به گزارش حلقه وصل: پس از پوشش مغرضانه جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه و نسلکشی فلسطینیها توسط این رژیم، حالا شبکه سعودی «العربیه» وابسته به مجموعه رسانهای mbc وارد مرحله همکاری با ارتش رژیم صهیونیستی در انتشار اخبار شده است.
از زمان عملیات «طوفان الاقصی» در اکتبر 2023 مهمترین ویژگی اخبار شبکه سعودی العربیه و خط خبری آن انتشار روایتهای موردنظر رژیم صهیونیستی و تلاش برای اعتبار بخشیدن به آن در کنار شیطنت علیه جنبش مقاومت اسلامی - حماس بوده است.
العربیه ابزاری در دست رژیم صهیونیستی
اما از ماه گذشته این همکاری شکل گستردهتری به خود گرفته است. کانال 11 اسرائیل اسرار جدیدی از همکاری ارتش این رژیم با این شبکه خبری سعودی را فاش کرد.
گزارش کانال 11 اسرائیل در اواسط سپتامبر تأکید میکند که ارتش این رژیم در قبال بهبود وجهه اسرائیل در جهان عرب اخبار اختصاصی در اختیار العربیه قرار میدهد.
این نشان میدهد که چگونه این شبکه خبری سعودی به ابزاری رسانهای عربی در دست ارتش رژیم صهیونیستی تبدیل شده تا جنگ نسلکشیاش را در نوار غزه توجیه کند.
موارد بسیاری از این نوع پوششها توسط العربیه رصد شده است، از جمله اینکه این کانال اولین رسانهای بود که شهادت «خلیل المقدح»، از فرماندهان نظامی «گردانهای الاقصی» شاخه نظامی جنبش آزادیبخش فلسطین – فتح را بهصورت مستقیم حین هدف گرفتهشدن خودرواش در شهر صیدا در جنوب لبنان منتشر کرد.
در ادامه نیز در 21 ماه مه 2024 هویت فرد مورد هدف در این حمله را اعلام کرد، درحالی که تا آن زمان هویت وی برای هیچکس آشکار نشده بود.
از دیگر خبرهای اختصاصی شبکه العربیه میتوان به حمله رژیم صهیونیستی به مرکز تحقیقات سوریه در حومه حماه در 9 سپتامبر 2024 اشاره کرد. در این حمله رژیم صهیونیستی یکی از مهمترین مراکز توسعه تسلیحاتی ارتش سوریه را در مرکز این کشور هدف قرارداد که یکی از گستردهترین و شدیدترین حملات رژیم صهیونیستی به سوریه محسوب میشد و طی آن 18 نفر کشته و 37 نفر زخمی شدند.
این خط خبری العربیه و ورود آن به مرحله همکاری را «اوریت پرلوف»، پژوهشگر مرکز مطالعات امنیت قومی رژیم صهیونیستی و مشاور پیشین وزیر خارجه این رژیم نیز در خلال مصاحبه با هاآرتس در 27 ماه مه 2024 مورد تأکید قرار داد و گفت: «اسرائیل با شبکه العربیه همکاری نزدیکی دارد و پیامهای موردنظرش را به این شبکه انتقال میدهد تا آنها را پخش کند.»
العربیه فقط به انتشار اخبار موردنظر رژیم صهیونیستی طی جنگش در نوار غزه اکتفا نمیکند، بلکه در خلال این ماهها همواره سعی کرده، فضای بیشتری به مقامات سیاسی و فرماندهان نظامی و حتی تحلیلگران رژیم صهیونیستی جهت بیان دیدگاههایشان دهد.
این شبکه در طول این مدت همواره میزبان «دانیال هاگاری»، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی برای اظهار نظر درباره حملات این رژیم و عملیاتهای محوری و متمرکز آن در غزه و لبنان بوده است.
