سرویس جهان حلقه وصل _ صهیونیستها از زمان تشکیل رژیم جعلی خود در سال ۱۹۴۸ بر تجهیز نیروی هوایی ارتش این رژیم متمرکز بودهاند و عمده تلاشهای رژیم اشغالگر در زمینه تجهیز نظامی مربوط به تکاپو برای دستیابی به برتری هوایی بوده است. در سایه حمایتهایی که آمریکا از ارتش رژیم صهیونیستی به عمل آورد و اتفاقاتی که در منطقه عربی و در سطح درگیری فلسطینیان و صهیونیستها بعد از اشغال فلسطین افتاد، این رژیم تصور میکرد که به یک برتری مطلق هوایی دست یافته است، اما با ظهور گروههای مقاومت در منطقه از جمله حزبالله لبنان همه معادلات صهیونیستها به هم ریخت و آنها نتوانستند به هیچ دستاورد راهبردی و تاکتیکی در برابر مقاومت دست پیدا کنند.
در این میان کارشناسان و محافل صهیونیست اعتراف میکنند اسرائیل هنوز نتوانسته است اطلاعات دقیقی درباره قدرت موشکی و بهطورکلی یگان هوایی حزبالله به دست بیاورد و به همین دلیل ممکن است در آینده غافلگیریهای بیشتری در این زمینه برای تلآویو در راه باشد، این چیزی است که سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله در یکی از سخنرانیهای اخیر خود درباره افزایش قدرت موشکی حزبالله و پروژه موشکهای نقطهزن مقاومت به آن اشاره کرد؛ جایی که قدرت یگان هوایی حزبالله تنها محدود به موشکها نیست و پهپادها نیز بهطور رسمی وارد معادله هوایی مقاومت لبنان شدهاند.
در همین راستا با شروع پروژه یگان یا «نیروی هوایی» مقاومت اسلامی در اواخر دهه هشتاد، این پروژه به شکل محرمانه و در یک حوزه امنیتی به اجرا درآمد و فعالیتهای خود را غیرعلنی و آرام انجام میداد. وظیفه یگان هوایی مقاومت در ابتدا به این شکل بود:
- نفوذ به حریم هوایی دشمن.
- انجام عملیات شناسایی.
- دفاع از حریم هوایی خودی و مقابله با تجاوزات.
مقاومت برای هریک از این ماموریتها توضیح و چشمانداز خاصی ارائه کرده است:
- مقابله به مثل با تجاوزات دشمن به حریم هوایی: یگان هوایی مقاومت میتواند هر زمان که لازم است به حریم هوایی دشمن نفوذ کند و زمان و مکان و مواضعی که قرار است مورد هدف قرار دهد را تعیین نماید.
- عملیات شناسایی: مقاومت محاسبات دقیق درباره پایگاهها و فرودگاهها و شهرکها و زیرساختهای دشمن در شمال فلسطین اشغالی برای دفاع از حاکمیت لبنان انجام داده است.
- دفاع از لبنان و مقابله با تجاوزات دشمن صهیونیستی: هرزمانی که رژیم صهیونیستی به هر طریقی به حاکمیت لبنان در زمین و دریا و هوا تجاوز کند یگان هوایی مقاومت بدون هیچ تردیدی وارد عمل میشود.
اما بعد از موشکهای دقیق حزبالله که بزرگترین کابوس اشغالگران بعد از جنگ جولای ۲۰۰۶ است، پهپادهای مقاومت تبدیل به دغدغه جدید صهیونیستها شده است.
این پهپادها در مراحل و بازههای زمانی مختلف تولید شده اند و بارزترین عملیاتهای آنها در خاک دشمن به شکل زیر است:
۷ نوامبر ۲۰۰۴: هنوز پنج سال از آزادسازی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ نگذشته بود که مقاومت اسلامی همزمان با افزایش عملیاتهای خود در منطقه مزارع شبعا تصمیم گرفت دشمن را در پاسخ به تجاوزات هوایی غافلگیر کند. در صبح روز یکشنبه ۷ نوامبر مقاومت اسلامی لبنان با صدور بیانیهای اعلام کرد که پهپادهای «مرصاد۱» در آسمان فلسطین اشغالی به پرواز درخواهد آمد و حزبالله هرگونه که بخواهد با استفاده از همه ابزارهای مشروع به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه حاکمیت لبنان پاسخ خواهد داد.
