سرویس معرفی: سپهبد علی صیاد شیرازی سال ۱۳۲۳ در شهرستان درگز متولد میشود و سال ۱۳۴۳ وارد دانشگاه افسری ارتش میشود. وی پس از گذراندن دورههای تخصصی توپخانه در ایران و آمریکا، از دانشگاه افسری فارغ التحصیل میشود.
با آغاز مبارزات مردم ایران علیه نظام شاهنشاهی به صفوف مبارزه علیه رژیم شاه میپیوندد و با پیروزی انقلاب و شروع جنگ تحمیلی رهسپار جبهه غرب شده و پس از مدتی با حکم حضرت امام فرمانده نیروی زمینی ارتش شده و نقش موثری در وحدت ارتش و سپاه و موفقیت عملیاتهای دفاع مقدس بخصوص عملیات مرصاد ایفا میکند.
صوت | معرفی شهید علی صیاد شیرازی
امیر صیاد شیرازی پس از پایان دفاع مقدس به ستاد کل نیروهای مسلح میرود و با حکم فرمانده کل قوا به سمت جانشین ستادکل نیروهای مسلح منصوب میشود. سرانجام بیست و یکم فروردین سال ۷۸ بدست عوامل منافقین در جلوی درب منزلش ترور و به شهادت میرسد.
در ادامه میتوانید اینفوگرافی زندگینامه شهید علی صیاد شیرازی را مشاهده کنید:
* ماجرای حضور رهبر انقلاب بر مزار شهید صیاد شیرازی
پایگاه اطّلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای، امیر ناصر آراسته از همرزمان شهید صیاد شیرازی، روایتی را از حضور رهبر معظّم انقلاب بر مزار شهید صیّاد شیرازی بیان کرده است که در ادامه میآید.
پیکر شهید صیاد که دفن شد- اگر امروز دفن شد، صبح روز بعد- خانوادهاش نماز صبح را خواندند و رفتند بهشت زهرا(س). فردای تدفینش. وقتی رسیدند جلوی مزار شهید، یکسری محافظ که نمیشناختند، آمدند جلوی جمع را گرفتند. از حضور محافظها معلوم شد که آقا آنجا هستند. گفتند ما خانوادهی شهید صیاد هستیم؛ تا گفتند خانواده شهید هستیم، گفتند بفرمایید. بعد، معلوم شد که آقا نماز صبح را آنجا بودهاند.
خانوادهی صیاد گفتند: شما خیلی زود آمدید! آقا فرمودند: «من دلم برای صیادم تنگ شده!» مگر چقدر گذشته بود؟ آقا دو روز قبل از شهادت، صیاد را دیده بودند. یک روز هم از دفنش گذشته بود. آقا زودتر از زن و بچهی صیاد رفته بودند بالای سر مزار او. این هم مثل بوسیدن تابوت صیاد از آن چیزهای نادری بود که من نشنیدم جای دیگری رخ داده باشد. شاید هم شده، من خبر ندارم. من نشنیده بودم آقا صبح فردای تدفین یک شهید، سر مزارش باشند.
در ادامه اینفوگرافی خاطرات رهبر انقلاب از شهید سپهبد علی صیاد شیرازی آمده است: