
سرویس معرفی: بیست و پنجمین نشست شنبههای انقلاب با موضوع «روستاها، عشایر و جهاد سازندگی» و با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه با حضور سردار نعمان غلامي رئيس سازمان بسيج سازندگي كشور، سردار مجید خراسانی مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه، دکتر مهدي جمشيدي مسئول سابق سازمان بسیج عشایر کشور، جلیل بشارتی مشاور ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره)، دکتر احمد رضا زرگر پزشک جهادگر و مدرس دانشگاه، مهدی زارع رئیس شورای اسلامی روستای گل حصار، حجت الاسلام محمد علی مطلبی مدیر مدرسه حجت ابن الحسن تهران و جمع دیگری از نخبگان و کارشناسان در روستای گل حصار (قوچ حصار) باقرشهر شهر ری برگزار شد.
تحقق 22 هزار هکتار بیابان زدایی در کشور / بسیج سازندگی آماده کمک به دولت در عرصه های اقتصادی و معیشتی/ خدمات رسانی 200 هزار جهادگر در قالب 10 هزار گروه جهادی/ حمایت و ایجاد 150 هزار واحد اقتصادی مقاومتی و صنایع تبدیلی
سردار نعمان غلامي رئيس سازمان بسيج سازندگي كشور در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه در این 40 سال سپری شده از انقلاب اسلامی شاهد ایجاد سختی ها و موانع متعددی از سوی دشمنان بودیم، اظهارداشت: ملت با بهره گیری از چشمه سار معارف الهی توانست با این سختی ها مقابله کند.
وی اضافه کرد: با شروع 40 سال دوم انقلاب اسلامی، شاهد عملیات سنگین اقتصادی علیه کشور هستیم تا افتخارات و دستاوردهای 40 ساله ابتدایی انقلاب کمرنگ شود و ادامه حرکت نظام با اختلال مواجه شود که برگزاری چنین مراسمی به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی برای ورود قدرتمند به 40 ساله دوم انقلاب بسیار ارزشمند و تاثیرگذار است.
غلامی گفت: برای مردم باید تببین شود که کشور در این 40 سال، علیرغم مشکلات ایجاد شده ناشی از جنگ تحمیلی، تهاجم فرهنگی، ناامنی های اول انقلاب، جنگ نیابتی در مرزها که فرصت های متعدد و جوانان بسیاری را از کشور گرفت در کجا قرار داشت و امروز در چه جایگاهی قرار دارد.
رئيس سازمان بسيج سازندگي كشور ادامه داد: امروز که نزدیک به قله انقلاب اسلامی قرار داریم مجددا با روحیه جهادی و همچنین تقویت ارزش های دینی و چشمه سارهای این معارف همچون مساجد و حوزه ها باید برای گام برداشتن در چهل ساله دوم تلاش کنیم.
وی با قدردانی ار مسئولان برگزاری نشست شنبه های انقلاب برای معرفی دستاوردهای 40 ساله در حوزه های مختلف خاطرنشان کرد: من متولد سال 40 در یک روستای ایلام هستم که در زمان پیروزی انقلاب اسلامی 17 سال داشتم و در روستا زندگی کرده ام و امروز به تناسب شغلم در نقاط کم برخوردار تلاش می کنم، لذا از دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه باخبرم و آنها را معجزه آسا می دانم.
غلامی اضافه کرد: روستای ما فاقد برق، آب و خدمات بهداشتی بود، به طوری که همسر عموی بنده در زمان زایمان به دلیل نبود خدمات بهداشتی جان داد و این صحنه هیچ گاه از ذهن من خارج نمی شود و این تنها گوشه ای از کمبود اقلیت های بهداشتی روستاها در دوره پهلوی بود که اهالی آن با کمترین تب، عقرب زدگی یا بیماری واگیر از دنیا می رفتند.
رئيس سازمان بسيج سازندگي كشور همچنین با اشاره به مشقت های تحصیل در دوران قبل از انقلاب تصریح کرد: تا کلاس پنجم را در مدارس روستا تحصیل می کردیم و در نهایت برای دوره راهنمایی مجبور بودیم هر روز صبح، 7 کیلومتر پیاده راه برویم تا به مدرسه مرکز بخش برسیم؛ روستای ما 40 کیلومتر تا مرکز شهر ایلام فاصله داشت و از امکانات اولیه رفاهی تهی بود اما انقلاب اسلامی تحول بسیاری در عرصه های مختلف روستاها ایجاد کرد.
