به گزارش حلقه وصل، نفسیه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت درباره «برنامههای پیشرو در توسعه طب سنتی ایرانی»، بیان داشت: در توسعه منطقی و روشمند طب سنتی ایرانی که وزارت بهداشت در دولت سیزدهم روی آن تأکید دارد، استفاده عالمانه از طب سنتی ایرانی با گسترش و تقویت دانشکدههای طب سنتی ایرانی در دل دانشگاههای علوم پزشکی کشور است تا با یک نگاه دانشی بتوان از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی ادامه داد: لازم است برای توسعه و نهادینه کردن بازشناسی و تبیین این مکتب درمانی که به عنوان یکی از موارد موجود در سیاستهای کلی نظام سلامت مورد تأکید قرار گرفته، نگاه و دقتنظر ویژهای برای تسهیل ارائه خدمات دولتی درست به مردم ایجاد شود.
مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت افزود: همچنین ضرورت دارد تربیت نیروهای مورد تأئید وزارت بهداشت در اولویت قرار گیرد و این نیروهای مورد تأئید باید تمام هرم ارائه خدمت را شامل باشند تا بتوانیم به نقطه مطلوب که ادغام خدمات طب سنتی ایرانی در نظام سلامت است و براساس ماده ۷۴ برنامه ششم توسعه وزارت بهداشت موظف به آن شده، صورت گیرد.
حسینی یکتا بیان داشت:با اینکه اکنون در پایان برنامه ششم توسعه هستیم، در این خصوص در نقطه مطلوب قرار نداریم؛ در نتیجه لازم است با تربیت نیروهای مورد تأئید در تمام سطوح ارائه خدمت و گسترش مراکز ارائه خدمات، مورد تأئید وزارت بهداشت فضا را برای این ادغام به بهترین شکل فراهم کنیم.
وی اضافه کرد: با این ادغام ایجابی، عرصه را برای سودجویان و مدعیان بدون علم و دانش این حوزه که از چالشهای امروز نظام سلامت است و تمام دغدغهمندان حوزه سلامت را نگران کرده، تنگ کنیم؛بنابراین جزو اقدامات ضروری و اساسی است که باید انجام شود.
مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت تصریح کرد: تصویب رشتههای پشتیبان متعدد که منجر به تربیت نیروهای مورد تأیید شود و همچنین منجر به ساماندهی برخی از عرصههای ارائه خدمات و محصولات این حوزه شود، از ضروریات بوده و لازم است انجام شود.
حسینی یکتا یادآور شد:حمایت از پژوهشهای مرتبط با طب سنتی و گیاهان دارویی با یک برنامهریزی دقیق و حمایتگرایانه نیز لازم است انجام شود تا روند مستند به شواهد شدن آموزههای طب ایرانی سرعت منطقی و معقول پیدا کند و کندی سرعتی که سالهای گذشته در اثر بیمهریهای موجود بوده، جبران شود.
وی متذکر شد:بنابراین ما در همه حوزههای آموزشی و پژوهشی، بهداشت و درمان لازم است با یک نگاه ویژه برنامهریزی دقیقی را برای استفاده از ظرفیت طب سنتی ایرانی برای رسیدن به نقطه ادغام همهجانبه طب ایرانی در نظام سلامت داشته باشیم.