به گزارش سرویس استانهای حلقهوصل، در این برنامه که یکشنبه 10 خردادماه برگزار شد، علاوه بر پخش نماهنگهای مرتبط با موضوع همایش، حجت الاسلام محسنی (از شاگردان و شارحان آثار شهید آوینی) در مورد کتاب ها و آثار منتشر شده از آن شهید سخنرانی کرد.
حجت الاسلام عباس محسنی ابتدا در توضیح جمله دکترداوری اردکانی در مستند «مرتضی و ما» گفت: مردم وجود آوینی را فراموش نمی کنند اما عدم او را نه، برای همین است که وقتی کتابهای آوینی در بازار نیست همه از نبودنش گله می کنند ولی وقتی دوباره نشر آثار او شروع شد استقبالی متناسب با خواسته ها صورت نگرفت.
وی ضمن معرفی کتاب گنجینه آسمانی گفت: اگر متن نوشته های او در مورد حج را مطالعه کنید آنقدر شباهت میان قلم وی با قلم امام خمینی (ره) وجود دارد که نمیتوانید نقل قول های پیام امام را از متن اصلی تفکیک کنید. این نشان دهنده تأثیرپذیری نثر ویژه شهیدآوینی از نثر امام راحل است.
این فعال فرهنگی ضمن اشاره به کتابهای «رستاخیزجان» و «آغازی بر یک پایان »گفت: مهم ترین اثر کتاب های شهید آوینی راهگشایی نسبت به مواجهه با پدیده های تفصیلی عالم غرب است و کمتر متفکری به صورت تفصیلی با غرب مواجهه داشته است و ما اکنون با تمدن ، یعنی وجه محقق و تفصیلی تفکر غرب روبرو هستیم. شهیدآوینی با تکنولوژی ضدیت نداشت بلکه او نحوه مواجهه ما تکنولوژی را تحلیل میکند و اگر از این سخنان او ضدیت برداشت میشود به علت تقابل مبانی غربی و مبانی انقلاب اسلامی است.
مسئول سابق دفتر نشر آثار شهید آوینی در مورد کتاب «فردایی دیگر »اظهار داشت: این کتاب مهم ترین افکار شهیدآوینی در مورد مواجهه با غرب است و ساختاری عجیب و ترکیبی از فلسفه و شعر دارد و چرایی این ساختار نیازمند بیان مفصل است و اجمالاً علت این ترکیب این است که زیربنای تفکر، تفکرشاعرانه است و به عبارت دیگر شعر، مبانی تفکر انقلاب اسلامی است.
حجت الاسلام عباس محسنی تصریح کرد: هر چه که اکنون از شهیدآوینی چاپ شده است مقالاتی است که در زمان خود او نوشته و به چاپ سپرده شده اند. اکنون فایل های صوتی از گفتارهای آوینی به جا مانده و بسیاری نزد من است اما برخلاف کتاب های شهید مطهری که تفکیک نوشته ها و سخنرانی های مکتوب او از هم سخت است، این فایل ها را به عنوان کتاب چاپ نمیکنیم و اگر روزی چاپ شوند سعی می کنیم به شرایط سخنرانی و مخاطب در متن ترسیم شود.
علاوه بر سخنرانی در حاشیه همایش، نمایشگاه و فروشگاه کتاب نیز برپا گردید.
گفتنی است حجت الاسلام عباس محسنی از سال ۱۳۷۶، به مدت یازده سال مسؤلیت دفتر نشر آثار سید مرتضی آوینی در موسسه روایت فتح را عهده دار بوده است. از دیگر مسؤلیت های وی میتوان به عضویت در هیئت مدیره موسسه فرهنگی ولاء منتظر قم و همچنین تدریس دروس معارف تطبیقی در دانشکده صدا و سیمای قم نام برد.
این برنامه با همکاری مشترک اداره کل کتابخانه های عمومی، مؤسسه فرهنگی ثاقب سبز، معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری و جهاد دانشگاهی کرمانشاه برگزار شد.