
حلقه وصل: مراسم پاسداشت مقام خبرنگار به همت انجمن روزنامهنگاران مسلمان و با همکاری فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی عصر امروز در محل این فرهنگسرا برگزار شد.
در این مراسم که با حضور سیدنظامالدین موسوی دبیر کل انجمن روزنامهنگاران مسلمان، سعید اوحدی رئیس فرهنگسرای رسانه، مهدی محمدی مدیر فرهنگسرای رسانه و نمایندگان رسانههای جمعی برگزار شد، مهدی محمدی مدیر فرهنگسرای رسانه در سخنانی گفت: هیچ چیز دردناکتر از تعطیلی یک رسانه نیست چه در این رسانه حضور داشته باشید و چه در آن نباشید، خبر تعطیلی یک رسانه، خبر غمانگیزی است و امیدوارم هیچ وقت این اتفاق رخ ندهد.
وی از تاسیس مدرسه رسانهای خبر داد و گفت: با همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و در ضلع مجاور فرهنگسرای رسانه تصمیم داریم یک مدرسه تخصصی و کارگاهی رسانه را تاسیس کنیم. این مدرسه از سیاستگذاری تا اجرا و آموزش، مرهون نگاه راهنما و راهگشای شما عزیزان خبرنگار است که در این جلسه حضور دارید. امیدوارم تا روز خبرنگار سال آینده شاهد تعطیلی هیچ رسانه دیگری نباشیم.
در ادامه این مراسم سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران صحبت کرد و ضمن اشاره به ۲۵۰ خبرنگار شهید گفت: در ابتدای این جلسه صحبتی شد مبنی بر این که روز خبرنگار را باید تبریک گفت یا تسلیت. میخواهم به شما بگویم که باید روز خبرنگار را تبریک بگویید. یکی از ویژگیها و دستاوردهای جمهوری اسلامی نامگذاری مناسبتهایی است از ابتدای انقلاب صورت گرفته و تا به امروز ادامه داشته است. این نامگذاریها، علاوه بر ظاهر، باطنی را خلق کرده است که آن باطن ارزشمند است. برای مثال در تمام دنیا روزهایی مثل روز پدر و مادر را داریم که جشن میگیرند اما در جمهوری اسلامی این روز با ولادت حضرت علی علیهالسلام و حضرت زهرا سلامالله علیها اختصاص داده شده و به این صورت یک شکل باطنی به ظاهر آن داده شده است.
وی ادامه داد: همچنین در مورد روز پرستار نیز باطنی از ارزشها خلق شده است که هر کس این موقعیت نصیباش شد رسالت سنگینی را بر دوش خود احساس کند. روز خبرنگار نیز از همین جنس است. این روز مزین به روز شهادت محمود صارمی است که خانواده محترم ایشان نیز در این جلسه حضور دارند که بسیار ارزشمند است و بر همین اساس، شما خبرنگاران باید به آن افتخار کنید.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ضمن اشاره به تعطیلی روزنامه وطن امروز گفت: امام صادق علیه السلام در حدیثی میفرمایند اگر کسی به باطن و کُنه هر چیزی شناسایی پیدا کند مطمئناً شکرش را نیز به جا میآورد. از همین منظر باید نسبت به مسئولیت خود شناخت پیدا کنیم تا وقتی عنوان روزنامهنگار انقلابی را بر روی خودمان گذاشتیم، از آن دفاع کرده و از ارزشها پاسداری کنیم. در چند روز گذشته دیدیم که روزنامه وطن امروز به تعطیلی کشیده شد. امیدوارم مشکل این روزنامه نیز حل شود و وزارت ارشاد کمک کند تا شاهد برگشت این مجموعه به جامعه مطبوعاتی باشیم.
