
سرویس تلنگر: رادیو فردا وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا، گزارشی با عنوان «ایرانیان و اعراب، شباهتهای بسیار، اختلافهای آشکار» منتشر کرده است که در آن مستقیما به اهداف برنامههای دشمنان اشاره شده است.
بهانه این گزارش تعطیلی سفر عمره و تجمع در مقابل سفارت سعودی در تهران است که در ابتدای گزارش ضمن بیان این موضوع، وارد مباحث اصلی خود که همان تفرقهافکنی است میشود.
مهرداد قاسمفر گزارشگر رادیو فردا در ابتدای گزارش خود اشاره به جنگ هشت ساله ایران با رژیم بعثی صدام میکند و میگوید: «اگرچه مناقشات ایران و کشورهای عرب از بعد از جنگ ایران و عراق در بیشتر مواقع میان نظامهای سیاسی طرفین و مواضع منطقهای آنها رخ داده اما در روزهای گذشته چرخشی آشکار در شیوه بیان آن به چشم میخورد».
رضاشاه بخشی از روشنفکری ایرانی ضدعرب است
این گزارشگر بعد از ورود به بحث، به خبر تعرض به دو نوجوان ایرانی در جده - که اکنون بهانه خوبی برای عملیاتی کردن نقشه معارضین شده است - اشاره میکند و در ادامه با رضا علیجانی (تحلیگر مسائل ایران)، حسن هاشمیان (دکترای جامعهشناسی) و سعید پیوندی (دکترای جامعهشناسی) درخصوص اهداف گزارش خود گفتوگو انجام میدهد.
خبرنگار رادیو فردا بعد از بیان مقدمات با بیان این جمله وارد گفتوگو میشود: «واکنشهایی که در بیشتر موارد حاوی خشم و نفرت بسیار بود. برخی کارشناسان و تحلیلگران چنین رفتاری را جدا از واقعه دو کودک ایرانی امری تاریخی میدانند و بروزی از رگه نژادپرستانه در جامعه ایران».
رضا علیجانی، تحلیلگر سیاسی ساکن پاریس، ضمن نادیده گرفتن رابطه نزدیک ایرانیان و عربزبانها، با بیان مسائل تاریخی، استدلال میکند که وارد دوران جدید نژادپرستی شدهایم، این سخنان به حدی داستانی و مضحک است که هر خوانندهای میتواند بوی فتنهانگیزی را از آن استشمام کند.
وی میگوید: «شروع این ماجرا این یک امر سیاسی است ولی این آتش به انباری است که ریشههای تاریخی دارد. از دورههای اساطیری ایران، ایران و انیران و توران بگذریم به نوعی اعراب جای توران را میگیرند. ما این را در ادبیات فردوسی و مقاومت زبان فارسی میبینیم و در نهضت شعوبیه که معتقد بودند اسلام آری ولی سلطه اعراب نه. یعنی اسلام منهای عربیت. اینها یک نهضت اهل تساوی بودند و بعداً به نهضت اهل تفضیل تبدیل میشوند یعنی میگویند ایرانیها بر اعراب برتری دارند. اما اینها در یک بستر واقعی و عینی تاریخی است. یعنی پایش روی زمین است. به تدریج این ماجرا ادامه پیدا میکند تا در دوران مدرن، در دوران رضاشاه بخشی از روشنفکری ایرانی ضدعرب است و در این دوران هم در این باره ایدئولوژیسازی میشود. در اینجا خب یک مقداری هم جنبه ضد اسلامی پیدا میکند. من این حرکت فعلی را یک بیماری تاریخی میدانم که اسمش در دوران جدید نژادپرستی است.»
با این نظرات مشعشع بین اقوام و نژادها اختلاف نیندازید
بعد از انتشار این گزارش یکی از خوانندگان رادیو فردا در قمست نظرات، اینگونه نظر خود را نوشته است: «مردم کوچه و خیابان هیچ مشکلی با اعراب ندارند بلکه مشکل با دولت عربستان, امارات, بحرین و قطر دارند لطفا حساب جوامع عرب را با دولتهای عرب قاطی نکنید. این حکومتها همانهایی هستند که با همه امکانات پشت صدام ایستاده بودند. در ضمن به این مثلا کارشناسهای سیاسی هم باید یادآوری کرد با این نظرات مشعشع بین اقوام و نژادهای مختلف ایران اختلاف به وجود نیاورید.»
