سرویس معرفی _ سمیه سمیعی: با توجه به اینکه تصویرسازی نمادها و اسطورههای ایرانی و اسلامی روی محصولات نوشت افزاری و عرضه آنها به بازار مصرف یکی از راههای پایدار انتقال میراث فرهنگی و تاریخی به نسلهای امروز و آینده است، سومین نمایشگاه نوشت افزار اسلامی ایرانی با حضور بیش از 40 برند تولیدکننده نوشت افزار از تهران و همچنین برخی از تولید کنندگان و برندهای بومی شهرستانها و استان های کشور در مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال برگزاری است.
معرفی شخصیتها و مفاخر ملی گناباد در «طرفه»
«طرفه» یکی از شرکتکنندگان در نمایشگاه «ایران نوشت» است که به تولید و طراحی دفترهایی پرداخته که از مشاهیر گناباد و آداب و رسوم این شهر میگوید و با استقبال دانشآموزان گنابادی روبهرو شده است.
این مؤسسه با تولید نوشتافزار اسلامی- ایرانی از سال ۱۳۹۱ کار خود را آغاز کرده در این مدت فراز و فرودهایی را پشت سر گذاشته و بیشترین توان و حجم تولیدات خود را بر طرح جلد دفترهای مشق متمرکز کرده است.
در واقع سه دانشجوی فعال گنابادی، دست به دست هم دادهاند و با سرمایهای برابر با ۲۰ میلیون تومان، ۲۰ هزار دفتر تولید کردهاند. دفترهایی که در شهر خودشان با استقبال خوب همشهریان روبهرو شده دفترهایی که هرکدام، بخشی از اداب و رسوم مردم گناباد را روایت میکنند و از رقصهای بومی و صنایع دستی و مشاهیر گناباد میگویند.
مصطفی وکیلی، یکی از اعضای این گروه سه نفره است که درباره چگونگی شکلگیری گروه «طرفه» میگوید: ما چند نفر از دانشجویان شهر گناباد هستیم که به سمت نوشتافزار اسلامی- ایرانی رفتیم تا با طراحی شخصیتهای بومی، دانشآموزان را به سمت استفاده از این نوشتافزارها تشویق کنیم.
او با بیان اینکه با ۱۲ طرح مختلف از گناباد و اداب و رسوم آن در نمایشگاه «ایراننوشت» شرکت کردهاند ادامه داد: ما ابتدا طرحهای گناباد مانند سوغات گناباد، شخصیتهای این شهر و اماکن دیدنی این شهر را در طراحی مدنظر قرار دادیم. دو سالی هست که کار خود را در این زمینه آغاز کردیم. فعلاً ۱۲ طرح عرضه کردهایم که خوشبختانه مورد استقبال خانوادههای شهرمان قرار گرفته است.
وکیلی با بیان اینکه گروههای مشابه ما که به صورت خودجوش وارد این کار شدهاند، با مشکلات متعددی روبهرو هستند تصریح کرد: مشکلات متعددی در زمینههای مختلف این کار؛ اعم از طراحی تا تولید داریم، چرا که مسئولان توجهی نمیکنند و علاوه بر این ما از نظر مالی هم با چالشهایی مواجهیم. در حال حاضر مجبوریم که بخشی از هزینههایمان را از طریق خانواده تأمین کنیم. تاکنون نیز تسهیلاتی از سوی نهادهای دولتی برای کارهای ما در نظر گرفته نشده است.
به گفته وی، طرح ملامظفر گنابادی، محمد پروین گنابادی، شب یلدا، زعفران، طرحهایی با شخصیتهای «زهیر و زهرا» و طرحهایی از شهدای این شهر از جمله طرحهایی است که امسال برای دانشآموزان شهر گناباد طراحی و عرضه شده که خوشبختانه استقبال از این طرحها در شهر خوب بوده است.
وکیلی با اشاره به اینکه این دفترها را به قصد ارائه و فروش در شهر گناباد تولید کردهاند افزود: ما در درجه اول به مخاطب بومی توجه داشته و داریم. خوب است که در شهرهای دیگر هم از دفترهای ما استقبال کنند اما هدف اصلی ما این بود که دانشآموزان گنابادی با فرهنگ و شخصیتهای مشهور شهر خود آشنا شوند.
قسمت اول گزارش حلقه وصل از نمایشگاه ایران نوشت را در اینجا بخوانید.