به گزارش حلقه وصل، خبر برگزاری کنسرت مشترک کامران رسول زاده و «مورات ککیلی»، خواننده مطرح ترکیهای در استامبول چند روزی است که به طور رسمی در محافل خبر اعلام شده است.
طی سه سال گذشته دو بار اعلام شد که قرار است مورات ککیلی به ایران بیاید و در کنار رسول زاده روی استیج بخواند اما حتی یکبار هم برای حضو این خواننده در جشنواره موسیقی مقاومت مسائلی مطرح شده بود که در نهایت به انجام نرسید اما هر بار به دلایل نامعلوم این برنامه لغو شد.
سرانجام قرار است کنسرت این دو خواننده در سالن «کنگره خلیج» شهر «استانبول» ترکیه به تاریخ 31 مردادماه برابر با 22 آگوست 2015 برگزار شود.
سفر حج و تاثیرات آن بر سبک کاری مورات
مورات ککیلی یک تفاوت عمده با سایر هنرمندان مطرح ترکیه ای دارد و آن اینکه پایبندی خود به اسلام را از کسی مخفی نمیکند و مانند سایر خوانندگان ترکیه ای همانند هنرهندان غربی رفتار نمیکند.
وی که چند سال پیش به سفر حج رفته بود در خصوص تاثیرات این سفر معنوی بر زندگی شخصی و کاریاش گفته بود: «حج نه تنها زندگی شخصی و خانوادگی نیست، بلکه دنیای موسیقایی من را نیز دچار تحول شگرفی کرد و تحتالشعاع قرار داد. بعد از این سفر معنوی من به این باور عمیق رسیدم که از دریچه موسیقی توجه انسانها را به سمت محبت، دوستی و خدا میتوان جلب کرد. بعد از این سفر به این یقین رسیدم که روزی ما دست خداست و من محتاج هیچ بندهای نیستم و هرچه هست از آن خداست که مطلق برتر است.»
مورات ککیلی پس از سفر حج زیارت، چندین قطعه در مدح حضرت محمد (ص) تولید کرده است اجرا کرده و پس از پخش از طریق فضای مجازی با استقبال بالای مخاطبانش روبرو شد.
صهیونیسم ستیزی همراه با تحصن و تحریم محصولات اسرائیلی
از دیگر ویژگیهای ککیلی این است که از ظلمها و ستمهایی که به مسلمانان در هر جای دنیا که باشد، بیتفاوت نمیگذرد.، درست برخلاف بسیاری از هنرمندان ترکیه که بنا به مصلحت های خویش در مقابل جنایات قدرت ها در قبال مسلمانان سراسر دنبا سکوت پیشه میکنند، یکی از ویژگی های شاخص مورات در کشور ترکیه، صهیونیسم ستزی وی است. این هنرمند که طی سال های اخیر بارها با مصاحبه ها و رفتارهای اعتراض آمیزی، نفرت خود را از رژیم صهیونیسمی بروز داده و غالبا موضع گیری روشنی نیز نسبت به این مسئله داشته است که از شاخص ترین نمونه های آن میتوان تحصن چند روزهاش مقابل سفارت اسرائیل در اعتراض به جنایات این رژیم علیه مردم غزه اشاره کرد این اقدام سر و صدای زیادی در کشور ترکیه به پا کرد و از سوی دیگر مورات هیچ یک از محصولاتی که توسط اسراییل یا شرکتهای وابسته به آنها تولید شده باشد را استفاده نمیکند و به هوادران خود هم توصیه میکند که چنین کاری نکنند.
از سوی دیگر مورات در مصاحبهای گفته بود: خیلی دوست دارم با اسراییلیها به طور رودرو صحبت کنم ولی این امکان میسر نشده، با رفتار اسراییلیها کاملا مخالفم و معتقدم «آنها به شدت با اتحاد مسلمانها مشکل دارند اما از این موضوع بی خبر هستند که ارتباط ما با خدا آنقدر محکم است که نمیتوانند به آن لطمه بزنند.»
هیچ چیزی مهم تر از وحدت مسلمانان نیست
مورات ککیلی تاکنون در خصوص کشور ایران اظهارنظرهای مختلفی داشته است و اعلام کرده است که به ایران به دلیل اشتراکات فرهنگی و مذهبی بسیار علاقه مند است وی در یکی از گفتگو هایش گفته بود: به خود می بالم از اینکه موسیقی من نیز در ایران علاقهمندانی به خود اختصاص داده است زیرا ایران یک کشور اسلامی است و همواره از موازین اسلام دفاع کرده و برای من به عنوان یک مسلمان این مسئله حایز اهمیت است.
این خواننده و آهنگساز موسیقی ترکیه معتقد است؛ باورهای ملتها میتواند دلهای آنها را به هم نزدیک کند و امیدوار باورهای مذهبی و فرهنگی کشورهای اسلامی بتواند منجر به وحدت آنها شود. از نظر مورات، موسیقی یکی از راههای نزدیک شدن ملتها به یکدیگر است.
طلسم عدم حضور مورات در ایران
مورات ککیلی تاکنون چندین بار مقدمات حضورش در ایران فراهم شده بود که از میان میتوان به خبر حضور این خواننده مسلمان در جشنوراه موسیقی مقاومت تهران اشاره کرد و مسئولین برپایی جشنواره موسیقی مقاومت در خصوص علت دعوت این خواننده به این جشنواره اعلام کرده بود از آنجا که «رویکرد و نگاه این خواننده کاملا همسو با بدنه فرهنگی نظام جمهوری اسلامی و مقاومت اسلامی است» از وی برای اجرا در جشنوراه دعوت به عمل آورده ایم اما به هر حال این اتفاق بنا به دلایلی میسر نشد و این خواننده که با آلبوم موسیقی «همین امشب می میرم» نامش بر سر زبانها افتاده بود هنوز موفق به حضور در ایران نشده است اما از سویی دیگر برپایی نخستین کنسرت مشترک مورات ککیلی با کامران رسولزاره، خواننده جوان موسیقی پاپ می تواند نقطه سرآغازی بر ارتباط دوسویه موسیقی ایران با هنرمند مسلمان ترکیه ای محسوب شود.
منبع: نسیم