به گزارش حلقه وصل، امیر نصیربیگی رییس جدید بسیج هنرمندان که نزدیک به سه ماه است این مسئولیت را بر عهده گرفته گفت: با توجه به تغییر مدیریتی که اتفاق افتاد و من این توفیق را یافتم در مجموعه بسیج هنرمندان حضور داشته باشم، در گام اول یک بازنگری در انجمنهای هنری و ادبی خود داریم.
وی با اشاره به اینکه باید از توان جمعی دوستان در فرآیند بسیج هنرمندان بهرهبرداری کنیم، افزود: رویکرد ما ادامه مسیر دکتر منتظری است اما قطعا با توجه به اقتضائات روز یک مجموعه بهروزرسانیها و تغییرات در کارکرد برنامهها خواهیم داشت که در دستور کار است و پس از آن با طیب خاطر و فراغ بال برنامههای فرهنگی ـ هنری مجموعه بسیج هنرمندان را در بخشهای مختلف ادامه خواهیم داد.
نصیربیگی رویکرد اصلیشان در بسیج هنرمندان را شبکهمحوری به شمار آورد و گفت: بیتعارف ما عهد کردیم که شبکه هنری و ادبی بسیج را به معنای واقعی محقق کنیم تا این شبکه بتواند ارتباط کامل را با تمام اعضا در تمام استانها و شهرستانها بگیرد و محتوا و پیام مناسب را به همه ارائه کرده و هم راهوری و هدایت تخصصی در فرآیند تولید و اجرای جشنوارهها و سایر مقولهها، بحث آموزش و توانمندسازی انجام دهد.
وی در ادامه افزود: در حال طراحی قوه عاقله و هسته اصلی فکری برای این شبکه هستیم تا محتوای لازم را پیشبینی و آییننامه را تدوین کنیم و ارتباط با انگشتان اجرایی داشته باشیم تا آنها به عنوان کانونهای صف کارهای ما را اجرایی کنند. امیدواریم این شبکه به معنای واقعی صورت بگیرد.
رییس سازمان بسیج هنرمندان با اشاره به اینکه خیلی راحت میتوانیم ارتباطات گستردهای در سراسر کشور فراهم کنیم تا گفتمانهای هنری را توسعه، نقدها و هم اندیشیهای مختلف را در قالب این شبکه محقق کند، توضیح داد: این شبکه کارکردش این است که میتواند هم به بخش کیفیسازی برنامههای بسیج هنرمندان چه در حوزه آموزش، انجمنها و چه جشنوارهها کمک کند و هم به رخدادهای بیرونی کمک لازم را برساند.
وی با تأکید بر اهمیت هنر و مقوله هنر و اینکه خیلی اقشار متخصص و نخبه از هنرمندان نخبه بسیج هنرمندان هستند، افزود: اما اینکه ما چقدر به عنوان نیروهای اجرایی میتوانیم برنامهها را طوری در امتداد هم قرار دهیم که این جایگاه تحکیم یابد و تقویت شود و روز به روز نقش و اهمیتش بیشتر شود، بستگی به ما دارد. باید تلاش کنیم در این حوزه اعتمادسازی و وفاق را ایجاد کنیم و واقعا سازمان بسیج هنرمندان به جایگاه اصلیاش برسد.
نصیربیگی با بیان اینکه سازمان بسیج هنرمندان باید محفل و محمل نخبگان هنری باشد، یادآور شد: در سازمان بسیج شوراهای مختلف از جمله مشورتی و کانونهای تفکر حضور داشته باشند تا از نقش نخبگان و توان فکری و اندیشهای آنها در فرآیند تولید و جشنوارهها و هدایت و راهوری باید استفاده کنیم.
وی درباره شرایط انجمنهای بسیج گفت: الان شعبات زیادی این انجمنها دارند و هنرمندان زیادی را تحت پوشش دارند و کمک به ارتقای فرهنگی هنری کل کشور میکند. بسیج میتواند در عرصه تحقق عدالت فرهنگی ـ هنری سهم داشته باشد. به همین دلیل در نظر دارد اردوهای جهادی را با محوریت محرومیتزدایی فرهنگی هنری در بخشهای ویژه اجرا کند.
وی در ادامه افزود: این اردوها باعث میشود تمرکز از شهرهای بزرگ زدوده شود و به شهرای کمبرخوردار در عرصههای هنری از اکران فیلم تا جنگ و شعرخوانی و نمایش کار شود، به طوری که این مناطق سهمشان حذف نشود و بضاعت خود را به دست آورند.
نصیربیگی با اشاره به اینکه اصلیترین نکته در حوزه بسیج هنرمندان، جریانسازی و شبکهسازی هنری است که باید آن را جدیتر پیگیری کند، گفت: این جریان سازی به ارتقای هنر کشور کمک زیادی میکند.
وی در پاسخ به این سؤال که چقدر از کانونهای فرهنگی بسیج هنرمندان در سطح کشور فعال است، گفت: شاید تنها چهار تا پنج درصد کانونها کمرنگ شده باشند که درحال پیگیری رفع مشکلات آنها هستیم اما در مقام مقایسه قطعا باید دوستانی که بیرون هستند قضاوت کنند. به نظرم باید فرصتی در اختیار داشته باشیم تا این موضوع را سامان دهیم، زمان دو ـ سه ماهه تنها به ساختار اداری میرسد. قطعا در چند ماه اخیر بسیج هنرمندان کارهای زیربنایی را مدنظر دارد که به زودی شروع میکند و کم و کیف آن را در اختیار رسانهها قرار خواهیم داد.