به گزارش حلقه وصل: آنچه عراقیها، اعم از دولت و مردم را بیشتر از حوادث سوریه میترساند، خطر قریبالوقوع آزادی خانوادههای اعضای گروه تروریستی تکفیری «داعش» از زندانهای سوریه بهویژه آنهایی که در اردوگاه «الهول» در حومه جنوبی شهر «الهول» در استان حسکه در شمال شرقی سوریه بسرمیبرند.
در این زمینه، یک منابع امنیتی عراقی نسبت به عواقب و پیامدهای «آزاد شدن اسرایی که با داعش همکاری و در جنایات این گروه دست داشتند، به ویژه آنهایی که در اردوگاه الهول سوریه، از ملیتهای مختلف بسرمیبرند»، هشدار میدهند
این منابع با اشاره به اینکه نیروهای امنیتی عراق از ترس وقوع تحولات جدید در داخل این کشور، با همه کادرها و نیروها، به منظور تأمین امنیت مرزها و کنترل اوضاع در حالت آمادهباش هستند، میگوید: «خطر واقعی برای سوریه و همچنین عراق در مرحله بعدی، داعشیهایی است که در زندانهای سوریه در بازداشت هستند و اکنون با سقوط دولت در دمشق از زندانها آزاد میشود.»
به همین منظور سرویسهای امنیتی عراق دستورالعملهای ویژه صادر کردهاند تا از ورود هر فردی بدون مجوز یا به صورت غیرقانونی، چه از راه زمینی و چه از طریق هوایی به خاک عراق ممانعت کنند.
اما بدون تردید در آینده ممکن است، این راهکار اثر چندانی نداشته باشد و بسیاری از طریق ورودیها و گذرگاههای غیرقانونی به صورت قاچاق وارد خاک عراق شود و این شرایط را در آینده برای تحرک داعش بین دو کشور و انجام عملیاتهای تروریستی با استفاده از شرایط حاکم بر سوریه فراهم کند.
ترس عراقیها از آزادی تروریستهای در بند زندانهای سوریه، بهویژه اردوگاه الهول، پس از شتابگیری تحولات در سوریه به شدت افزایش یافته و آنها نگران آن هستند، سازمانهای تروریستی مرتبط با داعش و حتی خود داعش بار دیگر سناریوی سال 2014 را تکرار کند که در خلال آن، این گروه تروریستی تکفیری یک سوم از مساحت کشور عراق به تصرف خود درآورد.
اردوگاه الهول تحت کنترل و اداره نیروهای سوریه دموکراتیک موسوم به «قسد» (SDF) است و عراق از قبل از حوادث سوریه به دنبال یافتن راه حلی برای این اردوگاه بود که در دل خود دهها هزار زن و فرزند تروریستهای داعشی را در خود جای داده است.
طبق آمارهای سالجاری مدیریت اردوگاه، در الهول بیش از 43 هزار سوری، عراقی و خارجی از حداقل 45 کشور جهان از جمله فرانسه، سوئد، هلند، روسیه، ترکیه، تونس و مصر نگهداری میشود.
همه این افراد شامل خانوادهها عناصر گروه تروریستی تکفیری داعش هستند و در آخرین بازرسی امنیتی که نیروهای قسد از داخل اردوگاه به عمل آوردند، دهها قبضه تنفگ، انواع سلاح، جلیقههای نظامی، تجهیزات لجستیکی از جمله لبتاب و تلفنهای همراه به دست آوردند. همچنین حین بازجویی از افراد این اردوگاه اسنادی درباره فعالیتهای سری و مخفی داعش به دست آمد.
افزون بر آن، قسد بارها تلاش افرادی از اردوگاه را که قصد قرار و انجام عملیات تروریستی داشتند را ناکام گذاشته است. تنها در یکی از این موارد قسد موفق به بازداشت 16 داعشی شده بود که در صدد فرار از اردوگاه و انجام عملیات تروریستی در بیرون آن بودند.
به همین دلیل ناظران عراقی، اوضاع این کشور در این مرحله را به دلیل احتمال ظهور و فعالیت مجدد گروهها و عناصر تروریستی به ویژه داعش بسیار خطرناک و اردوگاه الهول را بمب ساعتی توصیف میکنند که هر لحظه ممکن است، منفجر شود و کل منطقه را به هوا بفرستد.
نگرانی عراقیها زمانی بیش از پیش افزایش مییابد که خبرهایی درباره فرار برخی از سرکردگان گروههای خطرناک تروریستی از جمله سرکردگان عراقی این گروهها، همزمان با سقوط دولت در سوریه منتشر شده و با اینکه اردوگاه الهول همچنان تحت کنترل نیروهای قسد است، اما این به معنای کنترل دقیق آن و تسلط بر اوضاع جاری در آن نیست، به ویژه آنکه قسد پس از سقوط دمشق در دو جبهه شمال با ترکیه و شرق با هیئت تحریر شام نبرد است.
این موجب میشود تا توجه قسد بیش از اوضاع در داخل به ویژه وضعیت اردوگاه الهول به میدانهای نبرد عطف شود و این خطر انفجار بمب الهول را نه فقط برای عراق و سوریه، بلکه برای همه کشورهای منطقه افزایش میدهد.