در راستای جنگ اصطلاحات، کانال 11 اسرائیل تأکید کرد که العربیه در کنار بسیاری دیگر از شبکههای عربی اجازه ندارد، از برخی اصطلاحات استفاده کنند، مثلا برای شهدای فلسطینی از واژه «شهید» یا برای حماس از عبارت «مقاومت فلسطینی» استفاده نمیکنند یا برای اسرای صهیونیستی به جای «اسیر» از واژه «گروگان» استفاده میکند.
کانال 11 اسرائیل گزارش خود درباره العربیه را با اینگونه پایان میدهد که این شبکه از زمان امضای توافقنامههای عادیسازی روابط با کشورهای عربی در 2020 خط خبری خود را بر این قرار داده که نشان دهد، روابط گرم و نزدیکی بین ریاض و تلآویو برقرار است.
این کانال عبری تأکید کرد، العربیه در تلاش است، افکار عمومی را برای توافقهای آینده بین اسرائیل و عربستان آماده کند که عادیسازی را نیز شامل خواهد شد.
طرفداری از دشمن
خط خبری العربیه در تعامل با طوفان الاقصی، دو هفته پس از این عملیات، طی مصاحبه این شبکه با «خالد مشعل»، رئیس جنبش حماس در خارج کاملا آشکار شد.
هاآرتص در گزارشی در 26 نوامبر 2023، از مصاحبه «رشا نبیل»، مجری مصری شبکه العربیه با خالد مشعل تمجید کرد و نوشت: «نبیل برای اولینبار از تربیون العربیه سؤالاتی را درباره 7 اکتبر از مشعل پرسید که تاکنون هیچ مجری یا خبرنگار عربی جرئت نکرده بود، سؤال کند.»
یکی از سؤالات نبیل این بود که «چگونه از دنیا بهویژه غرب خواستار حمایت از مسئله فلسطین میشوید، در حالی که آنچه حماس با شهروندان اسرائیلی انجام داده را نادیده میگیرید.»
نبیل این سؤال را بدون توجه به این مطرح میکند که اغلب اسرائیلیهایی که وی از آنها تحت عنوان شهروند یاد میکند، نیروی نظامی ارتش اسرائیل یا نظامیان ذخیره یا شهرکنشینان مسلحی بودند که طبق قوانین بین المللی در مناطقی زندگی میکرند که اشغالی محسوب میشوند.
همچنین نبیل از مشعل میپرسد: «غرب جنگ اسرائیل در نوار غزه را پاسخ به آنچه حماس انجام داد، میداند و جامعه جهانی آن را دفاع اسرائیل از خود در برابر حماس میداند، آیا حماس در صدد عذرخواهی از اسرائیل بابت آنچه با شهروندانش انجام داده، هست؟
هاآرتص میگوید که «در حالی که بسیاری از شبکههای تلویزیونی عربی اقدام به پخش عملیات حماس در غزه به فرماندهی یحیی سنوار کردند و این عملیات را ضربهای بزرگ به اسرائیل خواندند، شبکه العربیه و مشخصاً رشا نبیل به خود جرأت داد و این رخداد از نگاه اسرائیل بررسی کرد.»
مجری العربیه در ادامه گفتگویش با خالد مشعل خاطر نشان میکند که «حماس با تصاویری که از این عملیات خود در برابر جهانیان به نمایش گذاشت، نشان داد که شبیه داعش است و اینکه آیا حماس از این تصویری که از خود به دنیا ارائه داده، نگران نیست.»
از آن زمان، شبکه سعودی العربیه روزی نیست که چنین سؤالاتی مطرح نکند، با اینکه با انتقادات بسیاری از سوی کاربران در رسانههای اجتماعی مواجه شده است.
در ادامه نقد خط خبری العربیه، روزنامه عبری «معاریو» در گزارشی مینویسد: «شبکه العربیه اگرچه آنگونه که باید با اسرائیل همدردی نکرده و تلاش میکند، خود را در این جنگ بیطرف نشان دهد، اما اشکارا و علنی از حماس انتقاد و از ابتدای جنگ علیه آن اقدام میکند و به حماس هشدار میدهد.»
