به گزارش حلقه وصل، کمیساریای عالی انتخابات عراق امروز شنبه با صدور بیانیهای از آغاز سکوت انتخاباتی در سراسر این کشور از صبح امروز خبر داد. این در حالی است که انتخابات پارلمانی زودهنگام فردا یکشنبه برگزار میشود.
پس از آن، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق یک پست توئیتری در خصوص فرایند رأیگیری ویژه برای نیروهای نظامی و امنیتی در انتخابات پارلمانی، منتشر کرد. نخست وزیر عراق در این زمینه گفت: فرایند انتخاباتی ویژه نیروهای نظامی و امنیتی با موفقیت به پایان رسید. الکاظمی در ادامه افزود: گام اول انتخابات محکم برداشته شده است و این روند با مشارکت گسترده عموم ملت عراق در راستای انجام وظیفه ملی تکمیل میشود.
در نهایت مرحله اول انتخابات پارلمانی سرنوشت ساز عراق عصر روز گذشته به پایان رسید و اعلام شد که ۶۹ درصد از واجدین شرایط در انتخابات مشارکت داشتهاند. نخستین مرحله از انتخابات پارلمانی زودهنگام با هیچ مشکل امنیتی مواجه نشد. آنچه که امروز شاهد آن هستیم، این است که برخی رسانهها بر طبل کاهش مشارکت در انتخابات پارلمانی میکوبند.
در همین ارتباط گفتگویی را با «نصر الشمری» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی نجباء ترتیب دادیم که مشروح آن را مطالعه میکنید.
اخیرا مرجعیت عالیقدر عراق بیانیهای در خصوص مشارکت آگاهانه و مسئولانه در انتخابات صادر کردند که از آن بهعنوان «فتوای جهاد انتخاباتی» یاد میشود. ارزیابی شما از بیانیه مرجعیت و تأثیر آن بر میزان مشارکت در انتخابات چیست؟
همانطور که ما عادت کردهایم و واقعیت نیز همین است؛ مرجعیت حکیم، محققکننده امنیت برای ملت عراق و نصیحتکنندهای است که عقل و دین، ما را به پیروی و توجه به رهنمودها و ارشادات او هدایت میکند زیرا سخنان مرجعیت از علم، پرهیزکاری، تجربه طولانی و پیش از همه چیز از تأیید پروردگار نشأت میگیرد. لذا ما معتقدیم که موضع مرجعیت حکیم و ارشادات او نقشه راه روشنی را ترسیم کرده که مانند خورشید نورانی در روز روشن است.
مهمترین اثر بیانیه مرجعیت حکیم، مشارکت گسترده مردم عراق در انتخابات است که برعکس اراده کسانی است که بهدنبال تحریم انتخابات هستند و نشانههای مشارکت گسترده در انتخابات، هماکنون بهخوبی نمایان شده است.
پیشبینیتان از نتایج انتخابات پارلمانی چیست؟ بهنظر شما مردم عراق تا چه اندازه به گروههای سیاسی حامی مقاومت اقبال خواهند داشت؟
با توجه به تجربه پس از تظاهرات اکتبر (تشرین) و سیطره محور وابسته به ایالاتمتحده بر حکومت عراق و با توجه به اینکه دولت سابق با آمریکا دشمن نبود، اما مواضعی در برابر اشغال مستقیم و دخالت فاحش واشنگتن در امور عراق داشت، اما دولت کنونی علیرغم دوره کوتاه خود باعث بسیاری از بحرانها برای عراق شده است که بحران اقتصادی، گرانی قیمت ارز، انعقاد قراردادهایی با شرکتها و دولتهای تقریباً ورشکسته، فروش نفت عراق به بهای بسیار پایین به کشورهایی که با رژیم صهیونیستی سازش کرده و در تخریب عراق و تنشآفرینی نقش داشتهاند، بخشی از این بحرانها است.
پس از صدور فتوای مراجع اعلام بهویژه آیتالله سیستانی و آیتالله حائری مبنی بر حرمت و ممنوعیت انتخاب کسانی که به حاکمیت عراق اعتقاد ندارند یا به عادیسازی روابط با تل آویو تشویق میکنند یا خواستار انحلال حشد شعبی هستند، خواهیم دید که این انتخابات نتایج بزرگی را به نفع جریانها و احزاب مخالف حضور آمریکا در پی خواهد داشت که در رأس این جریان، گروههای مقاومت یا جریانهای پشتیبان آنها و حشد شعبی هستند.
در حال حاضر اخبار و گزارشهای فراوانی مبنی بر صرف اموال هنگفت از سوی برخی کشورهای عربی در انتخابات عراق منتشر شده است. بهنظر میرسد این کشورها قصد دارند گروههای حامی خود را در انتخابات به پیروزی برسانند. آیا اینگونه مداخلات میتواند خواسته آنها را محقق سازد؟
این مسأله درست است. کشورهای عربی و در رأس آنها امارات و عربستان، مبالغ بسیاری را بنا به دستور آمریکا در عراق هزینه کردهاند تا ذائقه و رویکردهای عقیدتی و اسلامی آن را که با اهلبیت (ع) مرتبط است تغییر دهند.
بنده یقین کامل دارم که اموالشان به هدر خواهد رفت، آنها شکست خواهند خورد و این هزینهها حسرتی برای آنها خواهد بود زیرا کشوری که ملتش این مقدار پول را در راه امام حسین (ع) و عشق امیرالمؤمنین و اهلبیت (ع) خرج میکند، همه اموال دنیا باعث نخواهد شد که عقیده راستین و ریشهدار خود را کنار بگذارد. شخصاً معتقدم که شکست این کشورها بسیار سنگین و برایشان فاجعهبار خواهد بود.