سرویس معرفی: حبیبالله عسگراولادی، از مبارزان بهنام نهضت اسلامی، یاران و همراهان امام خمینی و موسسین موتلفه اسلامی در 14 آبانماه 1392 دار فانی را وداع گفت. به همین مناسبت نگاهی کوتاه به زندگی این مجاهد صدیق خواهیم داشت.
* از ترور حسنعلی منصور تا تاسیس کمیته امداد
در سال 1343 که هیئتهای مؤتلفه به ترور«حسنعلی منصور» اقدام کرد، عسگر اولادی نیز به همراه شاخه نظامی مؤتلفه به جرم نگهداری چمدان اسلحه دستگیر و به حبس ابد محکوم شد و در 1356 مورد عفو قرار گرفت و از زندان آزاد شد. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مجلس شورای اسلامی راه یافت و با تأسیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، به عنوان نماینده ایشان در این نهاد، عهدهدار مسئولیت شد، عسگر اولادی در 1360 در منزل خود مورد سوء قصد قرار گرفت که این ترور با شکست رو به رو شد، پس از تأسیس جمعیت مؤتلفه اسلامی در 1369، عسگر اولادی به عنوان دبیر کل آن انتخاب و به کار مشغول شد.
* حمایت از فلسطین از دوران نوجوانی
عسگراولادی در سالهای پایانی دهه بیست، به هنگام تحصیل علوم حوزوی در مسجد امینالدوله و بعدها در حوزه علمیه مروی و در حالی که سیزده سال بیشتر نداشت به فعالیتهای سیاسی به رهبری آیت الله کاشانی، جلب و در سال 1327 در یک راهپیمایی که به دعوت آیتالله کاشانی به هواداری از مردم فلسطین تشکیل شده بود، دستگیر و بازداشت شد.
عسگراولادی با وجود اینکه از مواضع دولت احمدینژاد دفاع میکرد اما اظهارات اسفندیار رحیممشایی در خصوص دوستی مردم ایران با اسرائیل وی را به سختی آشفته کرد. وی در سرمقاله روزنامه رسالت ضمن انتقاد از موضع رحیممشایی نوشت: «آخر چطور ميشود يك رژيم فاسد كه ملت مظلوم فلسطين را از خانه و كاشانه خود آواره كرده، مردان و زنان و كودكان معصوم فلسطيني را قتل عام كرده و بعد اشرار قوم يهود را از سراسر جهان جمع كرده و در سرزمين فلسطين جا داده است، آن وقت ما بگوييم؛ "ايران با مردم اسرائيل دوست است"؟! اصلا ما كشوري بهنام اسرائيل را به رسميت نميشناسيم، آن را يك رژيم جعلي ميدانيم و از آن به عنوان "رژيم صهيونيستي" يا "رژيم اشغالگر قدس" ياد ميكنيم».
حبیبالله عسگراولادی در حال رسیدگی به نامهها و وضعیت محرومین منطقه کردستان
* توصیه به اصلاحطلبان درباره فتنه88
جمعی از اصلاحطلبان که از شنیدن برخی مواضع عسگراولادی پیرامون سران فتنه ذوقزده شده بودند، طی نامهای از وی تقدیر کردند. عسگراولادی اما در پاسخ این به این نامه، توصیههای مهمی به اصلاحطلبان کرد و به نوعی آنها را بابت ذوقزدگیشان مذمت کرد. وی در قسمتی از این نامه نوشت: «حرف ما این است که چرا در سال 88 نتایج انتخابات و رأی مردم پذیرفته نشد و بر آن مهر "تقلب" زده شد. چرا به دهها هزار نفر از برگزارکنندگان انتخابات که همه ساله امین مردم بوده و هستند و در اجرا و نظارت، انتخابات را کنترل کرده و میکنند تهمت عدم امانتداری زده شد. چرا اجازه داده شد دشمن در صفوف متحد ملت رخنه کند و برادری و وحدت ملت را تبدیل به دشمنی و کینهتوزی و انتقامجویی کند. اینها گلههای ما میباشد».
وی در قسمت دیگری از نامه خود خطاب به اصلاحطلبان یادآور شد: «البته ما هم معتقد نیستیم مقام عصمت داریم و هر آنچه در مقابله با فتنه کردیم درست بوده است. ممکن است خطاها و اشتباهاتی هم صورت گرفته باشد باید از آن باصراحت تبرّی جست، اما در مسیر اصلاحی ملت که در مقابل فتنه آمریکا و اذنابش ایستادند نباید تشکیک کرد، مردم جلوتر از نخبگان دست آمریکا را خوانده بودند و مردانه از رهبری و نظام دفاع کردند و باید ما و شما از این آگاهی و بصیرت مردم خدا را شاکر باشیم».
وی در این نامه به اصلاحطلبان توصیه کرد: «باید همه ملت در یک رقابت سالم و اخلاقی بتوانند به نامزد مورد علاقه خود رأی دهند، نتیجه هرچه بود بپذیریم ولو برخلاف رأی ما باشد. رأی اکثریت ملاک است نه رأی ما و شما. هرچه بود با جان و دل بپذیریم».
* نظر رهبر انقلاب درباره مرحوم عسکراولادی
رهبر معظم انقلاب در دیدار خانواده و جمعی از اعضای ستاد بزرگداشت مرحوم حبیب الله عسگراولادی که در تاریخ ۱۳۹۲/۱۰/۱۷ برگزار شد، مرحوم عسگراولادی را برخوردار از سه خصوصیت برجسته تدیّن، تخلّق و تفکّر خواندند و تاکید کردند: تلاش، کار و تحرک سیاسی مستمر، از ویژگیهای درس آموز مرحوم عسگراولادی، و گویای این واقعیت است که انسان در میدان مبارزه هیچگاه نباید احساس پیری، خستگی، تنبلی و گوشه نشینی به خود راه دهد.
در ویدئوی زیر بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مرحوم عسکراولادی آمده است: