حلقه وصل: چند روز گذشته زمزمههایی مبنی بر تعطیلی بزرگترین مجموعه تولید و توزیع نوشتافزار ایرانی در آذربایجانغربی باعث ناراحتی اصحاب فرهنگ و دغدغهمندان استان شده است.
برای اطلاع از کم و کیف ماجرا و دلایل این اتفاق به سراغ یاسین شیخلو مدیر و موسس موسسه فرهنگی پیام یاسین رفتهایم.
وی در این باره اظهار کرد: وقتی رهبر معظم انقلاب برای اولین بار در سفر خود به استان خراسان شمالی موضوع بسیار مهم و راهبردی سبک زندگی ایرانی اسلامی را مطرح کردند به دنبال راه انداختن مجموعهای افتادیم که این راهبری حکیمانه رهبر معظم را پیگیری کند.
مدیر موسسه پیام یاسین ادامه داد: موسسه مردمنهاد پیام یاسین ارومیه، از سال ۹۴ فعالیت خود را رسما شروع کرد و یکی از مجموعههای موفق و مردمی استان بوده که توفیقات فراوانی در حوزههای مختلف فرهنگی به دست آورده است.
شیخلو در مورد فعالیتهای این موسسه گفت: برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی در حوزهها و مصادیق مختلف سبک زندگی، برگزاری نشستهای گفتوگو تحت عنوان گفتانه در بین جوانان و اقشار مختلف مردم با موضوعات مختلف فرهنگی و اجتماعی، برگزاری نشست گفتانههای وحدت برای اولینبار در سه سال متوالی، برگزاری محافل انس با صحیفه سجادیه برای اولین بار در شهر ارومیه که با استقبال بزرگان و علمای شهر به ویژه امام جمعه واقع شد.
وی یادآور شد: اجرای طرح نذر فرهنگی، برگزاری مسابقات قرآن جوانان، تولید صدها عنوان محصول رسانهای از قبیل فیلم کوتاه ، مستند، موشن گرافیک، کلیپ و غیره با موضوع مصادیق مختلف سبک زندگی، برگزاری گردهمایی سالانه سبک زندگی انقلابی به طور مرتب از سال ۹۵ تا کنون همزمان با دهه فجر، برگزاری گردهمایی حامیان نوشت افزار ایرانی در سال ۹۸ ، همکاری با نهادهای مختلف در اجرای برنامههای فرهنگی و آموزشی با موضوع سبک زندگی، اجرای اکرانهای مردمی برای حمایت از سینمای ارزشی و انقلابی، تولید دفاتر تحصیلی و نوشت افزار ایرانی با تصاویر و نمادهای بومی استان آذربایجان غربی مثل مرحوم حسنی، شهید باکری، استاد حاج حامد ولیزاده ، آثار تاریخی استان و مصداقهای دیگر.
مدیر موسسه پیام یاسین خاطرنشان کرد: شما میدانید که یکی از ابزارهای مهم ترویج سبک زندگی غربی از طریق همین نوشت افزار اتفاق میافتد.
شیخلو تصریح کرد: ما خواستیم هدفی را که در خصوص ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی داشتیم از طریق همین نوشت افزار دنبال کنیم و دهها و شاید صدها اقدام و فعالیت دیگر که مورد استقبال عموم و تایید و تشویق علما، بزرگان، اساتید و نخبگان قرار گرفته است.
وی گفت: اواخر سال ۱۳۹۸ به منظور راه اندازی اولین نمایشگاه دائمی نوشت افزار ایرانی و گسترش فعالیتهای موسسه پیام یاسین، محل زیرزمین ادارهکل آموزش و پرورش را از طریق شرکت در مزایده قانونی اجاره کرد.
مدیر این مجموعه فرهنگی با بیان اینکه هر ساله مبلغ اجاره با نظر کارشناس رسمی دادگستری افزایش مییابد، افزود: در سال اول ماهیانه هفتاد میلیون ریال و در سال دوم مبلغ هشتادوهشت میلیون ریال اجاره پرداخت میکردیم.
شیخلو اضافه کرد: بخشی از این محل به عنوان تنها مرکز دائمی عرضه نوشتافزار ایرانی به عرضه دفاتر تحصیلی مزین به تصاویر شهدا، مفاخر و نمادهای انقلابی اختصاص داشت و بخش دیگر به محل برگزاری جلسات و نشستهای فرهنگی با موضوعات مختلف سبک زندگی و گفتمان انقلاب اسلامی تبدیل شده بود.
وی تصریح کرد: در این مدت تلاش کردیم این محل را که در قلب شهر و اصلیترین خیابان شهر قرار دارد به پاتوق و محل رفت آمد جوانان و خانوادههای علافهمند به فرهنگ ایرانی اسلامی تبدیل کنیم، در طول این دو سال بسیار از اساتید، علما، کارشناسان، مدیران و موارد دیگر در این محل حضور یافتند و در نشستها و مراسمات مختلف پیام یاسین شرکت کردند.
این فعال فرهنگی یادآور شد: شما نمیدانید چه صحنههای زیبایی در این مجموعه خلق شده است، وقتی که یک نوجوان دهه هفتادی بدو بدو خودش را برای به قفسهای که دفاتر مزین به تصاویر حاج قاسم یا شهدا است میرساند و با اصرار به پدر و مادرش قصد خرید آنها را دارد.
شیخلو افزود: همزمان با راهاندازی این مجموعه، یعنی اواخر ۹۸ بیماری کرونا شایع شد و کلیه کسب و کارها و فعالیتهای فرهنگی را تحت تاثیر قرار داد. فعالیت مدارس هم به طور غیرحضوری و مجازی ادامه یافت و عملا مصرف نوشت افزار را در خانوادهها به یک دهم سالهای گذشته کاهش داد که با این وضعیت حتی تامین اجاره محل برای ما دشوار بود.
وی ابراز کرد: مجموعه ما مستقل است و تحت حمایت هیچ یکی از چهرههای سیاسی یا کانونهای قدرت و ثروت نیست؛ و ما این حالت را بزرگترین آفت فعالیتهای فرهنگی میدانیم اما با همه این اوصاف عزممان را جزم کردیم تا این مجموعه را با همه مشکلات اگر شده با اخذ وام ، یا قرض یا ... سرپا نگه داریم.
مدیر این مجموعه فرهنگی عنوان کرد: خیلی ها فکر میکردند از محل توزیع نوشت افزار ایرانی چه سود سرشاری نصیب ما میشود. درحالی که همین محل نمایشگاه و موسسه که در خیابان امام و پر رفت آمدترین و پر رونقترین نقطه شهر به لحاظ اقتصادی قرار دارد؛ اگر به جای نوشت افزار ایرانی جوراب میفروختیم، من الان یک میلیادر بودم ولی ما با شهدا معامله کردهایم و تصمیم گرفتهایم که مبلغ و مروج فرهنگ آنها باشم.
شیخلو تشریح کرد: امام خامنهای دردیدار با هیأت دولت در تاریخ ۹۷/۶/۷ فرمودند:«چند جوان با همت پیدا شدهاند و نوشت افزار داخلی تولید میکنند، خب آدم میبیند، اینها سر تا پا شوقاند، سر تا پا آمادگی و قوه و توان کارند، اینکار هم دارند، باید کمک بشوند، با یک مختصر کمکی، با دست گذاشتن پشت این ها و حرکت دادن به جلو به اینها کمک میشود».
وی بیان کرد: بالاخره نوشت افزار یک کالای راهبردی است، اگر قهرمانهای فاسد آمریکایی و اروپایی به جای قهرمانهای واقعی ملت ایران نظیر سردار سلیمانی و شهید حججی و شهید باکری و سایر شهدا باشد، طبیعی است که نسل فعلی و آینده جامعه ما هم بر اساس سبک زندگی غربی خواهد زیست.
