به گزارش حلقه وصل، نیروهای امنیتی تونس دی ماه گذشته با حمله به خانه «نورالدین بحیری» معاون رهبر حزب النهضه او را دستگیر و تحت اقامت اجباری قرار دادند. ۴۸ ساعت بعد، بحیری به دلیل وخامت حالش به بیمارستان منتقل شد.
اعتراضها به دستگیری معاون رهبر حزب تونس افزایش یافت تا اینکه وزیر کشور تونس با شرکت در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد: شبهاتی درباره همکاری بحیری با تروریستها وجود دارد. او زمانی که وزارت دادگستری ( ۲۰۱۳ ) را به عهده داشت گذرنامههای غیرقانونی در اختیار بیگانگان از جمله چند تبعه سوری قرار داده است. این ادعا توسط دادگاه تونس رد شد. با وجود این، بحیری همچنان تحت بازداشت به سر برد.
این نماینده پارلمان تونس در اعتراض به بازداشت و اقامت اجباریاش دست به اعتصاب غدا زد، به گونهای که مسئولان وزارت کشور تونس مجبور شدند او را در بیمارستان بستری کنند اما این موضوع باعث نشد که بحیری دست از اعتصاب غذای خود بردارد.
در این مدت خانواده و هیئت وکلای مدافع بحیری با ابزار نگرانی از وضعیت جسمانی او بارها اعلام کردهاند: مسئولانی که بحیری را تحت اقامت اجباری قرار دادهاند مسئول سلامت جانی او هستند.
با وجود این، هیئت وکلای مدافع بحیری یکشنبه هفته جاری با انتشار بیانیهای ضمن تکذیب پایان اعتصاب غذای این نماینده پارلمان اعلام کرد: توفیق شرف الدین وزیر کشور و تمام مسئولانی که در ربودن و بازداشت «نورالدین بحیری» نقش داشتند، مسئول سلامت جسمانی و جان او هستند.
به نوشته روزنامه القدس العربی، گزارشهای متعددی وجود دارند که نشان میدهند سلامت عمومی معاون رهبر حزب النهضه به شدت در معرض خطر قرار دارد لذا وزارت کشور تونس با انتشار بیانیهای اعلام کرد: به بازداشت و اقامت اجباری نورالدین بحیری پایان داده شد تا مسئولان بتوانند تحقیقات خود درباره اتهامات او را تمام کنند و پروندهاش را به دادگاه بفرستند.
وزارت کشور تونس در بیانیه خود مدعی شده است که بحیری از لحاظ پزشکی در وضعیت خوب و سالمی به سر میبرد.
تظاهرات خارطوم
شهروندان خارطوم امروز در خیابانهای این شهر تظاهرات برپا میکنند و خواستار حاکمیت سیاستمداران مدنی بر سودان میشوند.
به گزارش خبرگزاری رسمی سودان، تظاهرات امروز خارطوم به دعوت کمیتههای مقاومت سودان برگزار میشود و سودانیها با سردادن شعارهایی خواستار دوری نظامیان از قدرت و حاکمیت سیاستمداران مدنی بر کشورشان خواهند شد.
تظاهرات شهروندان خارطوم به سمت کاخ ریاست جمهوری است. به همین دلیل، پلیس و نیروهای امنیتی در اطراف این کاخ و خیابانهای منتهی به آن حضور چشم گیری دارند.
از سوم آبان ماه گذشته که نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم کودتا کردهاند تاکنون بیش از ۸۵ شهروند در جریان تظاهرات علیه حاکمان نظامی جان خود را از دست داده و صدها تن نیز مجروح شدهاند.
تعیین سفیر جدید لیبی در قطر
یک مقام سیاسی لیبی از تعیین سفیر جدید این کشور در قطر پس از سالها خبر داد.
یک مقام سیاسی لیبی در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی گفت: «محمد لافی» به عنوان سفیر فوق العاده و تام الاختیار لیبی در قطر تعیین شدهاست.
لافی از شخصیتهای برجسته شهر «زاویه» واقع در غرب لیبی است. او در سال ۲۰۲۰ به عضویت کمیته گفتوگوهای سیاسی لیبیاییها در آمد. این کمیته توسط سازمان ملل با هدف پایان دادن به بحران لیبی تشکیل شده و نشستهای آن به برقراری آتش بس، تشکیل دولت موقت وحدت ملی و توافق لیبیاییها برای برگزاری انتخابات پارلمان و ریاست جمهوری در این کشور منجر شده است.
محمد لافی دارای سابقه فعالیتهای دیپلماتیک و دولتی است که مهم ترین آنها ریاست شورای عالی دولت است.
به دنبال بروز بحران داخلی لیبی سفارت قطر در طرابلس در سال ۲۰۱۴ تعطیل شد. این تعطیلی ادامه داشت تا اینکه دولت قطر در سال گذشته میلادی «خالد الدوسری» را به عنوان سفیر جدید این کشور در طرابلس تعیین کرد.