلم نگاه داشته باشیم متوجه می شوبم عدد ۴۰ از یک سو سن کمال نسبی است از طرف دیگر عدد ۴۰، میقات و ارتباط و وعده گذاشتن با خداوند است. موسی در وعده ای که با خداوند می گذارد در ۴۰ شب به کمال می رسد و از طرف دیگر می بینیم به خواست خداوند، بنی اسرائیل چهل سال سرگردان می مانند و عذاب می کشند و ۴۰ سال از ورود به آن سرزمین مورد نظر محروم می مانند.
حرارت عشق امام حسین(ع) آنچنان شور انگیز است که هر قشر و سلیقه ای در مجالس عزاداری حضور می یابنداجتماع عظیم اربعین به نوعی به نمایش گذاشتن اقتدار، عظمت و شکست ناپذیری شیعه به جهانیان است.در اربعین حسینی جلوه ای ناب از معجزه الهی نقش می بندد به طوری که میلیون ها زائر برای زیارت بارگاه مطهر امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) به حرکت در آیند اربعين به كنگره عظيم امت اسلامي تبديل شده است.حضور میلیونی مسلمانان در اربعین حسینی تجلی ایمان، ایثار، همبستگی، مودت و دوستی با اهل بیت پیغمبر(ص) است.ملت مسلمان و به خصوص شیعیان با حضور در این گردهمایی بزرگ دینی به دنیا اثبات میکنند از نسل عاشورائیان بوده و هیچ تهدیدی بر آنها سازگار نیست. اربعین حسینی روز تجدید عهد ومیثاق با امام حسین(ع) و شهداست. اهل بیت (ع) در اربعین حسینی با آمدن به کربلا حادثه کربلا را دوباره زنده نگه داشتند.حضور میلیونی زائران امام حسین(ع) در اربعین، اسلام ناب محمدی را به جهانیان ارائه کرده و از گسترش اسلام آمریکایی جلوگیری می کند.اربعین، نقطه عطفی در مسیر ماندگاری و جاودانگی قیام کربلا و امتداد این حرکت تاریخی و ابدی است.اربعین حسینی نمایش اقتدار جهان اسلام در کربلا است، و چنان چه تمام مسلمانان اعم از شیعه و سنی متحد شوند، سد راه نفوذ استکبار جهانی خواهند شد.
اربعین آمدجابر آمد عطیه عوفی آمد موعد احرام عشاق آمدفصل گسستن قیدوبندها و تعلقات آمدساعات وارستگی آمداشک ها دوباره جوشیدند،خروشیدند،دل را آتش زدند دل آتش گرفت جان آتش گرفت جهان آتش گرفت آب آتش گرفت ! آتش، آتش گرفت !اربعین حسینی یکی از روزهای ماندگار در تاریخ جهان است که سبب شده تا پایان هستی غم و اندوه واقعه جانسوز کربلا در یادها بماند.این روزها امام حسین(ع) جهانی شدهاست و افرادی که در این پیاده روی حاضر شده اند سودای سیاست، پول و شهرت را ندارند بلکه همه آنها برای یک عشق واحد که عشق به اهلبیت(ع) است، مشقات سفر را به جان می خرند. مهمترین درس از این زیارت صبر زینبی، ثابت قدم بودن در مسیر ولایت و اعلام آمادگی برای ظهور است و زیباییهای باطنی عاشورا سبب ماندگاری این قیام در طول تاریخ است.
اربعین یک نگاه تاریخی صرف نیست؛ بلکه نگاهی معرفتشناسانه است. اربعین یادآور زیارت کاروان اسرای کربلا از قبر مطهر امام حسین(ع) و نشانگر اعلام پیمان مجدد برای تداوم راه شهیدان کربلا است. زیارت اربعین نشانه هویت حسینی است، زیارت اربعین به مثابه اعلام پیمان و تجدید عهده با امام حسین(ع) و شهیدان پاک باخته کربلا و برافراشتن پرچم لبیک یا حسین است. کلمه اربعین از جنس عشق، پیمان و هویت حسینی و تلاش برای حسینی شدن است. اقتدار موج عظیم حسینی در اربعین از جنس اقتدار معنوی و الهی است، زیارت اربعین با حضور این موج انسانی در امتداد نهضت حسینی است و موجب زنده نگاه داشتن واقعه کربلا در عمق وجدان های بیدار انسانی خواهد بود. این موج عظیم انسانی الهام بخش آزادی خواهان جهان و نقطه آغاز نهضت فراگیر جهانی علیه ظلم و استبداد و بی عدالتی و حرکت به سمت تحق ماموریتهای الهی و هدایت زیر پرچم امام حسین(ع) و استفاده از نورانیت کربلا و بهره گیری از چراغ هدایت و سفینة النجات حسینی خواهد شد.
