به گزارش حلقه وصل، امیر محمد یوسفیخوشقلب معاون عملیات نیروی پدافند هوایی ارتش، اظهار داشت: از ابتکارات و نوآوریهای خوب پدافند هوایی در رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۱ ارتش بهرهبرداری از ویژگی منحصر بهفرد پدافند هوایی از طریق پهپاد با انتقال سکوی زمینپایه از روی زمین به آسمان است.
وی ادامه داد: با این توضیح که سکوی زمینپایه پدافند را که شامل همه اقدامات ارتباطی، جنگالی، کشف، رهگیری، درگیری و مدیریت صحنه نبرد و هرگونه اقدام دیگر پدافندی میباشد را روی پهپاد سوار کردهایم که در موقعیتهای حجیم و پُر خطر قابل اتکاست. این ابتکار و نوآوری دست مقتدر پدافند هوایی را در آسمان بلندتر میکند و جزئیات این موفقیت حتماً در زمان مناسب توسط فرماندهان و مقامات ارتش اطلاعرسانی میشود.
امیر خوشقلب بیان داشت: رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۱ ارتش در دو فاز انجام میگیرد. فاز اول، فاز اطلاعاتی و شناسایی بهصورت واکنش سریع و تعجیلی و بهصورت تخصصی و ویژه توسط پهپادهای ما انجام میشود و فاز دوم رزمایش فاز رزمی است که سعی بر این است تمامی اقدامات برابر واقعیتهای میدانی و در محدوده وسیع و حجم گسترده انجام شود و آمادگی نیروی انسانی و تجهیزات ما در سطح مطلوب و فوقالعاده ای قرار دارد.
وی افزود: برگزاری رزمایش در این حجم وسیع نشان از توان بالا و قدرتمند ارتش دارد که بهصورت همزمان و تحت کنترل یک فرماندهی مشترک و با نظارت و داوری تیمی از نخبههای نیروهای مسلح در گستره ایران عزیز از آبهای گرم خلیج فارس و دریای عمان در جنوب تا مناطق شرق، غرب، شمال و مرکز کشور انجام میشود.
معاون عملیات نیروی پدافند هوایی ارتش تصریح کرد: شناسایی و مراقبت جزء ماموریتهای دائمی نیروهای مسلح است که در همین راستا در این رزمایش قرار است یکسری از تکنولوژیهای به روز و جدید را در یک محیط پُرحجم سیگنالی و سایبری ارزیابی و تست کنیم.
وی با بیان اینکه ارتش با تکنولوژی پهپاد بیگانه نبوده است، افزود: این تکنولوژی برای ما مدام در حال به روز رسانی است. در بحث پهپاد دانش ما کاملاً بومی شده است و ساخت و طراحی پهپادهای ما توسط دانشمندان نیروهای مسلح و مخصوصاً نیروهای چهارگانه ارتش و صنایع وابسته به وزارت دفاع انجام میشود.
امیر خوشقلب خاطرنشان کرد: همچنین همکاریهای خوبی بین ارتش و شرکتهای دانشبنیان شکل گرفته است که تکنولوژی پهپادی ما را مرتباً به روز و آماده استفاده نگه میدارد. شرکتهای دانشبنیان دارای ظرفیتهای کوچک و بزرگ و عملیاتی و زود بازده و تاثیرگذار هستند که ارتش بهخوبی آنها را شناسایی و از ظرفیتشان استفاده میکند.
وی ادامه داد: ما از ظرفیتهای پهپادی در اقدامات بشردوستانه نیز استفاده میکنیم. مانند زمان سیل و یا زلزله ارتش در کنار ملت است و از این تکنولوژی و ظرفیتها برای شناسایی و امدادرسانی نیز استفاده میکنیم.
معاون عملیات نیروی پدافند هوایی ارتش ضمن تبریک سالروز تشکیل نیروی پدافند هوایی گفت: تدبیر حکیمانه مقام عظمای ولایت باعث شد تا راه برای بُروز ظرفیتهای جدید در پدافند هوایی و حوزه سامانههای پهپادی باز شود. در حوزه نیروی انسانی نیز اقدامات خوبی انجام شده است. این اقدامات در به کارگیری نیروی جوان در حوزههای عملیاتی و فنی و هم به کارگیری نیروی انسانی جوان در حوزه فرماندهی بوده است و همچنان پیشرفتهای چشمگیری در حال اجراست.
وی افزود: در حوزه فرماندهی و کنترل و شبکه یکپارچه پدافند هوایی که یک شبکه بسیار عظیم، هوشمند و دانا است بهپیشرفتهای خیرهکنندهای رسیدهایم. در حوزههای مدیریت صحنههای نبرد، سایبر، آفند، درگیریهای راه دور و … توانستهایم قدمهای بزرگی برداریم.
امیر خوشقلب تاکید کرد: در این رزمایش دشمن کاملاً شبیهسازی شده است. رزمایشی با این حجم و در قالب شبکه عملیات مشترک برای نخستینبار است که انجام میشود.
معاون عملیات نیروی پدافند هوایی ارتش در پایان تصریح کرد: ما در کنار ساخت تجهیزات جدید از سامانههای قدیمی خود نیز غافل نیستیم و آنها را با توجه به نیازهای خود به روز رسانی و تقویت و استفاده میکنیم.