مدیر این مجموعه فرهنگی گفت: ما انتظار داشتیم مدیران استان در این حوزه دست ما را بگیرند، به خصوص اینکه قصد داشتیم از این طریق فرهنگ منطقه آذربایجانغربی را هم معرفی کنیم ولی متاسفانه به جز حمایتهای معنوی امام جمعه محترم ارومیه هیچ کسی در این شهر اهمیت موضوع نوشت افزار ایرانی را درک نکرد.
شیخلو اضافه کرد: حاجآقا قریشی هر سال در خطبههای جمعه مردم را برای خرید نوشت افزار ایرانی تشویق میکنند که یادم است وقتی محصولات ما برای اولین بار تولید شد در بین الصلاتین نماز جمعه از آنها رونمایی کردند و هرساله در نمایشگاه ما حضور پیدا و خودشان نیز خرید میکنند.
وی ابراز کرد: یادم نمیرود یکی از مدیران سابق عرصه فرهنگی به من گفت«برای من فرقی نمیکند تو نوشت افزار ایرانی عرضه کنی یا مواد مخدر بفروشی، اجاره ما را باید سر ماه پرداخت شود».
این فعال فرهنگی گفت: این وضعیت و این نگاه برای ما آزاردهنده بود. ولی خب ما با شهدایی معامله کرده بودیم که نماد و تصویر آنها روی دفاتر و محصولات ما است، آنها اجازه ناامیدی و خسته شدن را به ما نمیدادند.
شیخلو ادامه داد: بعد از مدت یک شرکت نیمه دولتی فعال در سطح کشور حاضر شد در حوزه نوشت افزار ایرانی و همینطور سایر حوزههای صنایع فرهنگی چند میلیارد تومان در مجموعه پیام یاسین سرمایهگذاری کند و برای اولین بار در شهر ما یک فروشگاه صنایع فرهنگی تراز راه اندازی شود. ما برای این کار باید حداقل یک قرارداد ۳ ساله با اداره کل آموزش و پرورش به عنوان مالک ساختمان منعقد میکردیم که پیگیریهای ما از مدیر کل قبلی به نتیجهای نرسید.
وی تصریح کرد: امیدوارم بودیم با استقرار دولت فعلی و رویکرد دولت درباره فرهنگ متعالی ایرانی، اسلامی و انقلابی، از این اقدام ما به ویژه از سوی استاندار، نهادهای فرهنگی و ادارهکل آموزش و پرورش استقبال خوبی شود، ما فکر میکردیم دولت انقلابی در این مسیر همراه ما خواهد بود؛ به ویژه اینکه یک ماه پیش برای بار دوم پیام رهبر معظم انقلاب در حمایت از فعالان حوزه نوشت افزار ایرانی در آئین پاسداشت دهمین سالگرد آغاز جریان مردمی نوشت افزار ایرانی منتشر شد و بعد از آن ۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر حمایت از فعالان مردمی جریان نوشت افزار ایرانی طی بیانیهای در صحن علنی مجلس تاکید کردند.
مدیر این مجموعه فرهنگی خاطرنشان کرد: انتصاب آقای جواد جنگی به عنوان مدیرکل آموزش و پرورش که خودشان فرزند شهید هم هستند و از ۱۵ سال پیش با فعالیتهای حقیر آشنایی دارند امید ما را مضاعف کرد.
شیخلو بیان کرد: پیگیریهای ما برای جذب سرمایهگذار و وضعیت اقتصادی باعث شده بود که اجاره چند ماه عقب بیفتد، ما با تعدادی از اعضای موسسه و پیشکسوتان دفاع مقدس به دیدار ایشان رفتیم و ایشان قول مساعد دادند که برای پرداخت اجاره عقب افتاده مهلت داده و همینطور قرارداد اجاره برای ۳ سال تمدید کنند.
وی یادآور شد: از استقبال و قول شفاهی مدیرکل بسیار خوشحال بودیم که فردای آن روزنامهای مبنی بر لزوم تخلیه محل موسسه در عرض ۴۸ ساعت برای بنده وصول شد و مدیرکل زیر قول خودش زد و دست ما را در حنا گذاشت.
