حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی یکشنبه 27 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «250 میلیون دلار برای طراحی یک صندوق عقب!» نوشت:
«...به گفته پارسایی، طراحی خودرو یکی از منافذی است که خودروسازان به دلیل روحیه و عملکرد انحصار طلبیشان نهایت سوءاستفاده را از آن داشتهاند. سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «خودروسازها ۲۵ هزار میلیارد تومان خودرو پیش فروش کردند، ۳۰ هزار میلیارد تومان به بانکها و ٢۵ هزارمیلیارد تومان به قطعه سازان بدهکارند و ۳۰ هزار میلیارد تومان هم زیان انباشته دارند»، افزود: اینکه چرا تاکنون با آنها برخورد نشده جای سوال دارد اما به نظر میرسد یکی از راههایی که به راحتی میتوانستند به جیب مردم دستبرد بزنند همین به اصطلاح طراحیهای کارشناسی نشده است که به خاطر آن به منافع کلان رسیدند...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «چراغ جادوی ۶۸ هزار میلیاردی وزارت نفت» نوشت:
«...صندوقی با 68 هزار میلیارد دارایی طبق آخرین صورت مالی حسابرسیشده که مربوط به سال مالی منتهی به اردیبهشت سال 96 است، حجم داراییهای صندوقهای بازنشستگی، پسانداز و رفاه کارکنان صنعت نفت در اردیبهشت 96 حدود 67 هزار و 797 میلیارد تومان بوده است. بررسی جزئیات حجم داراییهای این صندوقها نشان میدهد از مجموع کل دارایی این صندوقها، 14 هزار و 653 میلیارد تومان آن مربوط به داراییهای شرکتهای اصلی، 2.5 هزار میلیارد تومان آن مربوط به سرمایهگذاری در شرکتهای فرعی، نزدیک به 91 میلیارد تومان آن مربوط به سرمایهگذاری در املاک، 341 میلیارد تومان آن مربوط به اوراق مشارکت، 1.7 هزار میلیارد تومان آن مربوط به تسهیلات اعطایی، 2.2 هزار میلیارد تومان آن مربوط به سپردههای بانکی و 46 هزار میلیارد تومان آن مربوط به موجودی مواد و کالا، سرقفلی، سایر داراییهای مشهود و غیرمشهود است...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «دوگانه کاذب مقاومت مذاکره» نوشت:
«...این قبیل موضع گیریها بهنام حامیان «مقاومت» و دمیدن بر دوگانه سازیهای تفرقه برانگیز معلوم نیست در چارچوب کدام راهبرد ملی انجام میشود. مخالفت با ظریف و شیوههای وی در حوزه سیاست خارجی آیا دلیلی برای نادیده انگاشتن برخی واقعیات موجود در ساختار کشور است؟ تلاش برای القای دوگانه دیپلماسی- مقاومت در شرایطی انجام میشود که بعد از تحریم محمد جواد ظریف از سوی امریکا، سید حسن نصرالله رهبر حزبالله لبنان پیام مهر برایش میفرستد و با خطاب کردن او با عنوان عزیز و دوست ما مینویسد:«جناب وزیر، شما صدایی رسا در همه محافل بینالمللی هستید که واقعیت را فاش میسازید، حق را بیان میکنید و آن را رودرروی سرکشترین طاغوتهای جهان یعنی امریکا و ترامپ و همه افرادی از این جنس فریاد میزنید و این بزرگترین جهاد است...ان شاءالله همچنان اینچنین مدافع مظلومان و مستضعفان و مقاومان خواهید ماند. خداوند شما را حفظ، مراقبت، یاری و تأیید فرماید...»
