به گزارش حلقه وصل: معاون اجتماعی ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی امید عبداللهی با اشاره به جایگاه خودکشی در کشور، گفت: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ایران در بین ۱۰۰ کشور دارای بیشترین آمار خودکشی نیست.
وی با بیان اینکه خودکشی در بین کشورهای توسعهیافته بیشتر است، افزود: کشورهایی همچون کره جنوبی، روسیه، آلمان و فرانسه با وجود ادعای پیشرفت در زمینههای مختلف در بین ۵۰ کشوری هستند که خودکشی در آنها رواج دارد. البته در ایران از سال ۲۰۲۰ آمار خودکشی که همواره کاهشی بود، روند افزایشی پیدا کرد.
عبداللهی نخستین دلیل خودکشی بر اساس گزارشهای جهانی را افسردگی عنوان و ادامه داد: در ماههای اخیر برخی از پزشکان و کادر درمان با وجود تحصیلات دانشگاهی دست به خودکشی زدهاند. گزارشها حاکی از این است که ۲۳ درصد پزشکان افسردگی، ۲۵ درصد اضطراب و ۳۴ درصد استرس دارند.
معاون اجتماعی ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه ما در کنار خودکشی موفق و ناموفق، تمایل به خودکشی هم داریم، خاطر نشان کرد: برخی تصور میکنند که دلیل خودکشی فقر است، اما بررسیها نشان میدهد که افراد متمکن بیشتر دست به چنین اقدامی میزنند.
وی نفوذ فرهنگ غربی را یکی از دلایل خودکشی در اقشار مختلف جامعه به ویژه نخبگان عنوان کرد و افزود: با تبلیغات گسترده غربیها و تهاجم فرهنگی، خودکشی به بحرانی تبدیل شده است. این در حالی است که در جامعه دینی ما به دلیل تعلقات مذهبی نسبت به سایر جوامع، مردم کمتر به خودکشی روی میآورند.
معاون اجتماعی ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به اهمیت ایجاد امید و نشاط اجتماعی در جامعه اشاره کرد و گفت: در جوامع پیشرفته با وجود توسعه فناوری به دلیل نبود نشاط اجتماعی خودکشی رواج دارد. به نوعی میتوان گفت که سبک زندگی غربی باعث افزایش خودکشی میشود.
وی در ادامه با اشاره به ترویج خودکشی در فضای مجازی خاطر نشان کرد: نسل جدیدوقت زیادی در فضای مجازی میگذرانند و از طرفی والدین آنها هم بعضا سواد رسانهای چندانی ندارند تا بتوانند فرزندان خود را راهنمایی کنند. بر همین اساس نوجوانان و جوانان قابل کنترل نیستند.
عبداللهی با بیان اینکه برخی با تبلیغ خودکشی با حتی انعکاس اخبار آن در کنار حمایت به جای تقبیح، به قهرمانسازی در این رابطه میپردازند، خاطرنشان کرد: باید برای جلوگیری از خودکشی تاب آوری اجتماعی را افزایش داد و بنیانهای فرهنگی را تقویت کرد.