به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، قرار هفتگی «راحیل»با تشریح چگونگی برقراری تعامل و ارتباط بین زوجهای جوان و خانوادهها در دوران عقد از سوی خانه انقلاب اسلامی و ولایت اصفهان با حضور دکتر بانکی پور جمعه های صبح در گلستان شهدا برگزار می شود.
بانکی پور در نشست جمعه نهم آذرماه اظهار داشت: یکی از مسائلی که مانع ایجاد درگیری بین زوجهای جوان میشود، چگونگی تعامل با خانواده فعلی و خانواده سابق است که ارتباط عاطفی با هم دارند و این امر برای دختر و پسر اهمیت دارد چراکه ازدواج در فرهنگ شرقی به خصوص ایرانی اسلامی صرفاً ارتباط دو نفر نیست برخلاف فرهنگ غربی که وقتی جوانی به سن 18 سال میرسد از خانواده جدا میشود و تجرد زیستی را آغاز میکند و پس از گذشت چند سال از ازدواج همسر خود را به خانواده معرفی میکند.
این کارشناس مسائل خانواده ادامه داد: در فرهنگ ما با توجه به قوت روابط خانوادگی، این ارتباط و وابستگی تا آخر عمر پابرجا است که اگر این ارتباطها درست باشد، پشتوانهای قوی برای جوانان خواهد بود چراکه جوانان در ابتدای زندگی مشترک در مسائل مختلف به پختگی لازم نرسیدهاند و تازهکار هستند که اگر راهنماییهای لازم از خارج خانواده به آنها داده نشود، دچار مشکلاتی خواهند شد.
وی تأکید کرد: البته ارتباط با خانوادهها نباید استقلال زوجین را زیر سؤال ببرد و یا باری بر دوش خانوادهها باشد، منظور از ارتباط با خانوادهها بیشتر ارتباط عاطفی است.
عمل آگاهانه و با صبوری بهترین راه عبور از دوران تردید
بانکی با تعریف دوران تردید پس از ازدواج و تأثیر خانواده بین زوجهای جوان برای عبور از آن بیان کرد: خیلی اوقات بیشتر زوجهای جوان پس از ازدواج دچار تردید میشوند که آیا انتخاب درستی داشتهام یا نه و از این دست تردیدها که باید با صبوری و آگاهانه با این دوران روبرو شوند، یکی از بدترین اتفاقات در این دوره بیان تردیدها با همسر و دیگران است و بهترین کمک را خانوادهها میتوانند بدهند که اگر تعامل خوبی بین جوانان و خانوادهها باشد، این دوران به خوبی پشت سر گذاشته میشود.
این کارشناس مسائل خانواده خاطرنشان کرد: اجتماعی بودن در فرهنگ ما به شرط صحیح بودن تعاملها میتواند نوعی تفریح و بهترین نشاط روحی باشد بنابراین باید در برقراری تعاملها دقت کرد و مبنای ارتباطها به جای صمیمیت، احترام باشد.
وی متذکر شد: بین دختر و پسر و خانوادههای آنها نباید روابط اقتصادی برقرار باشد و فقط در مواردی که دو طرف خریدار و یا صاحب سود باشند با مشخص شدن همه مسائل میتوان کار کرد.
بانکی افزود: تعاملات زوجها و خانوادهها باید به تدریج و با شناخت از فرهنگ و ویژگیهای اخلاقی و شخصی طرف مقابل اتفاق بیفتد که این شناخت بعضاً با تجربه و گاهاً با پرسش از همسر به دست میآید اما زوجهای جوان باید این نکته را هم در نظر داشته باشند که انعکاسهای ظاهری از برخورد و تعارف دیگران، آنها را به اشتباه نیندازد.
تسامح یکی از راههای مؤثر در ارتباط صحیح
این کارشناس مسائل خانواده رعایت اصول اخلاقی فرهنگی را یکی از زمینههای مؤثر در ایجاد و شکلگیری روابط مؤثر اجتماعی دانست و ابراز کرد: برای ارتباط مؤثر بین زوجها، خانوادهها و دوستان باید اصول به درستی رعایت شود بدان معنا که جوانان باید با آگاهی از روحیه خود و دیگران به دنبال تعامل متعادل باشند و درک متقابل در آنان وجود داشته باشد و روابط به درستی مدیریت شود.
وی در پایان برخورد تسامحی را یکی دیگر از راههای مؤثر در ایجاد ارتباط مؤثر خواند و گفت: ما در دنیایی زندگی میکنیم که همهچیز وفق مراد ما نیست بنابراین افراد در برخورد و رفتار خود باید تسامح داشته باشند گرچه ممکن است در کوتاهمدت فرد احساس کند طرف مقابل وظیفه تسامح و قبول نظر دیگران را دارد، اما انسان با محبت مخاطب را اسیر خود میکند و اگر در این محبت کوتاهی شود به روحیه طرف مقابل خدشه وارد میشود ولی باید توجه شود که این محبت مانع استقلال فرد نشود.