به گزارش حلقه وصل، اسماعیل حلالی در خصوص دستور رئیس فدراسیون مبنی بر بازنگری قانون منع حضور بازیکنان و مربیان خارجی در فوتبال ایران و احتمال لغو آن، اظهار داشت: بابت این مساله همین الان هم مشکلاتی داریم. فدراسیون رأیها را یا دیرتر اعلام میکند یا اجرا نمیکند. البته الان شرایط نسبت به گذشته کمی بهتر شده ولی در کل خارجیها وقتی میروند، پایشان را روی خرخره ما میگذارند و میگویند یا پول را بدهید یا پنجره بسته میشود. مدیران ما هم حتی شده لباسشان را میفروشند تا این پول و جرایم آن را بپردازند. همین الان باشگاههای ما هنوز درگیر بدهیهای خارجی هستند و یکسری تیمها هم به این خاطر نابود شدند.
وی افزود: در تمام دنیا برای نقل و انتقالات، باشگاه نباید ورشکسته باشد و تراز مالی باید طوری باشد که آخر فصل حتی یک ریال هم بدهی نداشته باشند. مبلغی را برای نقل و انتقالات تعیین میکنند و بیشتر از آن نمیتوانند هزینه کنند. الان مالک چلسی میتواند کل باشگاههای لیگ برتر را بخرد اما به او اجازه نمیدهند بیشتر از حدی خرج کند. حتی در مقطعی از راههای غیرقانونی به باشگاه تزریق مالی کردند که فیفا فهمید و جنجال زیادی به پا شد.
پیشکسوت پرسپولیس با اشاره به وضعیت باشگاههای ایرانی عنوان کرد: ما درآمد نداریم و فقط مصرفکننده هستیم. در فوتبال باید راههای درآمدزایی را شناسایی کنیم. یکی از این راهها صداوسیما است که زیر بار پرداخت حق پخش نمیرود. راه بعدی حضور تماشاگران است که حتی اگر کرونا هم نبود، هنوز راهکاری برای استفاده از این ظرفیت نداریم. راه دیگر تبلیغات و اسپانسر البسه است. همچنین مهمترین درآمد یک باشگاه که کل دنیا به آن توجه دارند، بازیکنسازی و استفاده از بازیکنی است که در چرخه خودشان پرورش پیدا کرده است.
حلالی تصریح کرد: الان که قیمت همه چیز 10 برابر شده، این مساله خیلی به درد ما میخورد اما باشگاههای ما با آن غریبه هستند. میگویند میتوانیم سه بازیکن خارجی بیاوریم. این فشار را آدمهایی که خیلی گردن کلفت هستند و دلالها ایجاد میکنند. میدانند چطور برنامهریزی کنند تا باشگاه را تحت فشار بگذارند. فکر مثلا باشگاه پرسپولیس نیستند که فردا پنجره بسته میشود یا ورشکسته، بیشتر درآمد این افراد از فروش و آوردن بازیکن خارجی است. قسمت اعظم قراردادها هم به بازیکن نمیرسد. اگر بازیکنی مثلاً بخواهد قرارداد یک میلیاردی ببندد، ایجنت میگوید من برایت یک میلیارد و نیم میبندم و بازیکن هم در ساخت و پاختها شریک میشود.
وی در مورد قانون منع حضور خارجیها در فوتبال ایران گفت: منع حضور خارجیها باعث شد قیمت بازیکنان داخلی بالا برود اما در مراجع بینالمللی مانند فیفا خیلی اذیت می شدیم. تا وقتی راهکارهای مناسب برای حضور بازیکنان و مربیان خارجی پیدا نشده، نباید این کار را انجام بدهیم. چرا باشگاهها باید به فدراسیون و سازمان لیگ پول بدهند؟ به عنوان مثال اگر میخواهند بازیکنی به قیمت یک میلیون دلار بیاورند، 100 هزار دلار را در بدنه فوتبال پایه خودشان سرمایهگذاری و هزینه کنند. میگویند باید ضمانت اجرایی بدهند. من نمیدانم مدیری که خودش 2 ماه آنجا نشسته یا ننشسته، چه ضمانت اجرایی میخواهد؟
پیشکسوت پرسپولیس با اشاره به اینکه حضور بازیکن خارجی به پیشرفت فوتبال کمک میکند، گفت: البته اگر بازیکنی با کیفیت عالی بیاید، خوب است. بازیکنانی مانند بشار رسن، شیمبا و پاتوسی برای تیمهایشان مثمرثمر بودند اما در کل خارجیهای تأثیرگذار خیلی محدود هستند. اگر بازیکن خارجی را روزی رها کنید، باید 10 تیم خواهان او باشند اما آیا امثال همین دیاباته و میلیچ را اگر امروز نخواهند، فردا تیم دیگری پیدا میکنند؟
حلالی تصریح کرد: کیفیت بازیکن خارجی باید طوری باشد که هم بهترین عملکرد را داشته و هم بازیکن کناری او فوتبال حرفهای را یاد بگیرد. اگر چنین بازیکنی پیدا کردیم و ضمانت اجرایی هم داشتیم، خیلی خوب است و همه استقبال میکنند. اما در حقیقت مدیران ساخت و پاخت میکنند و اصلاً برایشان مهم نیست پول این بازیکن سه ماه بعد از کجا میخواهد بیاید. فقط به دنبال درصد خودشان هستند.
