به گزارش حلقه وصل، حداد عادل رئیس فرهنگستان ادب فارسی ایران در آئین اختتامیه اولین جشنواره کتاب سال درس زندگی که امروز با حضور حجتالاسلام سعید مهدوی کنی رئیس دانشگاه امام صادق(ع) و جمعی از نویسندگان و پژوهشگران در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد با بیان اینکه امروز موضوع سبک زندگی اسلامی دچار مظلومیت شده است، گفت: متاسفانه در نهادها و مجموعههای مردمی موضوع سبک زندگی اسلامی به طور شایسته مورد توجه قرار نگرفته است. به جای اینکه در متن باشد در حاشیه است. بنابراین هر کوششی که در راستای ارتقای سبک زندگی ایرانی اسلامی صورت گیرد مورد تقدیر است.
وی افزود: سبک زندگی اسلامی از یک زاویه میتواند رابطه ما را با خود، دیگران، طبیعت و خدا توصیف، تنظیم و ترسیم کند به این معنا که باید وظایف خود را در قبال این مقولات تعریف کنیم به عنوان مثال باید بررسی کنیم که چه مقدار زندگی ما خدامحورانه است و چه مقدار به طبیعت ارزش میگذاریم و یا چه اندازه توانستیم حقوق افراد جامعه را رعایت کنیم. در واقع میتوان گفت تمام سبک زندگی جامعه ایرانی باید با محوریت خدا باشد.
حداد عادل با اشاره به اینکه سبک زندگی به مثابه هوا باشد تا در این هوا تنفس صورت گیرد، افزود: اکنون هوای سبک زندگی دچار آسیب شده است و باید آن را اصلاح کرد و ارتقا داد. ملتی میتواند ادعای استقلال کند که سبک زندگی مستقلی داشته باشد و یعنی شاخص استقلال یک ملت پایبندی به سبک زندگی بومی خود است. بنابراین هر ملت و یا دولتی که از فرهنگ سایر کشورها برای سبک زندگی خود الگوگیری کند محکوم به شکست است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران راهکار اقتصاد مقاومتی را در اصلاح سبک زندگی معرفی کرد و در این باره گفت: برای مقاومت اقتصادی نیاز به اقتصاد مقاومتی هستیم و این امر بدون سبک زندگی اسلامی تحقق پیدا نمییابد و اینها دو روی یک سکه هستند یعنی تا زمانی که سبک زندگی اسلامی در حاشیه است اقتصاد اسلامی نیز در حاشیه قرار دارد. اقتصادی که مبتنی بر ربا باشد نمیتوان آن را جزئی از سبک زندگی اسلامی دانست و در واقع اقتصاد مقاومتی با مقوله ربا در تضاد است.
وی با تاکید بر اینکه بستر سطح زندگی غیراسلامی را نفوذ رقم میزند، گفت: رهبر معظم انقلاب در شرایطی سبک زندگی اسلامی را عنوان کردند که مسئله نفوذ به صورت جدی از سوی ایشان مطرح شد بنابراین مسئله نفوذ با سبک زندگی غیراسلامی در یک جهت قرار دارد و باید نسبت به آن هوشیار بود. بنابراین به جای تاسف نسبت به کمبود در حوزه سبک زندگی اسلامی ایرانی باید به دنبال راهکارها بود و به جای کلیگویی به مصادیق توجه کنیم. به عنوان نمونه در مسئله ازدواج باید بررسی شود که چه مقدار توانستهایم براساس سیره و سنت نبوی عمل کنیم.