سرویس جهان حلقه وصل - پایگاه آنتیوار (ضدجنگ) در مقالهای به قلم دانیل لاریسون از نویسندگان این پایگاه آمریکایی و از سردبیران پیشین مجله محافظهکار امریکن کانزروتیو و دانشآموخته دکترای تاریخ در دانشگاه شیکاگو نوشت: روئل مارک گرکت افسر سابق سازمان سیا و عضو ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها و رأی تاکیه از اعضای ارشد شورای روابط خارجی آمریکا همان رویکرد شکستخورده تحریمها را با عنوان رویکرد جدید نسبت به ایران، بار دیگر عرضه کرده اند. این دو مدعی شدهاند:
پس از جدی شدن تحریمها در سال ۲۰۱۸ میلادی، ایران شاهد تظاهراتهای بزرگی بوده است. اما این معترضان علیه آمریکا شعار نمیدادند. آمریکا باید نسبت به این اعتراضات به عنوان یک شورش بالقوه نگاه کند.
دولت بایدن میگوید که خواهان افزایش تعهد ایالات متحده به ارزشهای دموکراتیک در سراسر دنیا است. بزرگترین نتیجه بالقوه این سرمایهگذاری در ایران است. انتصاب آقای رئیسی توسط آیتالله خامنهای باید به کاخ سفید نشان دهد که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد.
مخاطبان گرامی، آنچه در ادامه میخوانید صرفاً ترجمه گزیده گزارشها و مقالات مذکور است و محتوا و ادعاهای مطرحشده در این گزارش صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاههای اندیشکدههای غربی منتشر شده است و هرگونه ادعا و القائات احتمالی این مقالات هرگز مورد تأیید حلقه وصل نیست.
فشار کاخ سفید بر مردم ایران متوقف نشده است
در ادامه این گزارش آمده است: هرچند گرکت و تاکیه به صورتی سرگرمکننده از این شرایط با عنوان «بسیار فراتر از اخلاقی و سیاست خارجی عملگرا» یاد میکنند، انگار که چنین اتفاقاتی از نظر اخلاقی ورشکسته و شیطانی نیست.
ایالات متحده با مجازات بیش از ۸۰ میلیون ایرانی بیهوده تلاش میکند تا دولت آنها را به پذیرش طیف گستردهای از مسائل وادار کند. همه تحریمهای دوره ترامپ همچنان برقرار هستند. فشار کاخ سفید بر مردم ایران متوقف نشده است.
لاریسون تأکید میکند: نمیدانم که فقر و گرسنگی دادن به مردم بیگناه ایران در این کشور یک سیاست شکست خورده است یا نه، اما میدانم که این یک سیاست هولناک، ظالمانه و غیرانسانی است که انسانهای خوب باید از آن رویگردان باشند.
همانند همیشه، جنگطلبان آمریکایی همان سیاست بدون فکر و نابودکننده را علیه ایران پیشنهاد میکنند که آسیبهای گستردهای برای مردم ایران به دنبال خواهد داشت و شعارهایی توخالی در مورد حمایت از مردم و توسعه حقوق بشر سر میدهند.
ایرانیان آمریکا را عامل اصلی مشکلاتشان میدانند
آنتیوار در بخش دیگری عنوان میکند: معترضان ایرانی، نارضایتیهای مشروع زیادی از دولت کشورشان دارند، اما هیچکس نباید تصور کند که ایالات متحده به دلیل آغاز جنگ اقتصادی علیه مردم، عمیقاً مورد بیاعتمادی و کینه قرار ندارد. نتایج افکارسنجی انجام شده در سال ۲۰۲۱ میلادی مطالب زیادی پیرامون نظرات مردم ایران در مورد تحریمها و ایالات متحده نشان می دهد:
تقریباً نیمی از ایرانی ها معتقدند تحریمهای ایالات متحده تأثیر منفی زیادی داشته و از هر پنج نفر، چهار نفر میگویند که تحریمها، پیامدهای منفی بر زندگی شهروندان عادی داشته است. پاسخهای این افکار سنجی با مطالعه مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی، تقریباً یکسان است.
لاریسون مینویسد: روشن است که تحریمها علت همه مشکلات ایران نیست، اما آنها باعث تشدید بسیاری از مشکلات کنونی بوده و چالشهای بیشتری برای مردم پدید آورده است. مردم ایران میدانند چه کسی این مجازات را بر آنها اعمال کرده و بدین ترتیب قابل درک است که آنها دیدگاه بسیار بدی نسبت به آمریکا دارند.
۷۳ درصد مردم دیدگاه بسیار نامطلوب و ۱۱ درصد دیگر دیدگاهی نسبتاً نامطلوب در مورد آمریکا دارند. تنها اقلیتی کوچک برای ایالات متحده، احترام ویژهای قابل هستند.
جنگطلبان آمریکایی از مردم ایران متنفر هستند
در پایان این گزارش آمده است: همان سیاستی که این جنگطلبان آمریکایی خواهان حفظ و توسعه آن هستند، باعث شده تا اکثریت ایرانی ها به ایالات متحده، متنفر و بیاعتماد گردند. نگرشهای نامطلوب نسبت به آمریکا در سال گذشته با رسیدن به ۸۷ درصد به اوج رسید، اما این عدد همچنان بسیار بالا و بیش از سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ میلادی است که به نظر میرسید توافق هستهای میتواند تغییراتی برای آینده بهتر پدید آورد.
سیاست کنونی ایالات متحده علیه ایران بیمعنی است، مگر اینکه از مردم ایران متنفر باشید و خواهان رنج کشیدن آنها باشید. این دقیقاً همان چیزی است که جنگطلبان آمریکایی خواهان آن هستند. اگر دولت بایدن به سرعت برای پیوستن مجدد به برجام اقدامی انجام ندهد، جنگطلبان آمریکایی به مقاصد دلخواه خود میرسند.