حلقه وصل: حجتالاسلام قاسم عبداللهی شنبهشب در همایش نقش روحانیت در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: زنجان مهد بزرگان بسیاری در حوزه علم و ادب است که از جمله آن میتوان شیخ اشراق، رضا روزبه، حکیم هیدجی را نام برد، افرادی که منشا خدمات بسیاری در کشور بودند.
جانشین مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه به نقش روحانیت در برهههای زمانی مختلف کشور اشاره کرد و گفت: هنر تجمعهای خیابانی محرم و هنر چله تبریز، قم و اصفهان و پس از آن به پیروزی رساندن انقلاب بود که نقش روحانیت را برجسته کرد.
وی با اشاره به اینکه از روحانیت جز نقش پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و جلوگیری از تهدیدات و نخوتهای جامعه انسانی انتظاری نیست، اضافه کرد: با این حال چالش امروز آن است که برخی نسبت به مفاهیم انقلابی و انقلابی بودن فاصله گرفتهاند، در حالی که انقلابی بودن باید جزو ذات لاینفک هر طلبه باشد.
جانشین مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در ادامه با اشاره به شرایط سخت روحانیت پس از غیبت امام عصر (عج) اضافه کرد: امام خمینی (ره) همان روحانی بودند که زمانی پا به حیات گذاشتند که همه دنیا تمام ابزار اومانیسم و انسانگرایی را در اختیار گرفته بودند و حضور در مراکز فساد، فخر محسوب میشد و ایشان در چنین شرایطی فعالیت خود را انجام دادند.
عبداللهی با بیان اینکه امروز شیعه در سراسر دنیا جایگاه و موقعیت خود را پیدا کرده است، اضافه کرد: برخی از تربیتیافتگان مکتب شیعه اکنون در جهان بسیار اثرگذار بوده و حضور آنها در جوامع غیرمسلمان به توسعه اسلام کمک میکند.
وی در ادامه به برخی از تهدیدات دشمن از جمله فعالیت بیش از 6 هزار کانال و سایت افراطی که تزریق افکار وهابیت از طریق آنها انجام میشود اشاره کرد و گفت: در چنین شرایطی روحانیت نقش بسزایی در پیشگیری از آسیبها دارد و باید کادر تربیتی نظام اسلامی با روحانیت نهادینه شود.
جانشین مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در پایان به بحث تبیین بیانیه گام دوم انقلاب برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تأکید کرد و افزود: این کار اوراق کثیر و افراد متعدد را میطلبد تا آینده جامعه اسلامی با بیانیه گام دوم و تاثیر روحانیت برای ارزشمند کردن آن را تبیین کنند.
*کاهش آمار ازدواج و طلاق زنجان
رئیسکل دادگستری استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به کاهش ۲۴ درصدی طلاق در استان زنجان اظهار کرد: پنج آسیب اولویتدار در کشور برای کنترل و پیشگیری در استان احصا شده است.
حجتالاسلام اسماعیل صادقینیارکی با ارائه آماری از میزان طلاق و ازدواج در استان زنجان بیان کرد: در سال 1386 میزان ازدواج ثبت شده در استان زنجان ۱۳ هزار و ۳۸۹ فقره بوده است در حالی که همین آمار در سال گذشته 36 درصد کاهش یافته است.
وی همچنین تعداد طلاق ثبت شده در استان را در سال 1386، یک هزار و 260 مورد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که فقط در نیمه دوم سال قبل یک هزار و 111 طلاق ثبت شده است که البته این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 24 درصد کاهش داشت.
رئیس کل دادگستری استان زنجان افزود: با این حال این آمار طلاق در مقایسه با 10 سال قبل زیاد است و باید جلوی آن گرفته شود.
منبع: فارس