در ادامه گزارش رادیو فردا آمده است: «ناظرانی هم این ابراز مخالفتها را در چارچوب مخالفتهای عمومی اجتماع دستهبندی میکنند»
سعید پیوندی، جامعه شناس که مدتهاست از ایران دور است و روابط خوب و دوستانه مردم ایران و عربزبانها را ندیده است، میگوید:
«به نظر من این را موج نگاه منفی و تنفر نسبت به اعراب میشود نامید که تکیه میکند بر یک وجدان عمومی که به دلایل تاریخی یا به دلایل مسائلی که در این چند دهه اخیر اتفاق افتادند، نگاه مثبت و دوستانهای به اعراب نداشته و به نوعی احساس میکند که اعراب به ایران ظلم کردند یا کارهای منفی و بدی در مورد ایرانیان مرتکب شدند. اما ما این را نمیتوانیم همزمان به طور کامل معادل نژادپرستی بگیریم».
گزارشگر رادیو فردا بدون اشاره به اینکه مخالفتهای ابراز شده در ایران علیه آلسعود و وهابیت است نه دیگر مسلمانان، با توهم خود میگوید: «موافقان ابراز موافقتهای اخیر در جامعه ایران علیه اعراب میگویند نقش اعراب را هم در برانگیختن خشم ایرانیان نباید نادیده گرفت. به گفته آنان نشریات و رسانههای عربی در ماههای اخیر مملو از برخوردهای تحقیرآمیز علیه ایرانیاناند».
این گزارشگر اشارهای به این موضوع ندارد که نشریات و رسانههای نامبرده شده، همان رسانههای معارضی هستند که توطئه علیه مسلمانان و شیعیان را با برنامهریزی دشمنان پیگیری میکنند.
رسانههای عربی موافق ایران و سعودی مخالف
حسن هاشمیان، جامعه شناس و تحلیلگر مسائل خاورمیانه، آلسعود وهابی را که خاندانی کوچک در یکی از کشورهای عربی هستند را نماینده قوم عرب میدانند و در این خصوص در گفتوگو با رادیو فردا میگوید: «این را من به طور قطع میتوانم بگویم که هیچ چیز ضد ملت ایران یا ضد قوم فارس آن طور که در ایران متاسفانه بر ضد عرب یا بر ضد یک حکومتی صورت میگیرد در نشریات عربی یا تلویزیونهای عربی وجود ندارد. مثلاً ما تیتری نداریم مثل یکی از روزنامههایی که در ایران چاپ شده صد هزار نفر به آل سعود تجاوز کردند».
رادیو فردا در این قسمت از گزارش خود باز به یکی از شبکههای وهابی سعودی استدلال میکند و جمله متن قبل را نقض میکند و میگوید: «با این حال مقالات و سرودها و ویدیوهای مخالف ایران در مقیاس گستردهای ماهها است که در کشورهای عربی منتشر میشود. ویدیوهایی که این نمونهاش از شبکه الاخباریه متعلق به دولت سعودی منتشر شد که در بخشی از آن میگوید: «منتظران موعود را زیر گامهایمان له خواهیم کرد. رافضیان مجوس و نجاستها را از کربلا تا بوشهر پاک کنید.»
این گزارشگر با وقاحت به دروغ میگوید: «در عین حال در همین تب و تاب در ایران هم مقالات و ویدیوها و ترانههای حاوی نفرت علیه کشورهای عرب منتشر شده است».
سعید پیوندی، جامعهشناس رادیو فردا درباره جامعه ایران نظری کاملا متفاوت از وضعیت عمومی موجود در ایران میدهد و در اینباره میگوید: «میشود گفت بخشی از جامعه ایران این نظرات را قبول دارد و این نگاه منفی را درونی کرده و بخشی از وجدان عمومی جامعه ایران شده. همانطور که گفتم این هم برمیگردد به حوادث تاریخی خیلی دورتر یعنی در زمان حمله اعراب به ایران و هم دوره اخیر به خصوص بعد از سال ۱۳۵۷، جنگ ایران و عراق و بقیه اتفاقات. مردم ایران در واقع نقش اعراب را منفی میدانند در تحول تاریخ ایران و بدبختیهایی که بر سر ملت ما آمده.»
