سرویس معرفی: وقتي میخواستم به دنبال معنی کلمه کتاب باشم فکر کردم کار سادهاي را به عهده گرفتهام! اما وقتي دو روز تمام در گوگل کلمه کتاب و کتابخواني را به اميد يافتن چند تعريف مناسب جستجو کردم، نه تنها هيچ نيافتم، تازه فهمیدم که چقدر مطلب در مورد کتاب کم است.
راستي چرا؟ چرا در لابهلاي حوادث، رخدادها و مناسبتهاي ايام مختلف سال، «کتاب و کتابخواني» به اندازه يک ستون از کل روزنامههاي يک سال ارزش ندارد؟ شايد همین موضوع يکي از دلايلي است که آمار کتابخواني مردم ما در مقايسه با ميانگين جهاني بسيار پايينتر است. کوتاهي و کمکاري رسانهها هم البته بیتاثیر نیست. رسانههايي که در امر آموزش همگاني نقش مهم و مسئوليت بزرگي را بر عهده دارند.
کتاب! همان که از کودکي برايمان هديهاي دوست داشتني بود و يادمان دادهاند که بهترين دوست ماست! اما اين جمله تنها در حد يک شعار در ذهنمان باقي مانده تا اگر روزي کسي از ما درباره کتاب پرسيد جملهاي هرچند کوتاه براي گفتن داشته باشيم و واقعيت اين است که همه ما در حق اين «دوست» کوتاهي کردهايم و هرچه ميگذرد به جاي آنکه کوتاهيهاي گذشته خود را جبران کنيم، بيشتر و بيشتر او را ميرنجانيم.
درست است كه سرانه مطالعه كشور چند دقیقه بیشتر نیست اما اگر نشستهاید و منتظرید كه دیگران این آمار را برایتان افزایش دهند، بد نیست بدانید كه خودتان هم دیگرانید! باور كنید كه بیخود نگفتهاند بهترین دوست آدم كتاب است. كتاب همه چیزی را كه باید از یك دوست یاد بگیرید به شما میدهد و همیشه هم وقتش برای شما آزاد است!
ما در اینجا سعی کردهایم با معرفی «کافه کراسه» به عنوان یک پاتوق فرهنگی مناسب و قابل استفاده برای فعالین فرهنگی انقلاب اسلامی، شما را با این مجموعه جدید آشنا کرده باشیم. شاید گام کوچکی در جهت آشتی با یار مهربان کودکیمان برداشته باشیم. مثل همیشه ما را با نظراتتان یاری کنید.
«کافه کراسه» در زمینی به مساحت 150 مترمربع، با عرضه بیش از دو هزار عنوان کتاب برای استفاده دانشجویان و علاقهمندان در خیابان «پورسینا»ی تهران قرار دارد.
در این کافه کتابهای متنوعی در حوزههای «دین»، «فرهنگ و تمدن»، «مقاومت»، «علوم تربیتی و خانواده»، «هنر»، «ادبیات»، «امام و رهبری»، «علوم انسانی»، «فلسفه و عرفان» و «کودک و نوجوان» به فروش میرسند.
در این کافه مجموعه لوحهای فشرده دینی مانند «حدیث پارسایی؛ سخنانی از آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی» و سخنرانیهای شهید دیالمه نیز به علاقهمندان این عرصه ارائه میشود.
در بخش بازی رایانهای هم بازیهایی مانند «شمشیر نادر»، «میر مهنا»، «عملیات انهدام»، «لانه شیطان» و... عرضه شدهاند.
در بخش «کودک و نوجوان» مجموعه 9 جلدی «قصههای شاهنامه»، «اسم من خاکریز است»، «قصههای شیرین مثنوی مولوی»، «نرگس» و «فصل درو کردن خرمن» از نویسندگانی همچون مرتضی سرهنگی، محمدرضا بایرامی و رحیم مخدومی به چشم میخورند.