وی اضافه کرد: انقلاب اسلامی برپایه خواست مردم و حفظ ارزشهای دینی با محوریت روحانیت و ولایت شکل گرفت و پس از پیروزی انقلاب نیز مردم در قالب جهاد سازندگی پای کار آمدند و خدمات گسترده ای را ارائه دادند و در نهایت این حرکت در وزارت کشاورزی ادغام شد اما مقام معظم رهبری برای تداوم این خدمات، بسیج سازندگی را ایجاد کردند تا مردم بویژه جوانان بتوانند خدمات مردمی را در این قالب ادامه دهند.
غلامی با اشاره به اینکه بیعت 700 هزار بسیجی در 12 مهرماه جلوه عظمت و شور جوانان انقلاب اسلامی برای پیشتازی کشور را به نمایش گذاشت، گفت:این جوانان به مدت یک ماه خدمات وسیعی را در قالب گروه های جهادی در کشور ارائه کرده بودند و در این مراسم نیز آمادگی خود را برای انجام فعالیت های جهادی اعلام کردند.
رئيس سازمان بسيج سازندگي كشور با بیان اینکه بسیج سازندگی امروز به واقعیتی روشن و تاثیرگذار برای کشور و انقلاب مبدل شده است، افزود: کشورهای منطقه برای کسب تجربیات کشور در این عرصه به منظور فعال کردن نیروهای مردمی خود درخواست داده اند.
وی ادامه داد: امروز 200 هزار جهادگر در قالب 10 هزار گروه جهادی در کشور مشغول خدمت رسانی در عرصه های مختلف تخصصی همچون پزشکی، عمران، کشاورزی، دامپزشکی، حقوق و ... هستند.
غلامی با بیان اینکه امروز مردم برای محرومیت زدایی بخش های مختلف کشور در قالب بسیج سازندگی پای کار آمده اند، گفت: از سال 79 تا 96، 132 هزار 828 پروژه کوچک محرومیت زدایی در کشور توسط گروه های جهادی انجام شده است و برای تحقق اقتصاد مقاومتی و بهبود معیشت مردم نیز از سال 92 تا 96، 150 هزار واحد اقتصادی مقاومتی و صنایع تبدیلی حمایت و ایجاد شده است.
رئيس سازمان بسيج سازندگي كشور اضافه کرد: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای حمایت و ایجاد صنایع تبدیلی، شناسایی قطب های این صنایع در دستور کار بسیج سازندگی قرار گرفته است؛ به طور مثال در روستای سمیرم سالانه 250 هزار تن سیب تولید می شود که 150 هزار تن از آن ضایعات می شود که با وجود صنایع تبدیلی می تواند به سرکه تبدیل شود.
وی ادامه داد: تاکنون در شهر سمیرم 435 قطب صنایع تبدیلی شناسایی شده است که با تدوین میثاق نامههایی با دستگاه های دولتی، طی 5 تا 10 سال آینده، سمیرم تبدیل به قطب تولید سرکه کشور خواهد شد.
غلامی گفت: شهر لنگرود نیز قطب تولید برنج در کشور است که با تولید صنایع تبدیلی، ضایعات این تولیدات می تواند به نان با آرد برنج تبدیل شود که برنامه ریزی های لازم برای تحقق این امر صورت گرفته است.
رئيس سازمان بسيج سازندگي كشور در ادامه با اشاره به فعالیت های صورت گرفته بسیج سازندگی در راستای بیابان زدایی و آبخیزداری گفت: 22 هزار هکتار بیابان زدایی در کشور صورت گرفته و در راستای آبخیزداری نیز خدمات برای 2 میلیون نفر ارائه شده است.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: براساس فرمان مقام معظم رهبری در 12 مهرماه مبنی بر تقویت فعالیت های جهادی و بسیج سازندگی از سوی نهادهای مختلف، آمادگی خود را برای کمک به دولت در عرصه های مختلف اقتصادی و معیشتی را اعلام می داریم.
قبل از انقلاب 70 درصد افراد بالای 6 سال بی سواد بودند/ قبل از انقلاب روستاها دانش آموز داشت اما مدرسه نداشت/ راهبرد رژیم پهلوی بی سواد ماندن مردم بود/ مدیریت روستاها از خان محوری در زمان پهلوی به شوراهای مردمی پس از انقلاب تغییر یافت
در ادامه این نشست، حجت الاسلام محمد علی مطلبی مدیر مدرسه حجت ابن الحسن تهران و استاد حوزه ضمن تشکر از عوامل پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی اظهار کرد: قبل از انقلاب روستاها از همه امکانات آب، برق، گاز، مراکز فرهنگی، مدرسه و مراکز بهداشتی محروم بودند.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب از همه جهات فرهنگی در روستاها محرومیت وجود داشت گفت: روستاهای کشور دانش آموز داشت اما مدرسه نداشت یا اگر امام جماعت وجود داشت، مسجد نبود.