مدیر این مجموعه فرهنگی اضافه کرد: پیگیریهای ما و همینطور سفارش تلفنی و حضوری امام جمعه هم نتیجه نداد لذا تلاش کردیم با استاندار ارتباط بگیریم و ایشان را در جریان بگذاریم، که مدیرکل دفتر ایشان، عین نامه بنده را بدون هیچ گونه تاکید با توصیه به اداره کل آموزش و پرورش ارسال کردند.
شخیلو گفت: با اینکه در دیداری که با ایشان داشتم بسیار علاقهمند به این حوزه بودند؛ وهمه این بی مهریها در زمانی اتفاق افتاد که رهبری معظم درست ۱۰ روز قبل برای بار دوم بر حمایت از نوشت افزار ایرانی تأکید کرده بودند.
وی اظهار کرد: با این توجه توافقات اولیه ما با شرکت سرمایه گذار هم با فرا رسیدن پایان سال بیثمر خواهد بود و یک امکان فرهنگی که برای شهر ایجاد شده بود از دست خواهد رفت.
مدیر این مجموعه فرهنگی تأکید کرد: اجاره چند ماه از محل موسسه در ماههای اخیر عقب افتاده بود، برای اینکه موضوع تمدید قرارداد تسهیل شود و مشکل قانونی نداشته باشد من اتومبیل شخصی همسرم را فروختم و اجاره عقب افتاده را پرداخت کردم.
شیخلو افزود: صاحب این ملک آموزش و پرورش است، شرعی و قانونی میتواند اجازه بهره برداری از آن را به ما بدهد یا ندهد، مختار است قرارداد را تمدید کند یا نکند و در این حرفی نیست، ما قصد نداریم که این محل را رایگان در اختیار بگیریم، ما با پرداخت اجاره براساس نرخ روز میخواهیم از این محل استفاده کنیم ولی متاسفانه مدیریت جدید ادارهکل آموزش و پرورش اجازه نداد و در دو مرتبه دستور تخلیه فوری محل را صادر کرد.
این فعال فرهنگی عنوان کرد: بعد از ما قرار است لابد این محل طی مزایده به یک رستوران ، یا محل فروش البسه خارجی یا موارد اینچنینی تبدیل شود که املاک اداره کل آموزش و پرورش در خیابان امام این وضعیت را دارند و از دیدگاه نهاد تعلیم و تربیت، اقدامات فرهنگی و تربیتی ما در ردیف این قبیل صنوف قرار میگیرد. ناراحتی من از این است که اهمیت نوشت افزار ایرانی چه میشود. همین دو هفته پیش بعد از پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت ۱۰ سالگی جریان مردمی نوشت افزار ایرانی، ۲۰۰ نفر از نمایندگان طی صدور بیانیهای از جریان مردمی نوشت افزار ایرانی حمایت کردند.
شیخلو افزود: ثمره این این نامه در شهر ما چه بود ، چرا همان نمایندگان بزرگواری این نامه را امضاء کرده بودند برای رفع این مشکل و امکانی که با سرمایه گذاری یک شرکت خارج استان در شهر ما ایجاد میشد یک پیگیری ساده نکردند.
وی خاصرنشان کرد: برای حل این مشکل با خیلیها صحبت کردم، نه برای حل این مساله. برای اتمام حجت در دولت انقلابی که امید میرفت توجه به این قبیل مسائل در آن زیاد باشد ولی متاسفانه به جز امام جمعه، هیچ کسی پیگیر این ماجرا نشد البته تلاش وپیگیری ایشان هم نتیجه نداد و قصد دارم بعد از تعطیلی موسسه یک فعالیت سالم اقتصادی، بیربط این موضوعات شروع کنم.
مدیر این مجموعه فرهنگی گفت: انشاءالله یک شخص دیگر با قدرت بیشتر، با توانایی بیشتر در سالهای آینده این مسیر را ادامه دهد. نمایشگاه ما تنها محل عرضه نوشت افزار ایرانی بود. حال که تعطیل میشود، امیدوارم شخص دیگری که صبورتر از من باشد بتواند این مسیر را دوباره شروع کند.
منبع:فارس