اربعین حسینی صرف ادای نذری، پوشیدن لباس مشکی و عزاداری نیست بلکه پیامهای ویژهای دارد و پیام اربعین امسال عزتطلبی است. تجمع میلیونی زائران اربعین حسینی در کربلا در حقیقت ابلاغ پیام فرهنگی انقلاب اسلامی ایران است. همه مسلمانان باید بدانند که مسیر ولایت فقیه همان مسیر امام حسین(ع) است؛ این راهپیمایی پر شور سازش ناپذیری در مقابل ظلم و بصیرت سیاسی امت اسلام را نشان می دهد.راهپيمايي ميليوني مسلمان جهان در روز اربعين امام حسين(ع) مهندسي راهبردي در تقويت نهضت امام حسين(ع) است.این پیاده روی و اجتماع بزرگ در اربعین حسینی پایه های استکبار را به لرزه در می آورد. این اجتماع شیعیان قدرت آمریکا را متزلزل کرده و نظام رسانه ها اعلام کرده اند که مبادا این اجتماع را به مخاطره بیاندازند.پیام حضور چندین میلیونی دلدادگان اسلام ناب اهل بیت(ع)، ایستادگی، مقاومت و انزجار از کینهجویی تکفیری ها و اربابان آنها استکبار جهانی و صهیونیزم بینالملل است.
اجتماع عظیم اربعین مربوط به قدرت اسلام است نه صرفاً شیعه؛ چون شخصیت حسین (ع)، شخصیت جهانی با شعارهای جهانی است. این تجمع در واقع تولید کننده یک قدرت بی نظیر برای جهان اسلام است؛ قدرتی که می تواند گره بسیاری از مسائل را در جهان اسلام بگشاید.اربعین، امتداد جبهه سرخ شهادت و بهترین فرصت برای معرفی امام حسین(ع) به جهانیان است اهميت اربعين در آن است كه در اين روز، با تدبير الهى خاندان پيامبر(ص)، ياد نهضت حسينى براى هميشه جاودانه شد ودرسى كه اربعين به ما مى دهد، اين است كه بايد ياد حقيقت و خاطره ى شهادت را در مقابل طوفان تبليغات دشمن زنده نگهداشت.
پیاده روی اربعین ترسیم کننده شجاعت و صلابت و قدرت شیعیان و تجسم همه کمالات است فرهنگ عاشورا، همچنین این عظمت را دارد که میتواند در یک روز بزرگترین اجتماع عالم را در خودش گرد هم جمع کند و آن اجتماع اربعین حسینی را ایجاد کند.اربعین برای چند گروه پیام دارد، اولاً پیامی برای مسلمانان دینی عالم دارد که ای مسلمانان عالم شما که توفیق رهروی از راه اهلبیت و تشیع را ندارید و اهل سنت هستید، ضمن اینکه ما به شما احترام میگذاریم و لازم هم هست که ما به همدیگر احترام بگذاریم، اما عظمت فرزند زهرا(س)، حسین(ع) است که این دلها را همانند یک مغناطیس از سراسر عالم دور خودش جمع میکند و در این هوای سرد، این اجتماع عظیم را ایجاد میکند.
پیام دیگر هم به دشمنان اسلام و اهلبیت و شیعه است که عظمت اهلبیت اینگونه است، امام حسین هزار و سیصد و چندی سال قبل در روز عاشورا در صحرای کربلا مظلومانه و غریبانه به شهادت رسید ولی پیام اربعین امروز این است که آن فریاد حسین در قریب به هزار و چهارصد سال قبل تا الآن هم جهان را طنینانداز کرده و در آینده و تا قیامت هم طنینانداز خواهد شد و این نشان از آن عظمت ابیعبدالله الحسین(ع) است و چون کار ابیعبدالله برای خدا بود، دلهای همه خداپرستان کانون محبت حسین است. این اجتماع میلیونی اربعین این پیام را هم به استکبار میدهد که اگر دشمنان اسلام بخواهند به کیان اسلام و شیعه تعرضی بکنند، این شیعیان اهلبیت و این پیروان ابیعبدالله همچنان که در این سختیها، با گرسنگی و تشنگی و در سرما و گرما تحمل میکنند و باوجود همه خطرات و تهدیدهایی که از طرف وهابیهای خبیث و تکفیریها برای آنها ایجادشده، اما درعینحال با عشق به حسین میآیند و اینها درزمانی اگر لازم باشد، یک دریای خروشان میشوند که ریشه ستم و ستمگران را از بین خواهد برد.