اوحدی به معرفی ویژگیهای خبرنگار انقلابی پرداخت و گفت: خبرنگار انقلابی رسالت سنگینی بر دوش دارد اگر از خبرنگاران انقلابی حرف میزنیم یعنی فرماندهان و پیش قراولان جنگ نرم که سختترین جبهه امروز جمهوری اسلامی را تشکیل دادند. بنابراین اگر از روز خبرنگار حرف میزنیم، میخواهیم این ارزشها را زنده کنیم. اگر امروز جمهوری اسلامی با اقتدار پیشرفتهترین پهپاد آمریکایی را مورد هدف قرار میدهد و آنان نمی توانند هیچ غلطی بکنند، بیانگر قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران است که البته قبلا نیز خود آنان به این مساله اعتراف کردهاند. دونالد ترامپ گفته بود که ۷ میلیون دلار در سوریه هزینه کردیم اما با سرافکندگی از آن بیرون آمدیم. علاوه بر این ما با تحریمهای روبهرو هستیم که اگر هر کشور دیگری بود کمر راست نمیکرد اما با این حال امروز جمهوری اسلامی از ثبات اقتصادی بالایی برخوردار است.
او تاکید کرد: ما امروز در جبهه جنگ نرم سختی هستیم که بیش از ۳۶۰ کانال تلویزیونی با ما میجنگند و برای هیچ کشوری به اندازه ایران این جبهه رسانهای شکل نگرفته است. به نظر من وقتی پهپاد آمریکایی را زدیم، معادلات منطقه را نیز بر هم خورد و نشان دادیم که آمریکایی که نمیتواند از خود دفاع کند، چگونه میآید و میگوید که میتوانیم از دیگر کشورها دفاع کنیم. بر همین اساس ما در حوزه نظامی تعیین تکلیف میکنیم اما در حوزه جنگ نرم کار بسیار سختی داریم چرا که کارتلهای آمریکایی و رسانههای صهیونیستی در برابر ما قد علم کرده و با تمام قدرت میجنگند.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به مساله مورد تأکید مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: رهبری یک تفاوت عمده برای روزنامه نگاران انقلابی با دیگر رسانهها قائل هستند و آن هم موضوع بصیرت و شناخت است. روزنامهنگار انقلابی شناخت و بصیرت دارد، اولویتهای جامعه را شناخته و بر اساس آن عمل میکند. روزنامهنگار و مطبوعات انقلابی ظرفیت انتقاد پذیری دارد، شجاع و مطالبه گر است و ...
در ادامه این مراسم که با حضور سیدنظامالدین موسوی دبیر کل انجمن روزنامهنگاران مسلمان، سعید اوحدی رئیس فرهنگسرای رسانه، مهدی محمدی مدیر فرهنگسرای رسانه و نمایندگان رسانههای جمعی برگزار شد، سیدنظام الدین موسوی دبیر کل روزنامهنگاران مسلمان در سخنانی گفت: اشاره شد که در این روز جمعی از عزیزان ما و در راس آن شهید محمود صارمی به شهادت رسیدهاند. مطمئنا از دست دادن هر عنصر ارزشمندی برای ما جای تسلیت دارد. خبرنگاری نیز از جنس فرهیختگی است و از دست دادن شهید صارمی و امثال ایشان در جریان دفاع مقدس و بعد از آن در جبهه های مقاومت و ... نشان از این دارد که هیچگاه جای خالی آنان پر نمیشود و از این منظر باید تسلیت گفت اما در ادامه میخواهم بگویم که جای تبریک نیز دارد چرا که این خبرنگاران یک پیام برای ما داشتهاند. خبرنگار شخصیتی است که مقام و جایگاه او هیچ گاه از دست رفتنی نیست. ممکن است که شخص و جسم او از بین برود اما پیام هیچگاه او از بین نمیرود. جسم شهید مطهری به دست منافقان کوردل از جهان رفت اما پیام، کتب و نوشتههای او هنوز هم در روح و تفکر بخش عظیمی از این جامعه جاری است. به همین دلیل است که روز شهادت ایشان را روز معلم گذاشتند و روز معلم نیز جای تبریک دارد.
