به گزارش حلقه وصل، این روزها با فراگیر شدن کمبود شغل و فشارهای اقتصادی، فضای مجازی به عنوان بازویی قدرتمند به کمک افراد جویای کار و شرکتها آمده تا هرچه زودتر نیروی مورد نیاز را به شرکت نیازمند متصل کند. حالا دیگر کمتر کسی را میبینید که در گوشه و کنار پارکهای شهر روزنامه را ورق بزند و به دنبال شغل باشد.
کافی است فقط کمی سایتهای انتشار آگهی را بالا و پایین کنید تا با انبوهی از شرکتهای عمومی و خصوصی روبرو شوید که به دنبال نیروی کار هستند. اما این بستر هم مانند خیلی فضاهای دیگر از دسترس سودجویان در امان نمانده و با جستجوی ساده در این محیط، میبینیم که آگهی واقعی و غیر واقعی چه تفاوتی با یکدیگر دارند.
مثلا آگهیهای زیادی در سایت ها و نرمافزارها برای استخدامی منتشر میشود که در آن از افراد متقاضی میخواهد اطلاعات شخصی خود را ارسال کند. سوالهایی که برای استخدام نه تنها عجیب که غیر ضروری به نظر میرسند.
برخی از نمونههایی که افراد منتشر کردند را میتوانید ببینید.
در آگهی زیر شرکتی به دنبال یک منشی میگردد که در متن آگهی به خصوصی بودن منشی، همراهی مدیرعامل در مسافرتهای کاری اشاره کرده و در آخر از متقاضیان خواسته تا عکس خود را برای مدیرعامل شرکت ارسال کنند. بدیهی است که هیچ شرکت معتبری این چنین و به این صورت اقدام به جذب نیرو نمیکند.
یکی از متقاضان کار در پستی در یکی از شبکههای اجتماعی با انتقاد از این آگهی ها که نهایتا به آزار جنسی منجر میشود، نوشته است: «چند ماه پیش دنبال کار بودم که آگهی یک دندان پزشک رو توی دیوار دیدم و بهش پیام دادم. بعدا متوجه شدم جز من خیلی از دخترای دیگه هم همین حرفا رو ازش شنیده و خدا میدونه چند دختر ساده فریبش رو خوردن. توی آگهی نوشته بود دندان پزشکم، منشی میخوام. حقوقشم نسبت به تایم کاریش بالا بود. منم شک داشتم و پیام دادم که اینجور از آب دراومد. تو محل کارم از همکارام شنیدم که به اونا هم گفته اگه هر کاری بخوام انجام بدین استخدام میکنم. واقعا نمیدونم ما دخترا چه ظلمی مرتکب شدیم که هرجا میریم کار کنیم باید چشم صدتا آدم بی وجدان رومون باشه.»
بدیهی است تا زمانی که مرجعی برای نظارت بر این حوزه وجود ندارد، انتشار این دست آگهیها ادامه دارد. آگهیهای استخدام کاذب و قلابی این روزها افراد زیادی را به دردسر انداختهاند. افرادی که نه تنها شغل متناسب با تواناییهای خود پیدا نکردهاند، بلکه حالا در حال پایین و بالا رفتن دادگاههای شهر هستند. کافی است گذری به دادسراها، دادگاهها یا پلیس آگاهی داشته باشید تا ببینید اعتماد به شرکتها و افرادی که هیچ شناختی از آنها نیست، چگونه مردم را به دام انداخته و حتی در مورادی کانون زندگی آنها را متلاشی کردهاند.
باید توجه داشت به صرف آگهی نمیتوان به فعالیت افرادی که مدعی ایجاد شغل برای دیگران هستند، اعتماد کرد. اعتماد بدون تحقیق از گام های اولیه برای ایجاد فرصت برای افراد شیاد است.