این پیاده روی بزرگ شیعیان یک رویداد فرهنگی و تاثیر گذار در دنیاست. این اجتماع مردمی حامل یک پیام بزرگ است، در این پیام شیعیان می خواهند به دنیا اعلام کنند که گره مشکلات جهان در محضر امام حسین (ع) است.باید در اربعین حسینی تلاش کنیم گفتمان سید الشهدا را زنده کنیم، زنده نگه داشتن اسلام گفتمان حسینی چیزی جز گفتمان سید الشهداء نیست.وفاداری به ولایت و اهل بیت(ع) مهم ترین پیام این راهپیمایی است، مردم با شرکت در این مراسم جهانی، با ولایت تجدید بیعت می کنند.
اینجا که کربلایش می نامندتمام عالم در آن اجتماع یافته ؛اینجا که جمعیت بی خویش و واله و مفتون اند به سیمای عزاداران، تو گویی محشر کبری رخ داده که چنینانداینجا که شور و شعور در همآمیخته و هرولههای عزادارانش جان عالم را آشفته ... اینجاکربلاست؛قلب منظومه شیدایی! اگر چه کربلا امروز هر آن دلی است که برای حسین علیه السلام دگرگونه می تپد و احوالاتش درهم و طوفانی است اینجا کربلا؛ مدینة الحسین است کانون شیداییست ، قلب منظومه عبودیت است . مدینة الوتر الموتور است! حالا ... بعد از گذر چهل روز ، فریاد سکوت و غوغای خون و شیدایی غبارهای نوری ، کربلا را مرکز خروش و فریاد و انقلاب و خونخواهی کرده است ثمره و بازده رستاخیز عاشورا و اربعین پرورش یاران پا به رکاب برای زمینه سازی ظهور و انقلاب جهانی امام عصر و دوران ماست.بدین معنا که در پایان زیارت اربعین ، پس از بازخوانی فعل و قول سیدالشهداء و نهضت عاشورا و درک معرفت حسینی با جان و خرد ، آمادگی خود را برای یاری امامی که حسین دوران ماست اعلام مي کنیم دورانی که رجعت امام حسین و سایر اولیاء دین را به همراه دارد.
کربلا؛این خارستان خشک و بی آب،دریای انسانیت و کمال است،اقیانوس بی کرانهای است که در آن گوهر همه عظمتها و خوبیها به رنگ مظلومیت،یافتنی است ؛ اما غواص قهار میطلبد. و هر کدام به فراخور حالمان ازکربلا، محرم، عاشورا و اربعین،برداشتی داریم و بر اساس آن قضاوتی ….اینک قریب چهل روز از غروب غم فزای شهادت شقایقها وفریاد و بیدارگری حاملان پیغام قاصدک های عترت و عظمت میگذرد از آن روز تا امروز چهل روزدر سوگ ابرمردی نشستیم که حیات اسلام مدیون رگهای پاره پاره اوست. قصه سر و نیزه، قصه لبهای خونین و قرآن، قصه سیلی و صورت گلگون کودک چهل روز میگذرد از روز واقعه، از تنهایی زینب، از غریبی حسین؛ از پیچیدن فریاد هل من ناصر حسین در گوش زمان، از ناله های العطش کودکان؛از بی قراری سرباز شش ماهه در آغوش پدرچهل روز میگذرد از اسارت و جسارت و اهانت و هتک حرمت.فقط خدا میداند که در این چهل روز چه بر سر دل زینب آمدزینبی که خواهری را در کربلا به حد اعلا رساندزینبی که قوت قلب حسین و توان زانوان عباس بود.زینب سلام الله علیها ، چهل منزل است که قدم به قدم با حسین علیه السلام است . هر نفسش ، هر دمش و هر بازدمش چون سلام ها و درودها و تعظیم و تکریم های حسینش را از فراز نیزه ها شنیده جواب داده : و علیک السلام یا مظلوم ! و علیک السلام یا غریب ! و علیک السلام یا عطشان ...
امروز تمام معادلات دنیا به هم میریزدتاعرشیان همه در کربلا به گرد هم آیند تا وصال خواهری داغدیده با قدی خمیده را با برادرش شاهد باشنداربعین تکرار صلابت عاشوراوبستن عهدی دوباره است با دلِ مضطر زینب است اربعین عرض ارادت دل هایی است که از حادثه عاشورا جا ماندند و حال میخواهند تار و پود دلشان را گره بزنند به قلب تاریخ تا همیشه گوش به فرمان حسین و ولایت باشند.درسی که اربعین به مامیدهد، زنده نگهداشتن یادِحقیقت و خاطره ی شهادت درمقابل طوفان تبلیغات دشمن است.