به گزارش حلقه وصل: محمد ایمانی در یادداشتی نوشت: چه چیزی ۷۶ساله، و تمام شده است؟ قرن آمریکایی! نفوذ آمریکا رو به کاهش است، همانند پایان خفتبار امپراتوری بریتانیا دوران ابرقدرت مسلط رو به پایان و قرن آمریکایی به سر رسیده است.
نظریه پردازان بسیاری در غرب، مانند تحلیلگر روزنامه گاردین معتقدند رویای قرن آمریکایی به پایان رسیده است. اما پایان قرن آمریکایی را نباید صرفا در ضعف نظامی و پسرفت نفوذ آمریکا در کشورها دید.
بزرگترین اقتصاد دنیا، با ۳۲ هزار میلیارد دلار بدهی، بدهکار ترین دولت دنیا هم هست. تعداد گرسنگانی که نیازمند کوپن غذایی هستند، از مرز ۵۰ میلیون نفر گذشته؛ یک نفر از هر ۶ آمریکایی.
آمریکای فرسوده، تعبیری است که تدریجا جای قرن آمریکایی مینشیند. در کمتر از ۲۵ سال، قرن جدید آمریکایی رنگ باخته است.
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان وقت آمریکا تابستان دو سال قبل هشدار داد: زیرساختها، جادهها، پلها و شبکه آب ما رو به زوال است. شبکه برق ما دربرابر قطعیها، آسیبپذیر است.
همان زمان جو بایدن در ویسکانسین گفت: من تمام تلاش خود را برای متحد کردن آمریکا انجام دادم. برخی از دوستانم میگویند غیرممکن است. ما درباره موضوعات زیادی دچار شکاف هستیم. از هر ۵ مایل بزرگراه و جاده در آمریکا، یک مایل آن در وضع بد قرار دارد. وضع برخی از ایالتها به مراتب بدتر است. از ساخت ۵۰ درصد پلهای ما بیش از ۵۰ سال گذشته. از نظر مهندسان بیش از هزار پل در ویسکانسین دچار مشکلات ساختاری هستند. حالا ببینید در سراسر کشور وضع چگونه است.
پیش از بایدن، ترامپ به ABC NEWS گفته بود: ایالات متحده در حال فرو پاشیدن است. ما هزینه ساخت یک مدرسه در بروکلین یا لسآنجلس را نداریم. شیکاگو مانند افغانستان شدهُ هر چند روز یک بار شماری از مردم هدف گلوله قرار میگیرند. میخواهم مطمئن شوم در دوره من هیچ کس در خیابانهای ما به خاطر بیمه و فقر نخواهد مرد. پلهای ما ویران شدهاند. ما پول ساخت یک مدرسه را نداریم. سیاستمداران ما برای مدتی طولانی، مردم را مأیوس کردهاند. با ۶ تریلیون دلاری که در جنگ خاورمیانه هزینه کردهایم، میتوانستیم کشور را دو بار بازسازی کنیم. جادهها، پلها، تونلها و فرودگاههای ما مکان های از رده خارج است.
برای درک فرسودگی آمریکا لازم نیست ناکامیهای کاخ سفید در غرب آسیا، جنگ اوکراین، رقابت با چین و شکستهای راهبردی در مقابل ایران را مرور کنید.
آمریکا در مهار بحرانهای طبیعی ناتوان است. نمونه آن، مفقود شدن ۸۵۰ نفر در آتشسوزی های شهر «مائویی» واقع در هاوایی. این رقم، در دنیا بی سابقه است.
آمریکا در طول چند دهه، همه مشکلات را به شکل میخ دیده، چون چکش (زور) داشته است. بنابراین عجیب ندانید که برای مهار آتش سوزی هم که ۱۰۶ قربانی قطعی داشته، ۷۰۰ نیروی پنتاگون را به صف کند.
در چنین شرایطی، گزارشگر فاکس نیوز به دولت آمریکا میگوید: میلیاردها دلار به اوکراین میفرستید اما از کمک به هاوایی ناتوانید.