مطلبی افزود: قبل از انقلاب گاهی اوقات برای جلوگیری از رشد فرهنگی روستاها، افراد مبتذل و بی انصافی را وارد روستاها می کردند و این افراد با مردم و دانش آموزان به گونهای رفتار می کردند که دیگر به سراغ علم و تحصیل نروند.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی تحول عظیمی در بخش فرهنگی به وجود آورد، گفت: پس از انقلاب اسلامی، 98 درصد افراد 10 تا 19 سال و 97 درصد افراد 14 تا 29 سال با سواد شدند، این در حالی است که بی سوادی در رژیم پهلوی روز به روز در حال گسترش بود.
مدیر مدرسه حضرت حجت ابن الحسن (عج) ادامه داد: بی سوادی ناشی از وابستگی شدید رژیم پهلوی به غرب بود و حرکت هایی که در جهت گسترش بی سوادی انجام می شد حساب شده و راهبرد رژیم برای بیسواد ماندن مردم بود.
وی با بیان اینکه با سوادی، ناامنی در همه حوزه ها را از بین می برد گفت: گسترش مدارس و رشد مساجد بعد از انقلاب موجب ایجاد امنیت علمی و فرهنگی در کشور شد و حضور پایگاه های بسیج در 29 هزار روستا، امنیت نظامی، فرهنگی و اجتماعی به وجود آورد.
این استاد حوزه تصریح کرد: پس از انقلاب 4 هزار خانه عالم به همت مردم ساخته شد در حالی که قبل از انقلاب امکاناتی برای حضور روحانیون در روستاها جهت انجام کار فرهنگی وجود نداشت.
وی گفت: قبل از انقلاب 70 درصد جمعیت بالای 6 سال کشور از داشتن سواد محروم بودند در حالی که پس از انقلاب اسلامی 80 درصد افراد بالای 6 سال باسواد شدند. در دوران پهلوی تنها 3 هزار 724 نفر روستایی در دانشگاه ها تحصیل می کردند اما امروز و به برکت انقلاب اسلامی، بالغ بر 539 هزار دانشجوی روستایی در کشور وجود دارد.
مدیر مدرسه حجت ابن الحسن(عج) با اشاره به نحوه مدیریت روستاها، پیش از انقلاب اسلامی گفت: خان ها قبل از انقلاب با زورگویی و قلدری روستاها را اداره می کردند و آن ها مصداق زورگویی رژیم بودند اما پس از انقلاب اسلامی روستاها توسط شورا که منتخب مردم بود، مدیریت می شوند و دهیارها نیز از طرف دولت مشغول خدمت رسانی هستند.
وی تصریح کرد: حدود 465 روستا در زمینه جذب توریست و گردشگر پس از انقلاب اسلامی ثبت شدند و زمینه برای جذب گردشگر در این روستاها فراهم شده است.
مطلبی در پایان اظهارات خود با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی حد اسلامی یقف ندارد، گفت: اکنون زمان آن است که به خاطر برخی مسائل و مشکلات اقتصادی موجود، مسئولین به صورت ویژه تری به خدمت رسانی برای حل مشکلات اقتصادی بپردازند.
جلوگیری از حکومت داری مسلمانان هدف بلوک شرق و غرب در ابتدای راه انقلاب/ رژیم پهلوی بنا داشت روستاهای محروم، محروم بماند/ 90 درصد میوه ها و محصولات کشاورزی در دوران پهلوی از لبنان و مصر وارد می شد/ احداث 100 هزار کیلومتر جاده آسفالت روستایی به برکت انقلاب / امروز 55 هزار روستا دارای تلفن هستند/ دشمنان دانا و دوستان نادان کشور، جهاد سازندگی را تعطیل کردند
در ادامه این نشست، سردار مجید خراسانی مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه و مسئول اسبق بسیج سازندگی با قدردانی از برگزار کنندگان نشست های شنبه های انقلاب و معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی به نسل جدید، اظهارداشت: قبل از انقلاب دو بلوک شرق تحت سلطه شوروی و بلوک غرب تحت سلطه آمریکا و اروپا در جهان وجود داشت که هدفگذاری آنان جلوگیری از رشد اسلام بود و در این راستا تلاش می کردند تا حکومتی با محوریت اسلام تشکیل نشود.
وی ادامه داد: رژیم پهلوی با وجود بیشترین منابع نفت و ذخایر نسبت به کشورهای منطقه این استراتژی را دنبال میکرد تا مناطق محروم، محروم بمانند؛ به عنوان مثال در آن دوران شهر سنندج و یاسوج مانند روستا بود.