وی در مورد اینکه هنوز پروندههای بدهی باشگاههای ایرانی در مراجع بینالمللی باز است و در صورت لغو این قانون دوباره از سال بعد به این بدهیها افزوده خواهد شد، اظهار داشت: ما فوتبال را با قانون جنگل اداره میکنیم. در جنگل قدرتمندان همیشه سیر هستند و آنهایی که سیر نیستند، باید به دنبال غذایی که در جایی افتاده، باشند. یک پولی به باشگاه میآید، قویترها آن را برمیدارند و به بقیه چیزی نمیرسد.
حلالی گفت: سرمربی تیم امید پرسپولیس بودم. 2 سال است چندرغاز قراردادم را نمیدهند، بعد میگویند بیا دوباره کار کن. با چه ساختاری بیایم؟ با چه منابعی کار کنم؟ بازیکنی مانند مهدی عبدی پرورش دادم و هزار تومان هم به من ندادند. اما الان از او استفاده میکنند و لذت می برند. در تمام دنیا وقتی مربیان پایه بازیکنی را به تیم بزرگسالان میدهند، حق رشد میگیرند. کار کردم و بازیکن ساختم اما آیا کسی آمد حال من را بپرسد؟ حتی خود بازیکن هم فراموش میکند. وقتی این شرایط وجود دارد و پول نمیدهند مربی چطور در این ساختار کار کند؟
پیشکسوت پرسپولیس خاطرنشان کرد: بعد میروند بازیکن سه میلیاردی میگیرند. مشخص است در این قضیه اتفاقاتی میافتد. پول کارمند باشگاه را ندارند، بعد بازیکن 2-3 میلیون دلاری میگیرند. چرا؟ به خاطر اینکه چند هوادار را مدیریت کنند؟ باید شفاف به مردم بگویند پول نداریم و نسبت به گلیممان، پایمان را دراز میکنیم. حتی اگر تیم هشتم یا دهم شود. چه ایرادی دارد؟
حلالی با اشاره به حضور مربیان خارجی در فوتبال ایران، گفت: مربی خارجی میآورند 8 نفر کنار او پول میگیرند. باید از افکارش استفاده کنیم و بگوییم خودمان به شما کمک میدهیم. برانکو برادرش را آورده بود که صحبت نمیکرد و حتی مشاوره هم نمیداد. چطور قراردادش 200 هزار یورو بود؟ با این پول میتوان ساختار فوتبال پایه را از صفر تا صد به طور کامل درست کرد. بارها گفتهام و الان آدم بد شدهام.
وی در خصوص استفاده از بازیکن خارجی تصریح کرد: الان پرسپولیس دروازهبان خارجی دارد که من او را بسیار دوست دارم اما دلیل نمیشود حقیقت را نگویم. او در تمام این سالها فقط چند بازی انجام داده و پول آنچنانی هم گرفته است. با بازیکن 32 ساله قرارداد چهار ساله نمیبندند. چرا نباید دروازهبان دوم تیم، یک دروازهبان زبده ایرانی و زیر 23 سال باشد که او را آموزش بدهیم و روزی مثل بیرانوند، هم برای تیم به طور کامل گلری کند و هم اینکه در آینده او را ترنسفر کنیم و درآمدزایی شود.
پیشکسوت پرسپولیس افزود: الان یورو دادهایم و بازیکن بیرون نشسته، سالی یک بار هم میخواهد در بازی که یک توپ روی دروازه ما نمیآید، بازی کند. در بازی که حامد لک محروم بود، چند توپ روی دروازه پرسپولیس آمد؟ آیا بهتر نیست آن 2 توپ را دروازهبان زیر 23 سال بگیرد که رشد کند؟