به گزارش حلقه وصل، آئین اختتامیه اولین دوره جشنواره داستاننویسی بوی خاک عصر امروز در نمایشگاه کتاب برگزار شد.
فراست در این نشست با بیان اینکه جنگی که ما داشتیم با تمام جنگهای دنیا متفاوت است، گفت: در تمام جنگهای دنیا تصمیمگیران فرهنگی مدبرانه و عاشقانه از آن حمایت کردند تا تصویر شود و بماند. این موارد بوده که ما امروز از لابلای داستانها از جنگ جهانی دوم و اول اطلاعات داریم.
به گفته وی اما در مورد جنگ ایران با تمام عظمت و بزرگی این اتفاق نیتفاده است. این رویدادهای بزرگ و بینظیر در ادبیات ما متاسفانه تبلور نداشته است و ادبیات جنگ ما نمیتواند ماهیت فرهنگی جنگ را نشان دهد. این نتوانستن علتهای مختلف دارد. بخشی از آن به مسئولین فرهنگی کشور بازمیگردد چرا که ما هر چه گفتیم نقش مسئولین در بازآموزی و خلاقیت داستان جنگ چه بود و چه هست خودمان گفتیم و خودمان شنیدیم.
فراست خاطرنشان کرد: بسیاری از مسئولان ما دغدغههایی دارند. اهل کار هستند و حسابشان با دیگران جداست اما سالهاست ما میگوییم ادبیات جنگ باید نوشته میشد اماعده معدودی گوش کردند خودمان باید در باره داستان جنگ صحبت کنیم. حقیقت این است که وقتی به خاطر میآورم در جنگ خرمشهر چطور بچهها میجنگند و چه رشادتهایی نشان میدادند.
وی با انتقاد از اینکه برخی افراد در کمال تعجب میپرسند شما هنوز از جنگ مینویسید، توضیح داد: در برابر این سؤال هم میخندم و هم گریه میکنم. مگر میشود آدم شاهد اتفاقات باشد و ننویسد. کار ما این است همیشه جلوی چشممان یک شهید و مادر شهید باید باشد تا بنویسیم.
فراست با بیان اینکه نباید نگاه کنیم و ببینیم رسالت مسئولین چیست. خواسته دولت و حکومت چیست، توضیح داد: اگر مدیران فرهنگی ما به جای بیلان کاری یا گزارش کار میکردند و دغدغهمند بودند و مدیرانه برخورد میکردند و برای ادبیات جنگ برنامهریزی میکردند تا الان رمانهای درخشانی برای دنیا داشتیم.
وی در پایان به آفت جشنوارهها اشاره کرد و گفت: من مخالف برگزاری جشنوارهها نیستم اما میترسم بیبرنامگی و بیسیاستی در جشنوارهها باشد اما آفت جشنوارهها این است که پس از کشف استعدادها برگزیدگان و خلاقیتها را رها میکنند ولی بزرگترین کار جشنواره رها نکردن و ارتباط با استعدادهاست.
در پایان ای جشنواره برگزیدگان به این شرح معرفی شدند: در بخش کودک و نوجوان: دنیا اسکندرزاده، اسماعیل اللهدادی، فاطمه فروتن، الهام زارعی و نیلوفر مالک و در بخش بزرگسال حسینعلی ساسانی و محسن مرادی و در بخش برگزیدهها نفر اول اکبر صحرایی، نفر دوم سجاده تقیزاده و برگزیده سوم حسن حسینیارسنجانی معرفی شد