به گزارش حلقه وصل، برنامه تلویزیونی جهان آرا دیشب با موضوع فتنه 18 تیر 1378 از شبکه افق پخش شد که میهمان تلفنی این برنامه سردار فرهاد نظری فرمانده انتظامی تهران بزرگ در سال 78 بود.
نظری در این برنامه گفت: داستان فتنه کوی دانشگاه یک طراحی از پیش تعیین شده بود، رهبری در بیش از دهها سخنرانی این را مطرح میکنند. فتنه دانشگاه وجود پایگاههای سیاسی وابسته به احزابی بود که بخشی از آنها در خارج قرار داشت و ما با یک فتنه از پیش تعیین شده مواجه بودیم.
وی همچنین عنوان کرد: دولت وقت با تمام قوا یک جریان ایجاد کرد و رئیس جمهور آن زمان کامل در جریان بود. رییس جمهور وقت باید پاسخگوی این جریان در آن زمان میشد و آن را جمع میکرد.
نظری بیان کرد: دانشجویان به هر حال نظر داشتند که راهپیمایی کنند اما وزارت کشور به دانشجو مجوز نمیدهد و کتبا به پلیس نامه میدهند که مسوولیت هرگونه اخلال بر عهده پلیس است. در مرحله اول پلیس هیچ گونه واکنشی نشان نداد اما آقای موسوی لاری (وزیر وقت کشور) دستور برخورد با دانشجویان را صادر کرد.
وی گفت: اصلا 18 تیری وجود ندارد بلکه 17 تیر بود چرا میخواهید اطلاعات غلط دهید؟ 20 سال خانه نشینی را بر من تحمیل کردید. برای من حصر نانوشته تعیین کردید. دولت وقت بین مسوولان خودش اختلاف داشت که آن را به بیرون کشاند. تا امروز سکوت کردیم. ما نظامی هستیم و امام فرمودند سیاسی نباشید اما مردم خودشان قضاوت کنند. ما نه وابستگی به راست داریم و نه چپ ما به قانون پایبندیم
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در حوادث 18 تیر گفت: در آن زمان اقدام آدم ربایی و گرگان گیری در دو مرحله انفاق افتاد. اما بدون اینکه خونی از دماغ کسی بیاید 20 نفر بازداشت شدند اصلا کسی کشته نشد. رییس جمهور اعلام کرد تخریبی به این شکل پیش آمده که معلوم شد اصلا چنین تخریبی نبوده است. در جریان آن به پلیس تیراندازی شد اما ما هیچ تیراندازی نکردیم.
وی ادامه داد: وزارت کشور بیسیمهای پلیس را داشت. سند داریم که چگونه روی خط بی سیمهای ما میآمدند. یک گزارش تهیه کردند و اصلا عنوان گروگان گیری و آدم ربایی آن هم در دو مرحله نیامده است بلکه نوشتند پلیس را بردند و در محلی نگهداری کردند. یک چیزی تعیین کردند و آن را روز جمعه قرائت کردند. اسم افراد متخلف را نقطه چین میگذاشتند و نام پلیس را کاملا قید میکردند.
نظری تاکید کرد: پلیس به اتهامی در کشور محاکمه شد که در قانون جرم نبود، نخواهد بود و امروز هم نیست. حتی در مجلس هم مطرح کردند که پلیس از ورود به کوی ممنوع شود که نمایندگان مجلس پنجم و ششم با آن مخالفت کردند. درباره ماجرای دلجویی خاتمی از بنده باید بگویم مجلس ششم و هفتم فیلمی تنظیم کرده و کل کوی دانشگاه و پلیس را مبرا کرده و در 4 مصوبه اعلام شده که متاسفانه این مصوبات را سانسور کردند. بر اساس یکی از این مصوبات حرف نهایی در هر حکومتی دستگاه قضایی است و ورود به دانشگاه اصلا جرم نبوده است
وی اضافه کرد: نامه خاتمی رئیس جمهور وقت به بنده درست است، از طریق ابطحی به من نامه فرستاد و ابراز دلجویی کرد. 17 و 18 تیر به هر حال در تاریخ ثبت شده و ابهاماتی را در مردم به وجود آورده است.
نظری در پایان اعلام کرد: بنده آمادگی مناظره در یک برنامه زنده دارم تا شفافیتی از یک برگ تاریخ صورت گیرد.