خراسانی گفت: زمان پهلوی در کلان شهرهایی مانند اصفهان تنها راه های میان فرودگاه و هتل ها آسفالت می شد و مابقی معابر تنگ و خاکی بود.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه با اشاره به اینکه در زمان پهلوی، 90 درصد میوه ها و محصولات کشاورزی از لبنان و مصر تامین و وارد می شد، افزود: در آن دوران آناناس و توت فرنگی ندیده بودیم و ماهی تنها در برخی از مناطق کشور وجود داشت اما شرایط در این زمینه ها امروز متحول شده است.
وی گفت: امام خمینی(ره) با هدف الگوسازی برای جهان اسلام، جهاد سازندگی، کمیته امام خمینی(ره)، بنیاد مسکن و دیگر ارکان انقلابی را تاسیس کردند و دشمن از این برنامه ها و اهداف انقلاب باخبر شد لذا جنگ 8 ساله را بر کشور تحمیل کرد تا انرژی کشور به جای سازندگی در عرصه دیگری متمرکز شود.
خراسانی ادامه داد: معتقدم در 40 سال گذشته انقلاب، تنها 20 سال فرصت آبادانی داشتیم و دشمن فرصت سازندگی در 20 ساله دیگر را با نقشه های مختلف از کشور گرفت.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب اسلامی تنها 200 کیلومتر راه روستایی آسفالته در کشور داشتیم اما به برکت انقلاب اسلامی امروز 100 هزار کیلومتر جاده آسفالت روستایی احداث شده است.
وی با ذکر مثالی در این زمینه ادامه داد: پیش از انقلاب برخی از جاده های روستایی کهگیلویه و بویراحمد در برخی از ایام سال به دلیل شرایط جوی، 6 ماه تعطیل می شد که امروز با ایجاد راه های آسفالته، این مشکل برطرف شده است.
وی ادامه داد: در دوران پهلوی از 65 هزار روستای کشور تنها 25 درصد دارای آب شرب بودند اما امروز به همت نهادهای انقلابی و دولت ها، 90 درصد روستاها دارای آب شرب شده اند و در زمینه برق رسانی از 4300 روستا به 56 هزار و 700 روستا رسیدهایم.
خراسانی با بیان اینکه ایران از لحاظ میزان ذخایر گاز در جهان دارای رتبه دوم است، افزود: با این وجود، در دوران پهلوی تنها یک روستا به صورت نمادین دارای گاز شده بود اما امروز به برکت انقلاب اسلامی حدود 80 درصد روستاها دارای گاز شده است.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه با اشاره به اینکه قبل از انقلاب تنها 300 روستا دارای تلفن بود اما امروز 55 هزار روستا دارای تلفن هستند، گفت: قبل از انقلاب به هیچ عنوان اینترنت و ICT وجود نداشت.
وی اضافه کرد: برخی ایجاد شبه میکنند که تمام پیشرفت های انقلاب اسلامی ناشی از گذران زمان و پیشرفت متداول مانند دیگر کشورهاست، اما شخصا در سال 56 به عراق و عربستان سفر کردم و دیدم بالای کوه صفا و مروه گوسفند می چرانند و وضعیت بهداشتی صفر است و مسجد النبی در شرایط بسیار بدی قرار داشت اما بعد از انقلاب اسلامی آنان نیز متوجه شرایط شدند که اگر تلاشی نکنند سرنوشت پهلوی را خواهند داشت لذا می توان گفت پیشرفت های برخی از کشورهای منطقه نیز به برکت انقلاب اسلامی بوده است.
خراسانی با بیان اینکه قبل از انقلاب تلفن همراه وجود نداشت اما امروز به برکت انقلاب 45 هزار روستا شامل 2 میلیون و 300 هزار خانوار از این امکان برخوردار شده اند، افزود: قبل از انقلاب 9 مدرسه شبانه روزی در روستاهای کشور داشتیم اما امروز به برکت انقلاب و تلاش های بنیاد برکت، 930 مدرسه شبانه روزی احداث شده است.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه با اشاره به تحول روستاها بعد از نهاد سازی های امام خمینی(ره) مانند جهاد سازندگی، کمیته امام خمینی(ره) و بنیاد مسکن خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب اسلامی، روستاییان از پوشش تلویزیون محروم بودند اما امروز 100 درصد روستاها تحت پوشش شبکه های تلویزیونی قرار دارند.
وی با ارائه پیشنهادهایی برای ادامه فعالیت های خدمات رسانی در روستاهای کشور تصریح کرد: باید در 40 ساله دوم انقلاب اسلامی به ایجاد روستای اسوه جهت الگوسازی بپردازیم که در این زمینه کتابی نیز با همین عنوان تالیف کردهام.
خراسانی اضافه کرد: امروز زیرساخت های مورد نیاز در روستاها فراهم شده است و باید در دهه آینده بسته های فرهنگی و خدماتی جهت بهره برداری مناسب روستاها از این امکانات ارائه شود.
