به گزارش حلقه وصل، دبیرکل سازمان ملل متحد نگرانی عمیق خود را نسبت به اوضاع در شهر «تیگرای» در اتیوپی ابراز داشت.
به نوشته روزنامه «پیپلز دیلی» «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: «به شدت نگران وضعیت موجود در تیگرای هستم. برقراری آتش بس واقعی ضروری است و زمینه را برای گفتوگو فراهم میآورد تا بتوان راه حلی سیاسی برای تیگرای به وجود آورد.»
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که حضور نیروهای خارجی عامل تشدید کننده درگیریها در اتیوپی است.
وی گفت: «دسترسی کامل برای اقدامات بشردوستانه و دسترسی محدود برای اقدامات بشردوستانه باید در کل قلمرو تضمین شود. تخریب زیرساختهای غیرنظامی کاملا غیرقابل قبول است.»
بر اساس گزارش رسانهها، در حالی که مواد غذایی و سوخت در منطقه جنگ زده تیگرای در شمال اتیوپی در حال اتمام است، ۴۰۰۰۰۰ نفر در شرایط قحطی به سر میبرند و نزدیک به ۲ میلیون نفر در آستانه قحطی هستند.
سازمان ملل متحداعلام کرد که درگیری میتواند به سرعت در تیگرای دوباره شعله ور شود.
مناطق شمالی اتیوپی مدتی است که در پی درگیری نیروهای منطقه تیگرای با نیروهای دولت مرکزی این کشور شاهد درگیریهای شدید است. دولت اتیوپی در روزهای گذشته از قبول آتش بس در منطقه تیگرای خبر داد.
جبهه آزادیبخش خلق تیگرای قبل از روی کار آمدن آبی احمد علی در سال ۲۰۱۸ که اولین نخست وزیر از قوم «اورومو» اتیوپی است، حدود سه دهه حیات سیاسی در این کشور را در کنترل خود داشت. اورومو، بزرگترین قوم در اتیوپی با ۳۴.۹ درصد جمعیت، یعنی حدود ۱۰۸ میلیون نفر است، در حالی که تیگرای با ۷.۳ درصد سومین قوم بزرگ این کشور است.
آبی احمد علی، نخستوزیر اتیوپی در پی تشدید اختلافات قدیمی با منطقه تیگرای، چهارم نوامبر گذشته(حدود هشت ماه پیش) نیروهای ارتش و هواپیماهای جنگی خود را به این منطقه اعزام کرد و ارتش اتیوپی هم اعلام کرد که ناچار شده «جنگی ناخواسته و بیفایده» را در منطقه تیگرای آغاز کند. نخستوزیر اتیوپی رهبران تیگرای را به تضعیف اصلاحات دموکراتیک مد نظر دولت متهم میکند.