سرویس مبشر صبح: مراسم رونمایی از کتاب «ره، رهرو، رهبر» شامل بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شخصیت و مکتب سیاسی امام با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهدی فضایی مدیر موسسه سروش، علیرضا مختارپور دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و جمعی از شخصیتهای فرهنگی عصر امروز 13 مهرماه در کتابخانه مرکزی شهر تهران برگزار شد.
مهدی مطهری مولف این کتاب با اشاره به ضرورت تدوین این اثر گفت: آنگاه که جامعه برای حرکت خود مسیری انتخاب کرده و عوام و خواص جامعه با آن مسیر خو گرفتهاند تغییر این مسیر در نگاه اول از محالات است. در طول تاریخ تنها انبیای الهی و اولیا این مسئولیت بزرگ را برعهده گرفتند که آخرین جامعهای که به این موفقیت نائل شد جامعه پیامبر اکرم(ص) بود.
وی ادامه داد: بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) و حکومت کمتر از شش سال امام علی(ع) و امام حسن(ع) حکومت واقعی همانند گذشته در جهان اسلام تشکیل نشد و جهان اسلام کمکم از آن وضعیت مطلوب فاصله گرفت. اما پس از 14 قرن از آن تمدن شکوهمند اسلامی، انسانی فداکار که آبروی روحانیت بود این تجربه را تکرار کرد و حکومتی به نام اسلام محمدی در راستای اجرای احکام الهی و با همان شاخصههای نبوی ایجاد کرد.
مطهری در ادامه سخنان خود با طرح این پرسش که جایگاه مردم در پیروزی انقلاب چیست، و امام از چه ویژگیهایی برای تشکیل جمهوری اسلامی بهره گرفتند، گفت: پاسخ این پرسشها ما را به حفظ نظام رهنمون میسازد و پاسخگوی این پرسشها تنها رهبر انقلاب است چرا که ایشان دقیقا امام را میشناسند و شاگرد برتر امام بودند.
مولف کتاب «ره، رهرو، رهبر» به ضرورت تدوین این اثر اشاره کرد و یادآور شد: تدوین و انتشار این کتاب با این هدف بوده که کسانی با روابط نسبی و سببی افکار امام را مصادره نکنند و تفاسیر نادرستی از بیانات ایشان نداشته باشند. همه اقشار جامعه باید قبل از حرکت در مسیر خط و راه امام را بشناسند. هر کس در هر مسئولیتی که قرار دارد برای شناخت هویت خود باید خط امام را بشناسد و خود را با آن محک بزند. البته این امر باید در راس دیگر امور قرار گیرد.
وی ادامه داد: برخی گاهی با ظاهرسازی به فرمایشات ولایت، ولایتمدادی میکنند یعنی در قلم و بیان حرف از ولایت میزنند اما در عمل هیچ جایگاهی به دستورات ایشان قائل نیستند. از این جهت شناخت راه و خط امام ضرورت دارد و این کار نباید هم عرض دیگر امور قرار گیرد. این کتاب نیز جامع میان مکتب و شخصیت امام است.
مطهری در ادامه به اقشار مختلف جامعه اعم از مجلس، مجریان و مسئولان امور، دستگاه دیپلماسی و حوزه فرهنگی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه هر یک از این موارد باید خود را با سخنان امام محک بزنند ادامه داد: ما غالبا در پیگیری بیانات رهبر انقلاب به دنبال سلیقههای خویش هستیم نه اولویتها این امر در مورد امام نیز صادق است. این در حالی است که رهبر انقلاب فرمودند که مکتب سیاسی از شخصیت امام جدا نیست. علاوه بر این به نظر میرسد که باید برای خوب فهمیدن، خوب برنامهریزی کردن و خوب عمل کردن بدون دخیل کردن علایق شخصی همت گماشت.
علیرضا مختارپور معاون موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی نیز یکی از سخنرانان این مراسم بود.
وی در سخنان خود به 40 ویژگی از امام در بیانات رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: بررسی و شناخت و معرفی شخصیتهای برجسته و تأثیرگذار در تاریخ تحولات اجتماعی معمولاً از سه منظر فردی، مبانی فکری، و خطی و مشی ترسیم شده توسط گفتار و عمل ایشان استخراج میشود. 40 نکته حاضر بیشتر با تمرکز بر بخش نخست است.
مختارپور در ادامه با برشمردن این 40 مورد افزود: انس با قرآن، علم بودن نسبت به فقها، جامعیت در فقه، آگاهی سیاسی، نظم و انضباط و صراحت و شجاعت در اعلام مواضع از ویژگیهای امام است.
وی در بخشی از سخنان خود به موانست امام با ادعیه اشاره کرد و با بیان خاطرهای افزود: نقل شده است از رهبر معظم انقلاب که ایشان فرمودند که از امام پرسیدند که با کدام دعا انس بیشتری دارند و ایشان نیز فرمودند که دعای کمیل و مناجات شعبانیه. چرا که از نظر ایشان این دو دعا استغفار، استغاثه و تضرع به پروردگار را به صورت عاشقانه بیان میکند.
مختارپور در ادامه از کار افسانه مانند امام به عنوان یکی از ویژگیهای رهبر کبیر انقلاب یاد کرد و افزود: افسانه یک وضع خاصی در ادبیات ما دارد. مرحوم آیتالله مجتبی تهرانی از شاگردان برجسته امام بودند. ایشان در اولین جلسه بعد از ارتحال امام آمدند و گفتند امام یک افسانه بود. رهبر معظم انقلاب نیز این تعبیر را درباره امام به کار بردهاند.
مختارپور همچنین از مأیوس نشدن امام(ره)، اتکا به خداوند، عرفان مبتنی بر شریعت و حکمت، کیمیاگری امام غیر قابل توصیف بودن رهبر کبیر انقلاب، مداومت بر نماز، جامعیت و آیندهنگری، نظم و انضباط، ورزش روزانه، تدین از دوران جوانی، تکامل مداوم و آزاد اندیشی با روش فقه مبانی به عنوان دیگر ویژگیهای امام(ره) یاد کرد.