به گزارش حلقه وصل، هادی بیگینژاد دبیر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات نشست امروز (چهارشنبه ۱۹ خرداد) این کمیسیون اظهار داشت: در این نشست رضا اردکانیان وزیر نیرو در کمیسیون انرژی حاضر شد و به مشکلات منطقهای و حوزه انتخابیه نمایندگان مجلس در حوزه آب و برق پاسخ داد.
وی افزود: در این نشست نمایندگان مجلس سؤالات خود را درباره کمبود و قطعی آب، تأمین آب در فصل گرما، قطعیهای ۴۸ ساعته آب، رها شدن طرحها و پروژههای آبرسانی، لزوم تکمیل فاضلاب استانهای جنوبی و تسریع در حفر چاه در مناطق مختلف را مطرح کردند. ضمن اینکه لزوم تأمین آب کشاورزان هماهنگی بیشتر بین وزارتخانههای نیرو و جهاد، تکمیل و بهرهبرداری از آبشیرینکنها و بازسازی شبکهههای انتقال آب از دیگر مواردی بود که نمایندگان مجلس در این باره مطالبی را عنوان کردند.
دبیر کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: وزیر نیرو در کمیسیون به صراحت اعلام کرد که پیشبینیاش از پیک بار مصرف برق در سال جاری ۶۱ مگاوات است. البته این پیک دائمی نیست و عملاً نمیتوانیم به صورت مستمر ۶۱ هزار مگاوات برق را وارد مدار تولید و توزیع در شبکهها کنیم.
بیگینژاد عنوان کرد: ما میتوانیم حدود ۵۸ مگاوات برق وارد مدار کنیم و بیش از این نبایستی توقع داشته باشیم؛ ظرفیت نصب شده برقمان در کشور ۸۵ هزار مگاوات است که بیش از ۷۰ هزار مگاوات آن برق حرارتی است که فقط ۵۰ هزار مگاوات آن را به با توجه به گرمای فعلی میتوانیم عملیاتی کنیم. چرا که هر قدر ارتفاع از سطح دریا بالاتر رفته و هوا از ۱۵ درجه گرمتر میشود افت انرژی به وجود میآید.
وی درباره میزان تولید برق از نیروگاههای برقآبی گفت: ما بیش از ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از این نیروگاهها را داریم در حالی که در سال جاری با توجه به بروز خشکسالی گسترده در کشور حداقل ۴ هزار مگاوات افت در تولید برقآبی خواهیم داشت. ولی اگر برق هستهای و خورشیدی را هم به مجموع تولیدات بیافزاییم به تولیدی حدود ۶۰ هزار مگاوات میرسیم و حدود ۳-۴ هزار مگاوات هم افت برقآبی خواهیم داشت و با توجه به اینکه میزان مصرف بیش از این ارقام ا ست مجبور به خاموشی و قطعی برق خواهیم بود و به همین دلیل باید برق تعدادی از صنایع و چاههای کشاورزی در ایام پیک قطع شده و استفاده آنها از برق به ایام غیرپیک موکول شود.
دبیر کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: وزارت نفت نیروگاههای مخصوص خود در کنار برخی پالایشگاهها و پتروشیمیها دارد که ظرفیت تولید آنها بیش از مصرفشان است و با توجه به رایزنی صورت گرفته بین وزارت نیرو و وزارت نفت مقرر شده که برق تولیدی مازاد آنها به مدار سراسری متصل شود. تا بتوانیم از بحران قطعی برق در تابستان سال جاری عبور کنیم همچنین برخی دستگاههای دیگر هم در این زمینه همراهی و همکاری لازم را دارند که میتوانم به دستورالعمل ستاد کل نیروهای مسلح برای استفاده از ژنراتورهای برق اشاره کنم و قرار است نیروهای مسلح هم به منظور جلوگیری از خاموشی برق در کشور به مردم کمک کنند.
بیگینژاد گفت: یکی از دغدغههای نمایندگان مجلس در پایان مسئولیت اردکانیان وزیر نیرو آن است که پروژههای این وزارتخانه در پایان دولت فعلی و آغاز دولت آتی دچار وقفه شده و مشکلاتی را در حد فاصله جابهجایی دولتها ایجاد شود که وزیر نیرو توضیح داد هیچ فرقی نمیکند که چه کسی وزیر نیروی دولت بعدی شود و هر فردی که سکاندار این وزارتخانه شود بایستی پروژههای نیمهتمام وزارت نیرو را تکمیل کند.