مسئول اسبق بسیج سازندگی با ارائه پیشنهاد دوم خود مبنی بر تقویت بسیج سازندگی با ایجاد جهاد سازندگی افزود: دشمنان دانا و دوستان نادان کشور جهاد سازندگی را تعطیل کردند که اگر همچنان فعال بود امروز علاوه بر اتمام خدمت رسانی ها در داخل، در سوریه، عراق و ... مشغول خدمت رسانی بودیم که امیدواریم با ارائه پیشنهادی مناسب به مقام معظم رهبری این جهاد در قالبی نوین مجددا راه اندازی شود.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: زنجیره تامین کالا از مزرعه تا بازار باید توسط جهاد سازندگی ایجاد شود تا با این امکان حق کشاورزان تضییع نشود.
امام خمینی(ره) همواره بیشترین توجه به مستضعفین داشتند/ امروزه تمامی اقشار بسیج در حوزه های سازندگی حضور دارند/ اولین نهادی که در انقلاب اسلامی تاسیس شد کمیته امداد امام خمینی (ره) بود
در ادامه این نشست، جلیل بشارتی یکی از پیشکسوتان تاسیس جهاد سازندگی و مسئول اسبق دفتر مناطق محروم کشور اظهار داشت: انقلاب در اوایل خود همانند نوزاد یک انسان بود که با مراقبت و حفاظت اکنون به جایگاه عالی خود رسیده است.
وی اضافه کرد: امروز انقلاب در چهل سالگی خود مانند یک انسان چهل ساله بالغ و عاقل شده که در جایگاه متعالی قرار گرفته است.
بشارتی تصریح کرد: اکنون انقلاب اسلامی در چهل سالگی خود به یک پختگی کاملی رسیده است و در طول این چهل سال دشمنان از هرطریقی خواستند ضربه ای به انقلاب و نظام وارد کنند که هیچ گاه نتوانستند موفق باشند.
وی با اشاره به دشمنان انقلاب اسلامی بیان داشت: امام سجاد(ع) می فرمایند «خدا را شکر که دشمنان اسلام را از احمق ها آفریده است»
بشارتی با اشاره به چهل سالگی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: نیمی از سال، با لطف خداوند به خوبی گذشته است و دشمنان نتوانستند هیچ غلطی انجام بدهند و در نیمه ی دوم سال هم نمی توانند غلطی را انجام دهند و ملت بزرگ ایران به لطف الهی جشن چهل سالگی خود را خواهند گرفت.
مسئول اسبق دفتر مناطق محروم کشور تاکید کرد: یکی از برنامه های مهم انقلاب اسلامی، عدالت اجتماعی است که هدف آن برابر کردن سطح روستاها با شهرها است.
وی با بیان این که عدالت از اسلام و مذهب تشیع نشأت گرفته شده است گفت: عدالت توانست به انقلاب تحرک ویژه اعطا کند و این تحرک توانست به بازسازی مناطق محروم ختم شود.
مسئول اسبق دفتر مناطق محروم کشور با اشاره به حضور 100 هزار بسیجی در ورزشگاه آزادی بیان داشت: این حضور نشان از وحدت کلمه دارد که در اوایل انقلاب اسلامی امام (ره) فرمودند ملت ایران باید اتکا و وحدت کلمه داشته باشند که اکنون هم می توان این مهم را مشاهده کرد.
بشارتی تصریح کرد: اولین نهادی که در انقلاب اسلامی تاسیس شد کمیته امداد امام خمینی (ره) بود به این دلیل که اولویت اولیه انقلاب اسلامی توجه به مستضعفین بوده است.
وی با ذکر خاطرهای از سفر خود به چین خاطرنشان کرد: در جریان این سفر، مسئولین آن کشور متعجب بودند که چرا امام خمینی (ره) درهمان اوایل انقلاب کمیته امداد را تاسیس کردند و معتقد بودند که سخت ترین کار برای دولت ها تامین اجتماعی مردم است و این امر را نشان می دهد که امام به این امر توجه بیشتری داشتند و اکنون به یک الگو برای کشورهای جهان تبدیل شده است.
بشارتی گفت: انقلاب اسلامی یک جنگ سخت را با سربلندی پشت سر گذاشته است و جنگ های دیگر مانند جنگ نرم و جنگ اقتصادی را نیز با حضور ملت به خوبی پشت سر خواهد گذاشت و در آن پیروز خواهد شد.
مسئول اسبق دفتر مناطق محروم کشور با اشاره به اوایل انقلاب و حضور داوطلبانه مردم برای بازسازی مناطق محروم، گفت: در آن دوران مردم به صورت خود جوش و داوطلبانه عازم مناطق محروم شدند و حتی از بودجه شخصی نیز برای این مناطق هزینه می کردند.
