به گزارش حلقه وصل، با حضور جمعی از اساتید، کارشناسان و صاحبنظران حوزوی نشست علمی نقد کتاب «سیدالشهدا(ع) تجلّی عبودیت و عرفان» اثر جدید و در دست چاپ استاد انصاریان به همت معاونت پژوهشی مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان برگزار شد.
در این نشست قاسم جوادی به عنوان ناقد و حجتالاسلام سیدعلی بطحائی به عنوان دبیر علمی عهدهدار اجرای این نشست علمی بودند در مدت 120 دقیقه در سالن جلسات مؤسسه علمی فرهنگی دارالعرفان به بررسی و نقد این کتاب پرداختند.
در این نشست حجتالاسلام سیدعلی بطحائی پژوهشگر حوزه علمیه قم بیان داشت: عاشورا یک واقعهای است هنگامیکه با آن مواجه میشویم کلاه عقل بشر از سرش میافتد و در درک کنه قیام حسینی، عقل عقلای بشر حیران خواهد شد.
وی افزود: در طول تاریخ کتابهای فراوانی در مورد عاشورا نوشته شده است به طوریکه در دوران اولیه بیشترین کارکرد کتب در مورد اثبات حقانیت شیعه و امامت حضرت سیدالشهدا(ع) بود.
حجتالاسلام بطحائی ابراز داشت: در دورههای بعدی تاریخی مخصوصاً دوره قاجاریه بیشتر به مصیبتهای عاشورا توجه شد و بُعد غم، مصیبت و گریه بیشتر مورد توجه قرار گرفت و از جنبههای دیگر این واقعه بزرگ که اخلاق، وفا، عبودیت و سیره عبادی غفلت شد تا در اثر جدید استاد انصاریان زمینههای اخلاقی، عرفانی، معنویت و عبودیت در سیره حضرت سیدالشهدا(ع) تحقیق، پژوهش و در نهایت کتاب «سیدالشهداء(ع) تجلی عبودیت و عرفان» آماده انتشار شد.
وی ادامه داد: این اثر فاخر فاقد هیچ پیشینه نوشتاری است و برای اولینبار این حوزه از منظر نگاه استاد انصاریان به رشته تحریر درآمده است.
این پژوهشگر حوزه علمیه قم اظهار داشت: مرحله دیگری که میتوان نسبت به آن توجه داشت؛ شاخصهها و مؤلفههای عبودیت است که از آیات و روایات استخراج شده و با تطبیق آن در شخصیت و قیام حسینی در اختیار محققان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در این اثر میان شاخصههای فردی و اجتماعی تفکیک قائل شده است، گفت: اوج عبودیت خدا در ربوبیت چکیده شده است و در بخش پایانی این کتاب جایگاه ربوبیت در نهضت حسینی(ع) مشخص شده است.
بر اساس این گزارش، کتاب «سیدالشهدا(ع) تجلّی عبودیت و عرفان» در چهار فصل و 400 صفحه مطالب نابی را از ابعاد متفاوت قیام امام حسین(ع) و واقعه کربلا را به سمع و نظر مخاطبان و پژوهشگران قرار میدهد، کتاب «سیدالشهدا(ع) تجلّی عبودیت و عرفان» شامل فصلهایی از جمله «حقیقت و چیستی عبودیت»، «تجلی شاخصههای فردی عبودیت در شخصیت سیدالشهدا(ع)»، «تجلی شاخصههای اجتماعی عبودیت در قیام حسینی» و «سیدالشهدا(ع) تجلی مقام ربوبیت و حرّیت» میباشد.
در بخش پایانی کتاب، فهرست آیات، روایات، انبیاء، معصومین و اشخاص، اماکن، ادیان، مذاهب، قبایل و فرق»، « کتابها»، «اشعار» و «کتابنامه» را در اختیار مخاطبان قرار داده است. این کتاب پس از اعمال تغییراتی کارشناسی شده تا پایان سال از چاپ خارج خواهد شد.