از این رو، اینطور به نظر می رسد که انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، حامل حداقل چهار نکته و پیام معنادار و محوری است که توجه به آن ها ضروری است.
یک: نزدیکی بیش از پیشِ شاخه های سیاسی و نظامی حماس
یکی از نکات معنادار و قابل توجه در معادله انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس این است که با این انتخاب، عملا فاصله میان شاخه سیاسی و نظامی جنبش حماس تا حد زیادی کاهش پیدا کرد. باید توجه داشته باشیم که اسماعیل هنیه و دیگر روسای دفتر سیاسی حماس عمدتا از میان چهره هایی انتخاب می شدند که در حوزه سیاسی فعالیت داشته اند با این حال، یحیی سنوار فردی است که از سابقه نظامی و امنیتی قابل توجهی برخوردار است و بسیاری بر این باورند که او را باید مغز متفکر عملیات طوفان الاقصی در عمق اراضی اشغالی دانست.
از این رو، اینکه اکنون شاهدیم سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس انتخاب شده، پیامی معنادار از سوی جنبش حماس دال بر این مساله است که این جنبش در احقاق حقوق ملت فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی، بیش از پیش مصمم شده است. موضوعی که خود یک چالش بزرگ برای رژیم اشغالگر قدس است.
دو: بنبست تبلیغاتیِ رژیم اشغالگر قدس
یکی از خطوط اصلی عملیات روانی جریان های سیاسی و رسانه ای صهیونیستها در سال های اخیر این بوده که آن ها به هر نحو ممکن سعی داشته اند تا مسوولان رده بالای حماس را نزد ملت فلسطین بدنام کنند. نباید از یاد ببریم که در مورد شهید هینه و فرزندان ایشان نیز گفته می شد که آن ها در بهترین و لوکس ترین هتل های کشورهای منطقه اقامت دارند با این حال، بر اساس اطلاعات موثق، بیش از 60 نفر از اعضای خانواده و بستگان اسماعیل هنیه در جریان حملات صهیونیست ها به نوار غزه به شهادت رسیده اند و البته که خودِ وی نیز در قالب یک اقدام تروریستی توسط این رژیم به شهادت رسید.
با این حال، با انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس به عنوان فردی که در نوار غزه و میدان های نبرد با رژیم صهیونیستی حضور دارد، تا حد زیادی این قبیل جوسازی های بی پایه نیز رنگ می بازند و صهیونیست ها رسوا تر از همیشه در مواجهه با مقاومت فلسطین خواهند بود.
سه: پالس معنادار حماس به جنگ غزه
یحیی سنوار از جمله آن دسته از نیروهای مهم جنبش حماس است که در بحبوحه جنگ غزه به صراحت اعلام داشته که هیچ صلح و سازشی در کار نیست و یا ملت فلسطین پیروز خواهد شد و یا کربلایی دیگر اتفاق خواهد افتاد. سنوار در سال های گذشته نیز از جمله افرادی بوده که همواره معتقد بوده که دامنه جنگ و تنش باید به عمق اراضی اشغالی کشیده شود و صهیونیست ها نباید احساس امنیت کنند. حال در شرایط کنونی، انتخاب وی به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس به این معناست که جنبش حماس در کسب پیروزی در میدان های جنگ غزه، بسیار مصمم تر از قبل است و در این رابطه هیچ سازشی نیز با دشمن اسرائیلی در کار نخواهد بود.
این همان موضوعی است که برای صهیونیست ها به شدت ترسناک است. توجه داشته باشیم که در عمق اراضی اشغالی، وحشت زیادی از یحیی سنوار وجود دارد و حتی برخی از تحلیلگران اسرائیلی به صراحت اعتراف میکنند که آزادسازی سنوار از سوی رژیم اشغالگر قدس یک اشتباه مهلک بوده است. سنوار کسی است که دو دهه از عمر خود را در زندان های رژیم صهیونیستی گذرانده و به زبان عبری و بسیاری از ویژگی های جامعه صهیونیستها به طور کامل تسلط دارد. بدون تردید انتخاب چنین فردی به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس،چالش های جدی را برای رژیم صهیونیستی به همراه خواهد داشت.
چهار: ناکامی چندباره یک پروژه شکستخورده صهیونیست ها
صهیونیست ها سالهاست که با ترور مقام های ارشد جریان مقاومت فلسطین به نوعی سعی دارند ایجاد وحشت کنند و این پیام را برسانند که هر کسی که به یک سِمت مهم در جنبش حماس منصوب شود، در نهایت عاقبتی جز ترور نخواهد داشت. از این رو، اسرائیل بر آن بوده تا جریان مقاومت فلسطین را به حاشیه براند. با این حال، نکته قابل توجه این است که در طی سال های اخیر، حماس هر مرتبه پس از ترور یکی از مقام های خود، فرد قوی تری را جایگزین فردِ ترور شده کرده است.
معادله ای که تا حد زیادی محاسبات بازدارندگی صهیونیست ها را با شکست رو به رو رده است. در این راستا، انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاس جنبش حماس نیز یک شوک بزرگ برای صهیونیست ها است و شکست چندباره اهداف تعیین شده برای پروژه ترورِ آن ها را فریاد می زند.