سرویس حاشیه نگاری- احسان سالمی: احمدرضا درویش کارگردان فیلم سینمایی «رستاخیز» که اثرش در چند وقت گذشته به یکی از بزرگترین چالشهای سینمایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل شده است، در این روزها هر روز موضعی متفاوت اتخاذ میکند.
گویا که سیاسی کاریهای صورت گرفته در وزارت ارشاد که همچون حزب باد هر روز با وزشی به یک سو متمایل میشود بر روی این کارگردان با سابقه سینما نیز اثر گذاشته است و او را وادار کرده که هر روز با یک حرف جدید و موضعگیری متفاوت در میان اهالی رسانه و خبرنگاران ظاهر شود.
او پیش از این در اولین موضعگیری رسمی خود بعد از توقیف فیلم رستاخیز با انتشار متنی کوتاه در اینستاگرام خود نوشته بود: «در آستانه عید سعید فطر، به دستور دولت تدبیر و امید! در معامله ای کاملا سیاسی، در برابر جهل و بیاخلاقی، پژواک ندای حسین(ع) (رستاخیز) را از اکران سینماهای کشور پائین کشید.... به قضاوت تاریخ، پرچم حسین (ع) با ندای مراجع عالیقدر، افراشته خواهد ماند.
احمدرضا درویش
نویسنده/ کارگردان
جانباز و برادر دو شهید»
انتشار این متن نشان دهنده ناراحتی شدید درویش از مسئولین وزارت ارشاد بود، سروصدای بسیاری کرد. البته به فاصله کوتاهی بعد از نگارش این نامه، تهیه کننده رستاخیز نیز در مصاحبهای اعلام کرد که قصد شکایت از وزارت ارشاد به دیوان عدالت اداری به دلیل برخوردهای صورت گرفته با فیلم رستاخیز را دارد.
البته این پایان ماجرا نبود، چرا که مسئولین تولید این فیلم با نگارش نامهای خطاب به رئیس جمهور از وی تقاضا کردند که شخصا وارد این ماجرا شود و با وزارت ارشاد به خاطر برخورد سیاستکارانهاش برخورد کند.
حالا اما احمدرضا درویش در جدیدترین اظهاراتش در پی حواشی «رستاخیز» گفت: هرکسی برای دستگاه امام حسین (ع) تلاش کرده، خودش بهره برده است و سیراب شده است بنابراین اگر در این راه سیلی هم بخوریم، عین نوازش است.
کارگردان فیلم «رستاخیز» عصر 27 مرداد ماه پیش از اکران فیلمش برای اهالی رسانه در سخنانی مطرح کرد: از دیدگاه من هر آنچه در حواشی این فیلم به وجود آمده، همهاش رحمت و برکت است. نتیجهی همهی این مسایل کمک به اعتلای فرهنگی ماست، ما اگر از این دریچه نگاه کنیم باید شکرگزار باشیم.
او ادامه داد: آنچه در این روزها من را نگران میکند، ترک خوردن چارچوبهایی است که مردم باید به آنها پایبند باشند که اینها با هزینههای گزافی بدست آمده است.
درویش اضافه کرد: برخی جریانات پیش آمده برای این فیلم با چارچوبهای اخلاقی ما که تعهد به چارچوبهایی که مکتب اهل بیت است، مغایرت دارد.
کارگردان فیلم «رستاخیز» در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر رعایت موازین اخلاقی گفت: من همهی افراد را چه کسانی که فیلم را دوست داشتند و چه کسانی که نداشتند و علیالخصوص مسئولین فرهنگی را به راستگویی دعوت میکنم چون تاکید بر اصول اخلاقی مهمترین میراثی است که باید به آن توجه کنیم.
احمدرضا درویش در پایان تاکید کرد: سینمای ایران ظرفیتی خیلی بیشتر از آن دارد که بخواهیم همهی آن را در یک فیلم خلاصه کنیم.
با مقایسهای ساده میان این سخنان و موضعگیریهای درویش و دیگر همکارانش در پروژه رستاخیز میتوان این نکته را به خوبی درک کرد که درویش هم دچار سردرگمی شده است و از هر راهی تنها به اکران شدن فیلمش میاندیشد؛ چرا که یک روز کار وزارت ارشاد را «سیاسی کاری» میخواند و یک بار دیگر آن را «رحمت و برکت» میداند!