وی ضمن اشاره به جایگاه خبرنگاری گفت: اگر بخواهیم خبر را تعریف کنیم اسم آن در قرآن نبا است. بنابراین خبرنگار در جایگاه نبی و پیام رسان است و به عنوان تحت اللفظی میتوانیم خبرنگاری را شغل انبیاء بدانیم. علاوه بر این در علم جامعهشناسی یکی از مجراهای جامعه پذیری و انتقال فرهنگ سیاسی را از طریق رسانهها میدانند. همه ما میدانیم که خبرنگاری شغل سخت و زیان آوری است البته قبلا می گفتند که خبرنگاری که پشت میز مینشیند و کار انجام میدهد چه سختی دارد؟ اما بعدا به درستی تشخیص داده شد که خبرنگاری شغل بسیار سختی است. من فکر میکنم که نسبت شهدای خبرنگار به جمعیت آن زیاد است. البته درست است که تعداد خبرنگاران شهید زیاد نیست اما نسبت شهدا جانبازان و آسیب دیدگان ما به جمعیتی که از آن وجود داشته است عدد بالایی است.
مدیرعامل پیشین خبرگزاری فارس اظهارداشت: امروز میبینیم که علاوه بر خبرنگاران، رسانه های ما نیز شهید میشوند. یک روزنامه تعطیل میشود به این دلیل که توجه لازم به آن نمیشود. به این دلیل که مسئول امر با اینکه بارها و بارها تذکر جنگ نرم را گرفتهاند توجهی به آن نکرده و رسانهای مثل وطن امروز با سابقه ۱۲ ساله و خبرنگارانی صاحب سبک که همه میگفتند این روزنامهای حرفهای است، تعطیل میشود. این موضوع هم از جنس شهادت طلبانه است و یک روزنامه که میخواهد استقلال عمل داشته باشد، باید هزینه بدهد. ما شاهد سنگاندازی ها و شکایات متعددی هستیم. متاسفانه باب غلطی باز شده است که هر کس به هر دلیلی کوچکترین انتقادی را میبیند، به دادگاه رفته و شکایت میکند. فشارهای بسیار سنگینی از جانب کسانی که مدعی آزادی بیان هستند وارد شده و البته اخیرا وزارت ارشاد شورای حل اختلاف رسانه را پیشنهاد دادهاند که به نظرم طرح خوبی است.
موسوی در ادامه سخنانش تاکید کرد: خبرنگار سرمایه اجتماعی جامعه اسلامی است که میتواند با قلم خود افکار عمومی را جهتدهی کند. اگر میخواهیم در جنگ نرم پیروز شویم باید به رسانههای خود توجه کنیم. آقای اوحدی اشاره کردند که چند رسانه فارسی زبان وجود دارد که با قدرت کار میکند. آیا مسئولین ما اینقدر که به سخت افزار بها میدهند به نرم افزار و رسانه بها میدهند؟ نباید روزنامه شهید داشته باشیم. نباید یک روزنامه هزینه استقلال خود را بدهد. نباید روزنامهای سالها از یارانه بر خوردار باشد و یک روزنامه مثل وطن امروز سالها یارانه بگیرد. البته شنیدهام که قرار است کمک هایی صورت بگیرد که امیدوارم اجرایی شود. درست است که این روزنامه تعطیل شده است اما مطمئنا میتواند از یک طریق پیام خود را منتقل کند.
در پایان این مراسم از زهرا عبدالمحمدی خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس که مدتی است در بستر بیماری است، تحریریه روزنامه وطن امروز، خانواده شهید محمود صارمی و خانواده مرحوم رضا مقدسی با اهدای لوح و هدایایی تجلیل به عمل آمد.
نماینده روزنامه وطن امروز در این جلسه گفت: وطن امروز متوقف شدنی نیست چون جریان جوان مومن انقلابی متوقف شدنی نیست. انشاالله مجددا منتشر خواهیم شد و امیدواریم بتوانیم با یک شروع قدرتمند، جبران زحمات همه کسانی که به ما لطف داشتند را بدهیم.