وی خاطرنشان کرد: امام (ره) معتقد بودند که جهاد سازندگی یکی از مهم ترین رویش های انقلاب اسلامی است که همین عقیده را رهبرمعظم انقلاب دارند و می فرمایند حرکت های جهادی یکی از حرکت های عظیم جهاد سازندگی است.
مسئول اسبق دفتر مناطق محروم کشور تصریح کرد: امروز تمامی اقشار بسیج در حوزه های سازندگی حضور دارند که نمونه آن حضور در مناطق زلزله زده است و آنها همیشه پابه کار این انقلاب بوده، هستند و خواهند بود.
بشارتی ادامه داد: در اوایل انقلاب، سپاه و جهاد سازندگی مانند دو بال انقلاب اسلامی بودند که وظیفه سپاه تامین امنیت و آمادگی نیروهای نظامی و وظیفه جهاد نیز سازندگی کشور بود.
بشارتی با اشاره به سازندگی های جهاد بعد از انقلاب گفت: بعد از انقلاب یک و نیم میلیون مسکن ساخته شد و حدود سه میلیون مسکن روستایی مقاوم سازی و حدود 4 میلیون مسکن در روستاها بازسازی شده است که این رقم در قبل از انقلاب صفر بوده است.
پوشش 100 درصدی واکسیناسیون کشور/ قبل از انقلاب مشکلات ناشی از زایمان امری طبیعی بود/ تعداد خانه بهداشت پس از انقلاب 14.8 برابر شده است/ خانه بهداشت ویژه عشایر از دستاوردهای انقلاب اسلامی
دکتر احمدرضا زرگر پزشک جهادگر و مدرس دانشگاه در بخش دیگری از بیست و پنجمین نشست شنبه های انقلاب با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت روستاها گفت: در حال حاضر 100 درصد کشور تحت پوشش واکسیناسیون قرار دارد.
وی افزود: جراحان قلب و کلیه ایران اسلامی در زمره برترین های جهان قرار دارند. در حال حاضر پیوندهای قلب و کلیه در ایران بین 15 تا 20 سال دوام می آورد در حالی که در کشور آمریکا این پیوندها بین 5 تا 6 سال دوام می آورد. در ایران می توان پیوند قلب و کلیه را در همه گروه های خونی انجام داد اما در آمریکا تنها باید پیوند بر روی هم گروه ها انجام شود.
وی با اشاره به وضعیت بهداشت زنان قبل از انقلاب اسلامی گفت: در دوره پهلوی مشکلات ناشی از زایمان زنان امری طبیعی بود و نگرانی حاصل از این بیماری ها در بین تمام مردم روستا وجود داشت در حالی که امروز اگر تنها یک اتفاق برای زنان باردار رخ دهد رسانه ها دیگر به پزشکان اجازه پاسخگویی نمی دهند.
وی با بیان اینکه در دوران پهلوی علیرغم صادرات میلیون ها بشکه نفت اما به روستاها هیچ توجهی نمی شد، گفت: قبل از انقلاب تنها 1350 خانه بهداشت روستایی وجود داشت اما امروز 20 هزار خانه بهداشت روستایی و 35 هزار بهورز در حال خدمت در روستاها هستند. این رویش های انقلاب حاصل سرمایه بسیار بالای مادی و آموزش های فراوان پزشکی است.
وی تصریح کرد: امروز در حال خداحافظی با بیماری های واگیردار هستیم و بهورزهای کشور به سمت درمان بیماری های وخیم پیش رفته اند.
وی با اشاره به خدمات گسترده نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه بهداشت روستایی گفت: امید به زندگی پس از انقلاب اسلامی 21 سال بالاتر رفته است و خدمات جمهوری اسلامی ایران دست به دست هم داده تا سن عمر مردم بالاتر برود.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای عشایر خانه بهداشت مخصوص وجود دارد و بهورزهای ویژه برای این قشر قرار داده شده است.
وی در پایان اظهارات خود افزود: کارنامه انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت بسیار موفق است و تعداد روستایی هایی که وارد عرصه بهداشت و پزشکی شده اند؛ کم نیست. موفقیت های گسترده ای در این حوزه کسب شده اما هنوز هم جای خدمت و فعالیت زیاد است.
