
سرویس معرفی: نشست خبری سازندگان و عوامل تولید مستند مسابقه «فرمانده» با حضور حسین افشار تهیه کننده، مهدی جبین شناس کارگردان، یوسف کرمی مشاور ورزشی و ارشا اقدسی مسئول فنی پروژه روز گذشته در محل نخلستان اوج برگزار شد.
«فرمانده» مستند مسابقه ای تلویزیونی است که توسط خانه مستند انقلاب اسلامی و سازمان هنری رسانه اوج تولید شده است. ایده ساخت این مستند در سال 87 شکل گرفت و آغاز پخش اولین سری از این برنامه از سال 1393 در شبکه افق آغاز شد. این مستند مسابقه تا به حال چهار سری از آن برگزار شده و سری پنجم آن در حال تولید است . به همین مناسبت نشست خبری با حضور عوامل این برنامه در نخلستان اوج برگزار شد
در ابتدای این نشست حسین افشار تهیه کننده مستند مسابقه فرمانده درباره تولید این برنامه گفت: مستندمسابقه «فرمانده» اولین تجربه خانه مستند و سازمان اوج است و ما در سال های87 که به دنبال تصویب طرح این مسابقه بودیم مشکلاتی داشتیم چون رئالیتی شوها هنوز در سازمان صداوسیما جا نیفتاده بودند هر جا می رفتیم طرح ما رد می شد اما خوشبختانه اکنون مستندمسابقه های مختلفی در تلویزیون ساخته می شود.
وی افزود: کار طراحی سناریو و طراحی کاراکترها از ما زمان گرفت و اگر سال 90 آقای محمدحسنی رئیس سازمان اوج ریسک نمیکرد این موفقیت حاصل نمیشد تا امروز شاهد چهار فصل از این مستند باشیم.
افشار تصریح کرد:فرمانده در سری دوم با حضور سردار شهید محمد ناظری قوت گرفت. ایشان قهرمان و فرمانده بود. درست است که بخشی از این مستند نمایش است اما ریشهای در واقعیت دارد از این لحاظ شهید ناظری واقعاً خودش قهرمان بود و خیلی از جوانان را جذب خودش میکرد. شهادت ناظری برای فرمانده یک اتفاق بود که به تعطیل شدن کار منجر میشد.
وی گفت: سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پس از شهادت سردار ناظری ما را صدا زد و گفت «میخواهید چه بکنید؟» ما نیز گفتیم بدون ایشان نمیتوانیم ادامه بدهیم چون نیاز به کاراکتر فرمانده داریم. ایشان پیشنهاد دادند تا فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی را در سیستان و بلوچستان ببینیم که شاید بشود با او کار کرد.
افشار ادامه داد: طی سفری که به سیستان و بلوچستان رفتیم، جذب شدیم. تصور ما از این استان چیزی بود که مردم تصور داشتند. فکر میکردیم سیستان و بلوچستان امنیت ندارد و نمیتوانیم کار کنیم چرا که ناامن است اما وقتی شرایط را دیدیم خواستیم این استان را به مردم کشور معرفی کنیم. لذا دلیل تولید فرمانده در این استان معرفی سیستان و بلوچستان به مردم ایران بود.
تهیه کننده مستند مسابقه فرمانده خاطر نشان کرد: این مستند پر از حرفهای جذابی است که برای سه نسل انقلاب، یعنی بچههای دهه 60، 70 و 80 جذابیت دارد. چون نسلهای جوان خیلی با برنامه ارتباط گرفتهاند و 70 هزار ثبت نام داوطلب برای حضور در این برنامه نشانه این جذابیت است. ما معتقدیم فرمانده بزرگترین کار گروهی تلویزیون است چون 100 نفر با محوریت نیروی زمینی سپاه که آنها نیز 100 نفر عوامل داشتند با مشارکت نیروی دریایی و هوافضای سپاه این مستند را شکل دادند که مجموعاً 300 نفر در این برنامه همکاری داشتند.
افشار از عرضه بازی اندرویدی مستند مسابقه فرمانده خبر داد و گفت: بازی اندرویدی مستندمسابقه فرمانده بر اساس کاراکترهای سری چهارم این برنامه طراحی و اجرا شده است که برای تابستان روانه بازار میشود. تاکنون حدود 70 هزار داوطلب برای شرکت در این مسابقه ثبت نام کردهاند. محصول جدید فرمانده نیز که یک بازی استراتژیک است و شامل کشورهای ایران، عراق، سوریه و افغانستان است که یک بازی مهیج خواهد بود.