معاریو در گزارشی مشروح از نحوه پوشش خبری جنگ اسرائیل در نوار غزه توسط العربیه در 14 دسامبر 2023 میگوید: «العربیه آشکارا تمایل خود را مبنی بر پایان دادن به کار حماس ابراز میکند.»
از دیگر پوششهای مغرضانه العربیه در کنار دیگر رسانههای سعودی، انتشار روایت رژیم صهیونیستی در جنایت قتلعام بیمارستان «شفا» نوار غزه بود و دلیل آن را پنهان شدن فرماندهان حماس در میان غیرنظامیان فلسطینی عنوان کرد.
«توفیق قهوچی»، تحلیلگر نظامی شبکه العربیه درباره این جنایت رژیم صهیونیستی که طی آن صدها زن، کودک و مجروح فلسطینی کشتار شدند، گفت: «مرکز عملیات حماس زیر بیمارستان شفا قرار دارد» و در ادامه حماس را جنبشی شبیه داعش توصیف کرد.
درباره خط خبری العربیه در قبال مسئله فلسطین به طور عام و حماس و طوفان الاقصی باید گفت که این اولین بار نیست که این شبکه خبری سعودی در قبال مقاومت فلسطینی جبههگیری میکند.
العربیه بهعنوان یکی از زیر مجموعههای، مجموعه رسانهای mbc در تملک «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی و سیاستهای ولیعهد عربستان در قبال مسئله فلسطین بر هیچکسی پوشیده نیست، بنابراین طبیعی است که شبکه خبری وابسته به بن سلمان نیز چنین خط خبری را دنبال کند.
یکی از مهمترین دلایل دشمنی سعودیها با مقاومت فلسطینی بهویژه طی عملیات طوفان الاقصی را نقش بر آبکردن همه تلاشها برای عادیسازی روابط بین ریاض و تلآویو بود. بیتردید اگر طوفان الاقصایی در کار نبود، تاکنون دو طرف سعودی و صهیونیستی توافقنامه عادیسازی روابط خود را امضا کرده بودند.
خط خبری العربیه در دشمنی با مقاومت بارها مورد تمجید رژیم صهیونیستی از جمله ارتش این رژیم قرار گرفته، اما آنچه به شکلی خطرناک از سوی العربیه در جریان است، اینکه العربیه فقط ابزار بهبود چهره رژیم صهیونیستی در جهان عرب نیست، بلکه به مزدور و همراه و شریک رسانهای این رژیم تبدیل شده، طوری که ارتش رژیم صهیونیستی این شبکه را پیش از انجام جنایت یا طی انجام یا پس از آن به طور مستقیم مطلع میکند.
«عمر ابحیص»، نویسنده فلسطینی تأکید میکند که چنین همکاری و ارتباطی دو احتمال را مطرح میکند، اینکه حتما یکی از افسران ارتش رژیم صهیونیستی سردبیر شبکه العربیه است یا سردبیر العربیه یکی از افسران ارتش رژیم صهیونیستی است ! سرعت شناسایی افراد مورد هدف توسط ارتش اسرائیل در سرزمینهای اشغالی و لبنان شکی در این زمینه باقی نمیگذارد.
در 27 مه 2024 روزنامه هاآرتص نوشت: «العربیه به عنوان یکی از شبکههای حامی و طرفدار اسرائیل به دور از هرگونه دشمنی با ما در منطقه کار میکند و مهمترین نشانه این حمایت و پشتیبانی را باید میزبانی وی از دانیال هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل ملاحظه کرد، بدون اینکه توجهی به افکار عمومی جهان عرب داشته باشد.»
هاآرتص تأکید میکند: «به قدرت رسیدن محمد بن سلمان نقش بسزایی در تبدیل العربیه به تربیون و بوق رسانهای اسرائیل در جهان عرب را داشت.»