
سرویس معرفی: روایت زندگی سردار شهید علی هاشمی با نام «شنبه پرماجرا» و به قلم میثم رشیدی مهرآبادی به زودی توسط انتشارات یازهرا(س) منتشر میشود. این کتاب نوزدهمین کتاب از سری کتابهای «یاران ناب» است که پیش از این با موضوعات فرماندهان و چهرههای شاخص انقلاب و دفاع مقدس همچون شهیدان همت، زینالدین، متوسلیان، باکری، طهرانی مقدم، چمران، آوینی، حاج قاسم سلیمانی و ... چاپ و منتشر شده بود.
* زمان رونمایی از «شنبه پرماجرا»
به گفته نویسنده، کتاب «شنبه پرماجرا» قرار است به مناسبت سی و یکمین سالگرد شهادت سردار شهید علی هاشمی منتشر و در یکی از مراکز فرهنگی رونمایی شود. این نویسنده مدعی است، در مقدمه کتاب هم به این نکته اشاره شده است که این کتاب، خالی از «احساسات» و «اضافات» و متمرکز روی «اطلاعات» و «ادبیات» است و سعی بر این بوده که خواننده، با مطالعه صفحاتی اندک به شناختی کلی از شخصیت و مظلومیت این شهید برسد.
* ماجرای شهادت علی هاشمی و سکوتی ۲۲ ساله
چهارم تیرماه سال ۶۷ یعنی کمتر از یک ماه قبل از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران، فشار عراق برای پس گرفتن جزایر مجنون در پی تصرف دوباره فاو و مناطق آزاد شده در شلمچه زیاد شد و مقاومت رزمندگان ایرانی در این جزایر نتیجه نداد. استفاده گسترده از بمبها و گلولههای شیمیایی توسط عراق باعث شد تعداد قابل توجهی از نیروهای مستقر در جزایر مجنون و هورالهویزه در همان ساعات اولیه صبح، مجروح یا شهید شوند.
شهید علی هاشمی که از سال ۶۲ به طور تخصصی در منطقه هور مستقر شده و مشغول شناساییهای پیوسته در آن بود، در پی صدور دستور عقب نشینی به نیروها حاضر نشد هور و قرارگاه عملیاتی خاتم ۴ را ترک کند و تا آخرین لحظه ایستاد تا نیروهایش را از مهلکه نجات دهد.
شهید هاشمی، فرمانده سپاه ششم امام جعفر صادق علیه السلام و از نیروهای عرب زبان بود. به همین خاطر صدام مصمم شده بود تا او را به طور زنده دستگیر کند. هلیبرن تکاوران بعثی به جزیره مجنون شمالی برای دستگیری او باعث شد راه عقبنشینی به روی او و ۱۲ نفری که باقی مانده بودند، بسته شود. چند نفری توانستند از طریق آب خودشان را نجات دهند. چند نفر هم در هور باقی ماندند و بعدها به اسارت عراقیها در آمدند، اما از آن روز به بعد، سرنوشت علی هاشمی و یکی از همرزمانش که به سمت نیزارها فرار کرده بود، در پردهای از ابهام فرو رفت.
به خاطر حساسیتهای موجود درباره این شهید تا سالها نامی از او برده نمیشد و فرماندهی سپاه دستور داده بود تا مشخص نشدن سرنوشت علی هاشمی هیچ حرفی از او زده نشود. همه نگران بودند که علی به اسارت بعثیها در آمده باشد و انتشار خبرهایی از او باعث شناسایی و اذیت بیشترش شود. حدود ۲۲ سال بعد از مفقود شدن او، پیکرهایی در جزیره مجنون پیدا شد که پس از آزمایشهای تخصصی معلوم شد متعلق به شهید علی هاشمی است. پیکر او در اردیبهشت ۸۹ در تهران و سپس در اهواز به صورت باشکوهی تشییع و به خاک سپرده شد.
* کتابهایی که درباره علی هاشمی نوشته شده است
پیش از این کتاب «هوری» به همت انتشارات شهید هادی درباره زندگینامه و خاطرات سردار شهید علی هاشمی منتشر شده بود. این کتاب با اشعاری آغاز شده است که اتصال هر کلمه از اول هر بیت با یکدیگر، نام شهید علی هاشمی را نمایان میکند.
چند بیت آغازین این شعر به این شرح است:
«عاشقانه باز امشب میزند نی زار، زار
میزند از دست این دنیای ناهنجار، جار
لشکر نیزار پیش قامتش صف بستهاند
عشق خود را میزند در محضر سردار، دار
علاوه بر این، کتاب «گمشده من» نوشته محمدمهدی بهداروند(به روایت محسن رضایی) توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید. شرح فعالیتهای او از زبان محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران، توسط نویسنده به همراه چندین عکس از فعالیتهای علی هاشمی محتوای این کتاب است.
هور و همیشه(انتشارات گلگشت)، سردار هور، بستر آرام هور، مردان هور، مردی که شبیه هیچکس نیست، راز گمشده مجنون، مجنون هور، پشت ابرهای خاکستری از دیگر آثاری است که درباره شهید علی هاشمی منتشر شده است.