رضا علیجانی در ادامه برای اثبات فرضیه غیرواقع دشمنان و بدون اشاره به موضعگیریهای دولت درخصوص وقایع عربستان، میگوید: «علاوه بر دیرینگی تاریخی این نگاه منفی برانگیختهشده علیه کشورهای عربی در میان ایرانیان مسائل معاصرتری هم هست که ریشه در بازیهای سیاسی درون ایران دارد و به هرحال جریانهای رقیب دولت میخواهند میخواهند ماجرای موفقیتها در توافق هستهای را که از نیمه ضرر بازگشتن هم باعث خوشحالی جامعه ایران هست، به درستی این را تحتالشعاع قرار دهند».
انقلاب اسلامی را صرفاً شیعی یا ملیگرا و ایرانی ندانسته و نخواندهایم
این رسانه تحت پوشش سازمان جاسوسی آمریکا در ادامه میگوید: «پس از این امواج پرخشم و خروش نگرانی بابت بالاگرفتن نفرتهای اجتماعی علیه خارجی یا کشورهای همسایه در ایران موضوع هشدار بسیاری از تحلیلگران جامعه ایران است. سعید پیوندی، جامعه شناس همچنین گفت: «یادمان نرود که بخشی از جامعه ایران عرب زبان و عرب هستند و اینها بخشی از جامعه ایران هستند و همزمان ما در منطقهای زندگی میکنیم که باید بتوانیم با همسایگان عرب خودمان روابط خوبی داشته باشیم. متاسفانه جامعه ایران به خاطر آن بنبستهایی که در آن هست و به خاطر بحثی که در سطح عمومی انجام نمیشود در عمل گاهی اسیر تنفرهایی میشود که از نظر مردم شکستها و ناکامیهای گذشته تاریخی را توضیح میدهند.»
رضا علیجانی تحلیلگر سیاسی مستقر در آمریکا، دایه مهربانتر از مادر شده و میگوید: «جامعه ایران به نظر من بایستی از این بیماری که بدن و اندام روانی ما مستعدش هست فاصله بگیرد و هرنوع غیرستیزی و دیگر ستیزی را به احترام انسانیت و همسایه اعرابمان و مهمتر از همه به احترام هموطنان عربزبانمان در استان خوزستان که یکی از مهمترین استانهای اقتصادی سیاسی ما هست به خاطر انسانیت و به خاطر ایرانیت و به خاطر مهربانی با این بیماری نژادپرستی برخورد کنیم.»
و جالبتر از همه نتیجهای است که این گزارش برای ایرانی که همیشه منادی وحدت شیعه و سنی بوده و کمک به کشورهای منطقه را در برنامه خود داشته و مخالف تفرقه مسلمانان است، به آن رسیده است: «با توجه به همچنان داغ بودن درگیریهای سیاسی میان نظام جمهوری اسلامی که نماینده ایدئولوژی شیعی در منطقه است با کشورهای عربی سنیمذهب از لبنان تا یمن و از عراق تا شمال آفریقا باید دید که آیا این موج ابراز خشم در جامعه ایران به بالاگرفتن تب درگیری و رقابتهای منطقهای میان حکام ایران و اعراب خواهد انجامید یا طرفین آن را به نفع منافع ملی خود مهار خواهند کرد؟»
مقاممعظم رهبری در خطبههای نماز جمعه سه سال پیش در سخنان خود که به زبان عربی بیان شد، اینگونه تحرکات را پیشبینی کردند و فرمودند: «...از امپریالیزم ایرانی یا شیعی میگویند؛ حال آنکه همه میدانند ما هرگز انقلاب اسلامی را انقلابی صرفاً شیعی یا ملیگرا و ایرانی ندانسته و نخواندهایم و در این سی سال هرچه هزینه داده و تهدید شدهایم به علت اسلامگرائی و امتگرائی و شعار وحدت و تقریب مذاهب و آزادی و عزت برادران مسلمان از شرق آسیا تا عمق آفریقا و اروپا بوده است.».