در بخش «امام و رهبری» کتابهایی مانند «بیانات مقام معظم رهبری در سفر به استان قم در پائیز سال 1389»، «آب آئینه آفتاب»، «خاطرات آیتالله پسندیده» و «منشور روحانیت» عرضه میشوند.
در بخش «مقاومت» نیز کافه کراسه کتابهایی چون «همپای صاعقه»، «عشق سالهای جنگ»، «دا» و «ضربت متقابل» موجودند.
این مجموعه در بخش نرمافزار و فیلم نیز دارای آرشیوی غنی است و جلسات نقد و بررسی فیلم نیز به زودی با حضور صاحبان اثر برگزار خواهند شد.
ممتازان، مدیر جوان کافه کراسه در گپ و گفت کوتاهی که با او داشتیم به ویژگیهای خاص این کافه اشاره کرد و گفت: در این مکان با راهاندازی یک پاتوق امن برای اهل فرهنگ و کتاب گامی را جهت اعتلای فرهنگ کتابخوانی برداشتهایم و از طرفی این کافه محلی است برای جمع شدن قشر متفکر، تحصیلکرده و مذهبیِ به قول معروف حزباللهی!
وی ادامه داد: بر خلاف کافههای اطراف دانشگاه تهران و محدوده میدان انقلاب، ما از پذیرش بانوان بدحجاب و افراد معتاد به کافه جلوگیری میکنیم. همچنین با راهاندازی جایگاهی برای خواهران، یک محیط امن و راحت را برایشان به وجود آوردهایم. به علاوه اینکه یک روز در هر هفته برای خواهران است که در آن روز ورود آقایان با کمال احترام ممنوع میباشد.
ممتازان با توجه به فرهنگسازی در مقوله مهم حجاب گفت: ما در این محل با فروش کتابها و جزوات مربوط به حجاب سعی در جا انداختن فرهنگ اسلامی داریم و مخاطبان محترم میتوانند با حضور در محل کافه کراسه و به صورت رایگان به مطالعه و تحقیق در رابطه با این مهم بپردازند.
مدیر کافه کراسه با توجه به بحث حمایت از فرهنگ و اماکن فرهنگی گفت:متاسفانه مراکز و ادارات مربوطه یا کمکی نمیکنند یا به صورت محدود حمایتهای مادی و یا معنوی دارند.
گفتنی است کافه کراسه با وجود کمبود امکانات، فعالیتهای فرهنگی خودش را ادامه میدهد. برای مثال در موضوع ازدواج جوانان که امروزه به یکی از بزرگترین معظلات اجتماعی تبدیل شده است، این کافه با هدف سهل شدن و آسانی امر ازدواج، سالنش را با قیمتی مناسب در اختیار جوانان قرار میدهد تا آنها بتوانند مراسم خود را با قیمت ارزانتر و حتی به صورت اقساطی برگزار نمایند.
از آقای ممتازان در رابطه با ماه مبارک رمضان و برنامه کافه کراسه برای این ماه عزیز پرسیدیم که وی در پاسخ به این سوال گفت: در ماه مبارک رمضان فعالیتهای ما پابرجاست و ما طرحی را ان شاءالله در این ایام کلید میزنیم به نام «سفره افطاری 3500 تومانی» که در این طرح مشتریان و روزهداران محترم میتوانند جهت افطار به این محل مراجعه فرمایند.
در «کافه کراسه» مکانی نیز برای استفاده از اینترنت فراهم شده است و علاقهمندان از طریق نرمافزارهای موجود در این بخش میتوانند با تازههای نشر آشنا شوند.
«کافه کراسه» در خیابان انقلاب اسلامی، خیابان 16 آذر، ضلع شمالغربی دانشگاه تهران، خیابان پورسینا، شماره 21 همه روزه از ساعت 9 تا 21 پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.
شایان ذکر است واژه «کراسه» به معنی کتاب است.