آوریل ۲۰۰۵: حزبالله در این تاریخ به منظور انجام عملیات شناسایی در واکنش به تجاوزاتی که رژیم صهیونیستی در حریم هوایی لبنان انجام میداد، به فاصله کمتر از یک سال از عملیات پهپادی قبلی، پهپاد مرصاد ۱ را در آسمان فلسطین اشغالی به پرواز درآورد و این پهپاد بعد از انجام پروازی ۱۸ دقیقهای و بدون اینکه رژیم صهیونیستی بتواند به فناوریهای آن پی ببرد، به سلامت به لبنان برگشت.
جولای تا آگوست ۲۰۰۶: علیرغم شدت تجاوزاتی که ارتش رژیم اشغالگر در این تاریخ علیه لبنان انجام میداد و آسمان این کشور را تحت سیطره خود درآورده بود، مقاومت اسلامی لبنان هیچ ابایی از فرستادن پهپادهای خود به فلسطین اشغالی جهت انجام ماموریتهای نظامی مهم نداشت و این پهپادها با شعار حزبالله وارد حریم هوایی اراضی اشغالی شدند. درحالی که دهها سرباز و افسران ارتش اسرائیل به این پهپادها خیره شده بودند و نیروی هوایی این رژیم قدرت رهگیری آنها را نداشت، هواپیماهای بدون سرنشین حزبالله به پایگاه خود در لبنان برگشتند.
اکتبر ۲۰۱۲: در آن زمان رژیم صهیونیستی با اعلام اینکه ضربه جدیدی از مقاومت لبنان دریافت کرده است گفت، یک پهپاد متعلق به حزبالله بدون اینکه رهگیری شود به نزدیکی منطقه «دیمونا» رسیده است. سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله اعلام کرد که یگان «ایوب» مقاومت لبنان عمق چندصدکیلومتری فلسطین اشغالی تا دیمونا را هدف حمله پهپادی قرار داده است.
فوریه ۲۰۲۲: همزمان با هفته مقاومت در لبنان، حزبالله پهپاد «حسان» خود را بر فراز اراضی اشغالی به حرکت درآورده و این پهپاد بعد از نفوذ به ۷۰ کیلومتری عمق فلسطین اشغالی و با انجام یک پرواز ۴۵ دقیقهای؛ آن هم درحالی که نیروی هوایی ارتش دشمن صهیونیستی علیرغم تکاپوی فراوان موفق به رهگیری آن نشد، به سلامت به جنوب لبنان برگشت.
-جولای ۲۰۲۲: روز شنبه ۲ جولای به فاصله چند ماه از نفوذ پهپاد حسان به فلسطین اشغالی، حزبالله از پرواز ۳ پهپاد خود بر فراز منطقه دریایی مورد مناقشه با رژیم صهیونیستی و نزدیکی سکوهای گازی این رژیم خبر داده و تاکید کرد که این پهپادها ماموریت خود را به درستی انجام داده و پیامهای لازم را نیز رساندند.
به طور کلی توانمندیهای یگان هوایی حزب الله مسئلهای تثبیت شده بوده و رژیم صهیونیستی نیز به این موضوع اعتراف دارد؛ به طوری که رسانهها و محافل این رژیم همواره در تلاش برای کسب اطلاعات و انتشار گزارشهایی از توانمندیهای یگان هوایی حزبالله هستند. در حالی که عمده توجه صهیونیستها در ابتدا معطوف به توانمندیهای موشکی حزب الله بود اکنون پهپادهای مقاومت لبنان نیز دغدغه جدیدی برای رژیم اشغالگر به وجود آوردهاند.
آخرین عملیات پهپادی حزبالله در آسمان فلسطین اشغالی در پاسخ به تحرکات متجاوزانه صهیونیستها در میدان گازی کاریش واقع در منطقه مورد مناقشه با لبنان انجام شد و قطعا آخرین عملیات مقاومت در این زمینه نخواهد بود؛ به طوری که صهیونیستها نگرانند در صورت هرگونه واکنش به این عملیات، با گزینههای دردناکتری مواجه گردند.
بایستی توجه داشت، اسرائیل برای مقابله با تنها ۳ فروند پهپاد شناسایی و غیر مسلح حزب الله ناچار به استفاده همزمان از جنگنده های نیروی هوایی و ناوچه های نیروی دریایی خود شده است؛ در شرایط جنگ واقعی بعید است ناوهای اسرائیلی جرات نزدیک شدن به سواحل لبنان را داشته باشند و حمله به سکوهای گازی اسرائیل در دریای مدیترانه نیز دیگر با تعداد انگشت شمار پهپاد نخواهد بود بلکه موجی از ده ها فروند موشک ضد کشتی و پهپاد انتحاری به شکل همزمان به سمت این میادین شلیک خواهند شد.