به گزارش حلقه وصل از خبرگزاری شبستان همزمان با برگزاری شب هفتم ماه محرم الحرام در هیئت میثاق با شهدا شب گذشته از ساعت ۲۱ تا ۲۳ واقع در دانشگاه افسری امام علی علیه السلام حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان خطیب ارزشمند و برجسته کشور به ایراد سخنرانی پرداخت.
حجت الاسلام پناهیان با اشاره به لزوم دست یابی به استقلال و راهکارهای آن گفت: انسان برای رسیدن به اوج استقلال نیاز به تمرین دارد آدمی برای رسیدن به استقلال باید نبرد دائمی داشته باشد.
وی افزود: به طور قطع بعد از ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف جامعه بشری دیگر شاهد عوامل اجتماعی و درونی از بین برنده استقلال نخواهند بود.یعنی در زمان ظهور، جامعه بشری به چنان بلوغی میرسد که نه تنها در اجتماع بلکه در درون خود افراد عواملی که باعث از بین بردن استقلال انسانمیشود وجود نخواهد داشت.همچنین استقلال در انسان مراتبی دارد که می تواند به اوج خود برسد و یکی از نشانههای آن که انسان به اوج استقلال رسیده باشد آن است که در اوج توحید قرار بگیرد.
خطیب برجسته کشور تصریح کرد: از طرفی نیز مسئولیتپذیری رمز عملیات رسیدن به استقلال انسان است کسی که مسئولیت کارهایش را برعهده نگیرد نمی تواند مستقل باشد.پیرامون این مطلب مقام معظم رهبری جمله ای دارند که می فرمایند: بی تردید مسئولیتپذیری از بیانات دین اسلام است. لذا این لحظه انسان را برای مسئولیت پذیری تمرین می دهد.گفتنی است برخی از اندیشمندان اصلی ترین ملاک سلامت روان انسان را مسئولیت پذیری عنوان میکنند.
وی با اشاره به نقش علوم انسانی در ارائه حداقلی از دین شناسی بر اساس باورها و اثبات عقلی گفت: علوم انسانی برای آنکه انسان را تسلیم فرمان الهی بکند خوب است و حداقل هایی را بیان میکند اما علوم انسانی به تنهایی نمی توانند انسان را به اوج برساند.کسی در جامعه به زور نمی تواند افراد را دیندار کند اما فاجعه اینجاست که چرا برخی در جامعه دین گریز یا دین ستیز می شوند. حتی کار به جایی میرسد که برخی دین گریزی را ارزش می دانند.
حجت الاسلام پناهیان افزود: متاسفانه ۴۰ سال از عمر انقلاب اسلامی می گذرد و در این کشور فرهنگ و تعلیم و تربیت را کسانی اداره میکنند که نمیتوان گفت چه انسانهایی هستند اما نتیجه اعمال آنها این شده است که امروز دین گریزی برای برخی از افراد جامعه ارزش است.
این خطیب برجسته گفت: زمانی که دین گریزی در جامعه تبدیل به ارزش میشود یعنی جاهلیتی در جامعه تزریق و نهادینه شده است یعنی آنکه طلبه ها در تبلیغ شان و آموزش و پرورش در تعلیمات شان دچار اشتباه فاحش هستند.
وی عنوان کرد: وقتی از علوم انسانی برای پذیرش معقولیات دین استفاده نشود نتیجه اش همین است متاسفانه در جامعه دین ستیزی هایی وجود دارند که از سر جهالت در مقابله با دین قرار گرفتند کسانی که فکر می کنند تقلید در دین اسلام مقابل استقلال انسان است.این در حالی است که دین برای حفظ استقلال ما آمده است و یا آنکه ولایتمداری دردین تنها کارکردی که دارد حفظ استقلال و ارزش انسانهاست.متاسفانه برخی از سیاسیون ما ابراز بی ولایتی را کلاس می دانند و برای این فاجعه که چهل سال برنامه ریزان آموزش و پرورش ما آن را نهادینه کرده اند نباید پاسخگو باشند؟
متاسفانه علوم انسانی که حداقلی از عقلانیت دین را برای ما اثبات میکند کارکرد خود را از دست داده و در جامعه کمرنگ شده است.کسی که دین را قبول ندارد برای فهماندن مفهوم دینداری باید از دویچه تجربه و تعهد وارد شد باید از راه علوم انسانی وارد شد چراکه در علوم انسانی به افراد میفهمانند که نماز مانند غذا انرژی بخش است.
این خطیب برجسته کشور اظهار کرد: افراد در علوم انسانی می فهمند دیندار هنر نکرده است وفرد بی دین جهالت کرده است. چرا که بر اساس فکت های حقیقی ، واقعی وعقلانی فرد دیندار هر کاری کرده است به نفع خودش بوده است.
حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد: ما اگر به دنبال پیاده سازی علوم انسانی در مدارس بودیم با اثبات عقلانی دانش آموزان را مسئولیت پذیر کرده و بستر پذیرش دین مداری را بدون آن که سخنی از خدا، بهشت و جهنم کرده باشیم در ذهن آنها نهادینه خواهد شد.وی افزود: اندیشمندان و دانشمندان متعدد پیرامون نقش و جایگاه مسئولیت پذیری سخنانی را گفته اند همچنان که مسئولیتپذیری عامل اصلی شادکامی اصیل در آدمی است.
این خطیب ارزشمند و برجسته کشور عنوان کرد: برخی از اندیشمندان در کتب خود گفته اند : همه افراد بشر برای ارضای خواسته های خود تلاش می کنند. ما باور داریم همه اجتماع برای خواسته های خود احساس مسئولیت میکنند. حتی در برخی از منابع خود اظهار می کنند که انسان بی مسئولیت دچار اختلال روانی است.
حجت الاسلام پناهیان خاطرنشان کرد: اما طرح دین برای پرورش افراد و تمرین آن ها به مسئولیت پذیری در جای خود حائز اهمیت است. است خداوند برای مسئولیت پذیر شدن افراد می فرماید: هر کاری که در دنیا انجام بدهید ازشما سوال خواهم کرد و در نهایت پاداش و جزای سنگینی را در نظر خواهد گرفتشاید برخی در این بین از خدا شکایت کنند که این رفتار منافی استقلال انسانهاست اما خداوند در پاسخ میفرمایند من برای حفظ استقلال شما انسان ها زمان و و نحوه سوال و جواب کردن و پاداش و جزا را نامعلوم گذاشتهام. یعنی کسی نمیداند چه زمان از دنیا میرود و چه زمان مورد پرسش و پاسخ الهی قرار می گیرد.
وی افزود: شاید برخی دیگر از خدا بپرسند آیا نمی شد هیچ پرسش و پاسخی نباشد؟ خداوند می فرماید اگر هیچ پرسش و پاسخی برای افعالی که انسان در دنیا انجام می دهد وجود نداشت، آدمی یله و رها برده خواسته های کم و بی ارزش دیگران می شد.در واقع طرح دین برای مسئولیت پذیری انسان ها ایجاد یک افق باشکوه و ابدی از سوی خداوند متعال،پنهان در پشت پرده غیب است.