روزنامه «جوان»:
طی گزارشی درباره «خنجر یمنی در قلب نفتی ریاض» نوشت:
«....روزنامه انگلیسی گاردین درباره این حوزه نفتی و پالایشگاه نوشته است که از حوزه نفتی «الشیبه» روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت مرغوب استخراج میشود که ارزش آن ۵۰ میلیون دلار در یک روز است. در این حوزه نفتی هزار نفر سکونت دارند و در ۱۰ کیلومتری مرز جنوبی امارات قرار گرفته است. این روزنامه همچنین نوشت که ارزش این حوزه نفتی در حد یک «معدن طلا» است...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «خصوصیسازی ضروری است اما دولت وارونه اجرا میکند!» نوشت:
«...حالا پس از گذشت بیش از 10 سال از ابلاغ این سیاستها مخالفان خصوصیسازی که عمدتا حامی تصدیگری هرچه بیشتر دولت در عرصههای اقتصادی هستند اعتقاد دارند اصل خصوصیسازی فسادزاست و مشکل اصلی در نفس این اقدام است، حالا هم که اقدامات رئیسسابق سازمان خصوصیسازی مزید بر علت شده و عدهای با شور و حرارت بیشتر به نادرستی خصوصیسازیاشاره میکنند. این در حالی است که تجربه مدیریت دولتی در اقتصاد ایران سالها ناموفق بوده و کمابیش فساد ناشی از مداخلات رانتی بخش دولتی به گوش همه رسیده است، تصدیگری دولت در بنگاههای اقتصادی به دلیل اینکه دولت بازیگر فعالی در سودآوری نیست، نمیتواند منافع بنگاه را کاملا تامین کند، به همین دلیل شرکتهای دولتی، بهره وری پایینی دارند و نارضایتی از آنها نیز اغلب زیاد است. به عبارت دیگر،اشکال اصلی در خود خصوصیسازی نیست، زیرا دولت در کشور ما در حال حاضر یک نهاد بسیار بزرگ است که داراییهای آن حدود 5000 هزار میلیارد تومان بوده و اداره این همه دستگاه عریض و طویل از عهده دولت خارج است، از آن طرف بسیاری از مردم هستند که توان اداره و خرید این بنگاهها را دارند و لذا میتوانند فعالیت اقتصادی بهتری نسبت به دولت داشته باشند بنابراین خصوصی شدن بخشهای مهمی از اقتصاد ضروری است امااشکال در نحوه اجراست...»
روزنامه «خراسان»:
این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «پیام های عملیات تاریخی یمن» نوشت:
«...این عملیات، همچنین پس از دیدار تاریخی فرستاده ویژه سید عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارا... یمن به تهران و دیدار تاریخی سخنگوی این جنبش و هیئت همراه او با رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتا... خامنهای انجام شد.از سوی دیگر، عملیات پهپادی یمن، تقریباً همزمان با سالروز پیروزی حزبا... لبنان در جنگ 33 روزه بر رژیم صهیونیستی انجام شد و طبق برنامه، علاوه بر پیام تبریکی که انصارا... یمن در این مناسبت خطاب به حزبا... لبنان صادر کرده، قرار است سید عبدالملک الحوثی نیز معطوف به تحولات اخیر و دیدار مهم تهران و نیز عملیات تاریخی دیروز، سخنان مهمی را ایراد کند که با توجه به شرایط زمانی، طبعاً شامل پالسهای ویژهای برای مخاطبان خاص خواهد بود....»
روزنامه «مردم سالاری»:
طی گزارشی درباره «ماهیگیری آمریکا از آب گلآلود هنگکنگ» نوشت:
«...آمریکا از زمان ریاست جمهوری «جرج اچ دابلیو بوش»، جنگندهای به تایوان نفروخته است. دولت اوباما از تصویب فروش اف۱۶های جدید به تایوان اجتناب کرده بود اما با این حال، هواپیماهای تایوان را ارتقا داد. در ادامه همین موضوع، قانونگذاران آمریکا خواستار تصویب فروش جنگندههای اف۱۶ توسط ترامپ هستند؛ آنها ابراز نگرانی کردهاند که این موضوع عقب افتاده است و میتواند به عنوان عاملی در توافق تجاری با چین مورد بهرهبرداری قرار گیرد. سناتور «مارکو روبیو» نیز مانند نمایندگان مذکور، اقدام دولت ترامپ را قدمی مهم جهت تحکیم قوای دفاعی تایوان برشمرده است. او میگوید: «من دولت را جهت پیشبرد طرح جتهای جنگنده اف۱۶ به تایوان تحسین میکنم؛ در حالیکه دولت چین و حزب کمونیست در تلاش است تا اقتدار خود را در منطقه بیشتر کند، ارتقای روابط استراتژیک ما با تایوان -شریک دموکرات ما- حیاتی است...»