به گزارش حلقه وصل، چهارمین دوره آموزشی سالانه شاعران جوان انقلاب اسلامی «آفتابگردان ها» در حالی برگزار شد که کلاس «شعر نیمایی» با راهنمایی و استادی مرتضی امیری اسفندقه، شاعر آیینی، در مجموعه آموزشی آدینه و با حضور حدود 50 نفر از دختران و زنان شاعر دایر شد.
امیری اسفندقه با بیان اینکه شعر سعدی شیرازی، اولین نمونه های نیمایی است اظهار داشت: در برخی از اشعار سعدی، دو مصراع سازنده یک بیت، کامل نمی شود مگر اینکه با یک حرف ربط به یکدیگر متصل شوند و در عین حال آن را به سادگی می توان به صورت نیمایی درآورد.
وی با اشاره به اینکه نیما یوشیج چه سعدی شیرازی را تایید کرده باشد یا نه، وامدار است، اظهار داشت: شعر سعدی را با شکستن بیت ها میتوان به صورت شعر نیمایی درآورد و بنابراین نیما یوشیج این فن را از شاعر خوش سخن شیرازی دریافته است.
امیری اسفندقه بر هم خوردن تساوی طولی مصراع ها را یکی از خصلت های شعر نیمایی دانست و تصریح کرد: ویژگی اصلی شعر نیمایی، نگاهی تازه به پیرامون است که در شعر شاعران گذشته مطرح نشده است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «من فکر می کنم فروغ فرخزاد عاقبت بخیر شد»، بر لزوم توجه و بررسی آخرین اشعار فروغ فرخزاد توسط شاعران به خصوص زنان و دختران شاعر تاکید کرد و گفت: فروغ فرخزاد یکی از بهترین شاگردان مکتب نیماست که اگر قرار باشد او را الگو قرار دهیم، باید دوره مؤمنانه زندگی او، یعنی زمانی که با شعر نیمایی آشنا شد را مورد توجه داشته باشیم.
وی افزود: فروغ فرخزاد در «اسیر» و «عصیان» خلاصه نمیشود، بلکه بخشی از «تولدی دوباره» این شاعر پاکدامن را توصیف میکند.
این شاعر آیینی، همچنین شفیعی کدکنی را یکی از بهترین شاعران نیمایی معاصر دانست و گفت: دغدغه اصلی در این سبک شعر که شفیعی کدکنی آن را به خوبی در نظر داشته، این است که پدیده های جهانی را متفاوت دیده و بیان کنیم.
امیری اسفندقه در پایان زن را مظهر جمال الهی دانست و تاکید کرد: بنابراین زنان شاعر باید اشعاری شایسته چنین مقامی بسرایند، به طوری که استغنا و بی نیازی در آن موج بزند.