وی تصریح کرد: این بازی طوری طراحی شده که 2 تا 10 نفر وارد فرایند شوند و با خرید اسلحه و ... کشورشان را تقویت کنند تا در قدرت کشورشان تاثیرگذار باشند.
تهیه کننده مستندمسابقه فرمانده درباره نحوه گزینش افراد برای شرکت در این مسابقه گفت: تنوع قومیت و استان از جمله ملاکهای انتخاب شرکت کنندگان است که طی مراحلی حضوری از بین هزار نفر گزینش و غربالگری حاصل میشود تا نهایتاً 30 نفر به مسابقه راه یابد.
یوسف کرمی کارشناس حوزه رزمی مستندمسابقه فرمانده در ادامه این نشست خبری گفت: چیزی که از دیدن فرمانده فهمیدم این است که جمله «خواستن توانستن است» برای شرکت کنندگان محقق میشود. این برنامه به جوان ما میگوید که ناامیدی هیچ جایگاهی ندارد.
وی گفت: خداوند توانمندیهایی را به ما داده است که اگر آن را کشف کنیم، میتوانیم کوه را به وسیله این توانمندیها جابه جا کنیم.
در ادامه مهدی جبینشناس کارگردان این مسابقه ضمن بیان سختیهای مختلف در راه تولید این برنامه گفت: برخی عوامل برنامه مانند تصویربردارها، پابهپای شرکت کنندگان در بسیاری از آیتمها میدوند و شاید آمادگی جسمانی عوامل چیزی کمتر از شرکتکنندگان نباشد.
وی اضافه کرد: وجود صحنههای اکشن در مسابقه موجب شده تا با مخاطبانی از سنین مختلف ارتباط برقرار کند و بازخوردهای خوبی از آن دریافت کنیم، همین امر هم باعث شد که به فکر ساخت قسمتهای بعدی آن باشیم.
ارشا اقدسی مشاور فنی و صحنههای اکشن مستند مسابقه فرمانده نیز در این نشست گفت: بسیاری از محدودیت ها نظیر امکانات و تجهیزاتی که در سینما و فیلمها به کار میرود، در این پروژه وجود نداشت و در قسمتهای مختلف مسابقه بیننده شاهد بسیاری از صحنههای واقعی است
در ادامه خبرنگاران و اهالی رسانه سوالاتی را از دست اندرکاران این مسابقه پرسیدند:
سوال: همکاری و همدلی مردم سیستان و بلوچستان در مراحل تولید اثرتان چگونه بود؟
حسین افشار: ما به واسطه کارمان به شهرهای مختلفی سفر کردهایم، اما حقیقتا یکی از خونگرمترین، میهماننوازترین و باصفاترین استانهایی که رفتهایم، مردم سیستان و بلوچستان بودند. شما تصور کنید گروه ما که بیش از ۱۰۰ نفر بود بارها به منازل اهالی آنجا دعوت شدیم.
سیستان و بلوچستان استانی است که کمتر به آنجا سفر میکنیم ولی اعتقاد دارم اگر هر کدام از ما یکبار به آنجا سفر کنیم و آن غلیان خونگرمی موجود در این استان را تجربه کنیم، حتما در سفرهای بعدی هم برنامهای برای سفر به آن استان در نظر خواهیم گرفت.
سیستان وبلوچستان بزرگترین استان کشور است و از نظر وسعت جغرافیایی به مثابه یک کشور است و ظرفیتهای گردشگری بسیار و مردم بینظیری دارد، اما متاسفانه آنچنان که باید به آن توجه نشده است.
به نظرم یکی از مسائلی که باعث میشود مردم کمتر تمایل به سفر به این استان داشته باشند ناامنیهای موجود در آنجاست، اما باید بدانیم این اتفاقات در نقطه صفر مرزی آنجا رخ میدهد، نه در شهر، کوه و دشت و دریای آنجا.
رسانهها هم معمولا حواسشان به این مسئله نیست و در انعکاس اخبار درگیریها و اتفاقات آنجا به محل وقوع حوادث که نقطه صفر مرزی است، تاکید نمیکنند و همین امر باعث شده است ما یک وحشت بیخود از سیستان و بلوچستان داشته باشیم. حواسمان باشد برنامههایی که توسط افراد شرور در پاکستان شکل میگیرد فقط در نقطه صفر مرزی میتوانند عملیاتیاش کنند و خدا را شکر اصلا نمیتوانند داخل سیستان و بلوچستان طرحشان را به اجرا دربیاورند. چنین امنیتی آنجا حاکم است.