100درصد از عشایر 14 تا 60 ساله باسواد هستند/ پهلوی از سران عشایر برای مذاکره دعوت کرد اما آنها را به دار آویخت/ هیچ خدمات عمومی در دوران پهلوی به عشایر ارائه نمی شد/ پهلوی به دنبال محو کردن عشایر از صحنه سیاسی ایران بود/ خوانین با گرفتن شناسنامه عشایر در انتخابات به گزینه های معرفی شده پهلوی رای می دادند/ 72 درصد از عشایر برخوردار از آب آشامیدنی بهداشتی هستند/ خدمات آموزشی به صورت یارانه ای به عشایر ارائه می شود
دکتر مهدی جمشیدی، مسئول سابق سازمان بسیج عشایر کشور در ادامه این نشست گفت: رویکرد اصلی رژیم ستم شاهی پهلوی تقابل با عشایر بود؛ رژیم پهلوی که دنباله 2500 سال دوران ستم شاهی شاهان در ایران بود، جزء بدترین، خبیث ترین، ظالم ترین و کثیف ترین نظام ها بود زیرا این رژیم را انگلیس بر سر کار آورده بود.
وی اضافه کرد: رویکرد رژیم پهلوی در تقابل با عشایر این بود تا آنان را از صفحه سیاسی و نظامی ایران حذف کند به طوری که در دوران 50 ساله حکومت این رژیم، عشایر دائما با آنان در جنگ بودند که همواره نیز رژیم مغلوب میشد و در نهایت شاه، سران عشایر را برای مذاکره جهت سازش دعوت می کرد اما آنان را به دار می آویخت.
جمشیدی با بیان اینکه هیچ گاه سران عشایری که برای مذاکره با رژیم می رفتند به قبیله خود باز نمیگشتند، گفت: امروز هم مذاکره با استکبار جهانی به معنای از دست دادن باورها، اعتقادات، استقلال و تمام دارایی های کشور است.
مسئول سابق بسیج عشایر ادامه داد: رژیم پهلوی با سیاست هایی همچون تخته قاپو و خلع سلاح عمومی به دنبال تضعیف عشایر و گرفتن روحیه سلحشوری و نظامی از آنان بود.
وی با اشاره به خاطره ای پیرامون عشایر کهگیلویه گفت: این عشایر با رژیم جنگیدند و بعد از شکست نیروهای حکومت، سران شان برای مذاکره فراخوانده و در نهایت نیز اعدام شدند و پس از آن فرمان خلع سلاح عمومی صادر شد که در این دوران اگر فردی نامه ای به نظمیه می داد مبنی بر اینکه فردی دارای سلاح است، بلافاصله آن فرد دستگیر می شد که در همین زمینه 15 نفر از اعضای خانواده ما دستگیر شدند و در حوضچه های آب سرد انداخته شدند تا اعتراف به داشتن سلاح کنند.
جمشیدی با اشاره به اینکه در دوران پهلوی هیچ خدمات عمومی به عشایر به جزء آموزش و پرورش ارائه نمی شد، افزود: براساس طراحی سازمان سیا، رژیم پهلوی عشایر را تحت خدمات آموزش و پرورش قرار می دادند تا سلاح را از دستان آنان خارج کند.
مسئول سابق بسیج عشایر با بیان اینکه در حوزه سیاسی، عشایر در دوران پهلوی به هیچ عنوان تاثیرگذار نبودند، افزود: طی دو انتخابات آن دوران، هر بار رژیم افرادی را معرفی می کرد و خوانین عشایر، شناسنامه های افراد را می گرفتند و به جای آنان به افراد تعیین شده رای می دادند.
وی ادامه داد: امروز به برکت انقلاب اسلامی اگر خانواده ای در فاصله بسیار دور هم قرار داشته باشد، گروهی 15 نفره برای اخذ رای آنها حاضر می شوند تا همگان در تعیین سرنوشت سیاسی کشور سهیم باشند.
جمشیدی افزود: انقلاب اسلامی نگاهی تحولی به عشایر داشت به طوری که امام خمینی(ره) پیرامون عشایر میفرمودند که آنان پشتوانه انقلاب و سرسخت ترین مدافعان آن هستند و مقام معظم رهبری نیز پیرامون آنان فرموده اند که ما برای عشایر سراسر کشور ارزش حقیقی قائل هستیم و در دهه 60 ایشان به مسئولین کشور فرمودند که همانطور که برای توسعه شهر، دستگاه متولی وجود دارد، برای برنامه ریزی و سیاست گذاری عشایر نیز دستگاهی تعیین شود که در این راستا سازمان امور عشایر به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد.
مسئول سابق بسیج عشایر با بیان اینکه قبل از انقلاب همواره یک تیمسار بازنشسته به عنوان مسئول امور عشایر انتخاب می شد تا بتواند آنان را کنترل کند، افزود: امروز سازمان امور عشایر خدمات متعددی در زمینه های مختلف اعم از آب رسانی و ایجاد آبشخور برای چارپایان عشایر ارائه کرده است.
وی ادامه داد: امروز به برکت انقلاب اسلامی 72 درصد از عشایر برخوردار از آب آشامیدنی بهداشتی هستند و 64 درصد آنان دارای برق، 76 درصد دارای خدمات مخابرات، 96 درصد دارای جاده های مواصلاتی و 60 درصد دارای خانه بهداشت شده اند.
جمشیدی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب یک درصد از عشایر نیز باسواد نبودند افزود: امروز 63 درصد از افراد بالای 14 سال عشایر باسواد هستند که اگر این بازه را در حدود 14 تا 60 سال قرار دهیم، 100 درصد افراد باسواد هستند.
مسئول سابق بسیج عشایر اضافه کرد: قبل از انقلاب تنها یک مرکز شبانه روزی آموزشی برای عشایر فعال بود اما امروز 138 مرکز شبانه روزی فعال است که با تمام امکانات به صورت یارانه ای به ارائه خدمات آموزشی می پردازند.
وی با بیان اینکه عشایر اولین لبیک گویان به نهضت امام خمینی(ره) بودند، خاطرنشان کرد: اولین زن شهید نهضت امام خمینی(ره) یک فرد عشایری به نام باختر بگلری بود که بعد از 24 ماه مبارزه و جنگ تن به تن با نیروی های شاه به شهادت رسید و در دوران دفاع مقدس نیز 60 درصد از جامعه ذکور بالای 14 سال عشایر در جبهه ها حضور پیدا کردند.
جمشیدی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: فرنگیس حیدرپور به عنوان یک نفر از عشایر کشور با تبر به جنگ دشمنان بعثی رفت که از رشادت های عشایر در دوران دفاع مقدس حکایت دارد.
پس از انقلاب مهاجرت معکوس به روستاها آغاز شد/ آب گل حصار با نانو فیلترها تصویه می شود در حالی که قبل از انقلاب روستا آب شرب نداشت
در بخش پایانی این نشست، مهدی زارع رئیس شورای اسلامی روستای گل حصار در سخنانی اظهار کرد: انقلاب ما انفجار نور بود و روستاها را که قبل از انقلاب به فراموشی سپرده شده بود، به مرکز توجهات آورد؛ رژیم پهلوی کاری کرده بود که روستایی بودن یک عیب محسوب می شد اما پس از انقلاب عزت به روستاها برگردانده شد.
وی افزود: پس از انقلاب راه روستایی، بهداشت روستایی، آب شرب، خط تلفن، مدرسه و مراکز فرهنگی و... در روستاها آورده شد و زیرساخت های روستا گسترش چندین برابری یافت.
رئیس شورای گل حصار با اشاره به اینکه قبل از انقلاب در گل حصار تنها یک مدرسه ابتدایی وجود داشت گفت: پس از انقلاب دیگر نیازی نبود دانش آموزان برای تحصیل به خارج از گل حصار بروند زیرا در این روستا دو مدرسه ابتدایی، دو مدرسه راهنمایی و یک دبیرستان ساخته شد.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب در روستا مسجد نداشتیم اما امروز 2 مسجد در کنار 6 حسینیه در حال خدمت رسانی فرهنگی هستند، راه روستایی از 3 کیلومتر به 30 کیلومتر افزایش یافته است و مرکز مخابراتی که در روستا ایجاد شده است، قبل از انقلاب وجود نداشت.
زارع در بیان دستاوردهای انقلاب در روستای گل حصار گفت: پست بانک، فضای سبز، سالن ورزشی، ساختمان اداری، دهیاری و فرهنگ سرا پس از انقلاب اسلامی ایجاد شده است در حالی که هیچ کدام قبل از انقلاب وجود نداشته است.
وی تصریح کرد: در روستا برق تنها به مناطق خاصی اختصاص داشت در حالی که امروز علاوه بر خانه های مسکونی، زمین های کشاورزی و کارگاه های صنعتی نیز دارای برق هستند. گاز و آب شرب قبل از انقلاب در گل حصار وجود نداشت اما امروز آب شرب با نانو فیلترها تصفیه می شود و گاز به سرتاسر روستا کشیده شده است.
رئیس شورای روستای گل حصار افزود: این روستا با 150 خانوار که در قبل از انقلاب، از ابتدایی ترین امکانات برخوردار نبودند، با پیشرفت های حاصل شده امروز، قابلیت شهر شدن را داراست. تردد وسایل عمومی قبل از انقلاب در روستا کم بود اما امروز وسایل حمل و نقل عمومی و شخصی به صورت گسترده وجود دارد.
زارع در پایان گفت: امکاناتی مانند مسکن مهر، شهرک های صنعتی، رشد کشاورزی و ... موجب شده تا مهاجرت معکوس به روستا را شاهد باشیم و کلیه این دستاوردها در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران رخ داده است.