به گزارش حلقه وصل، مسعود نجابتی مدیر گروه هنرهای تجسمی بنیاد روایت فتح، با بیان اینکه آثار حاضر در کارگاه یکروزه هنرمندان در حمایت از زلزلهزدگان کرمانشاه، صرف بحث زلزله نبوده و موضوع آزاد است، به تأثیر حضور هنرمندان در عرصههای خاص که باعث التیام دردها میشود، اشاره کرد و گفت: هنرمندان به سبب مسئولیت اجتماعی که دارند قطعا حضورشان در شرایط خاص کارساز خواهد بود.
این هنرمند برجسته گفت: قرار است یک کارگاه یکروزه در همین راستا از سوی هنرمندان در حوزه هنری برگزار شود و هنرمندان به دو شکل هنرهایشان را به مخاطبان عرضه کنند. ممکن است برخی هنرمندان از آثار قبلیشان استفاده کنند و با بازسازی آنها اثر جدید خلق کنند و یا ممکن است تولیدات جدیدی داشته باشند. همچنین بخشی از این کارگاه یکروزه هم به حضور آثار آرشیوی حوزه هنری و هنرمندان اختصاص خواهد داشت.
نجابتی که خود نیز در کارگاه یکروزه هنرهای تجسمی شرکت خواهد کرد، در پاسخ به اینکه به عنوان یک هنرمند از چه زاویهای به زلزله کرمانشاه در اثر هنریاش نگاه کرده است، خاطرنشان کرد: آثار حاضر در این کارگاه قرار نیست صرفاً با موضوع زلزله همراه باشد بلکه موضوعات متنوع و آزاد است؛ چرا که در واقع بحث و هدف اصلی از برگزاری چنین برنامهای کمک به مردم زلزلهزده است؛ یعنی ممکن است هنرمند خوشنویسی یکی از اشعار حافظ و یا آیاتی از قرآن کریم را برای اثرش انتخاب کند و دستمایه کارش قرار بدهد؛ بنابراین موضوعات کاملا آزاد است.
مدیر گروه هنرهای تجسمی بنیاد روایت فتح همچنین درباره اینکه فکر میکنید اینگونه حرکتهای هنری چقدر خوب است که در موارد مختلف نیز جریان داشته باشد، تاکید کرد: قطعا وجود چنین حرکتهایی در اتفاقات اینچنینی لازم است. به هر حال هرجایی که هنرمند میتواند ورود پیدا کند، وظیفه اجتماعیاش است که در قابل اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت نباشد. با توجه به فرهنگ و دینی که ما مسلمانان داریم در چنین مواقعی از ما و بهخصوص هنرمندان انتظار بیشتری میرود؛ چراکه یک هنرمند به سبب مسئولیتهای اجتماعی که دارد وظایفش مشخص است و هرجایی که این مسئولیتها ایجاب کند، هنرمند باید حضور داشته باشد.
او سپس در پاسخ به اینکه هنر چقدر میتواند در چنین مواقعی التیامی بر دردهای اجتماعی باشد، بیان کرد: به هر حال این موضوع بستگی به شرایط دارد و نمیشود انتظار داشت در هر اتفاقی بلافاصله ما شاهد اثر هنری به جهت التیام باشیم. گاهی نیاز افراد دردکشیده کمکرسانی و امدادرسانی و تهیه وسایل لازم برای گذراندن زندگیشان است و این موضوع ضروریتر از خلق اثر هنری است؛ ولی ممکن است در روزهای آتی که به نوعی کمی زخم و التیامشان کمتر شده، نقش هنر آشکارتر شود و بشود کاری کرد. اما در روزهای اولیه بیشتر کمکرسانی برایشان ضروری است؛ قطعا هنر در شرایط و عرصههایی کارساز است و میتواند به طرز خوبی ورود پیدا کرده و تاثیرش را هم بگذارد و اثر هنری موثر واقع شود؛ اما در جاهایی این شخصیت و هویت هنرمند است که میتواند کمک کند. بنابراین نمیتوان به همه یک ارزش را داد و از همه یک توقع داشت.
این هنرمند در ادامه درباره نحوه فرهنگسازی اقدامات هنری از سوی هنرمندان در شرایط خاص، اظهار کرد: اگر چنین جریانهایی ادامه داشته باشد، کمکم تبدیل به الگو میشود و به غیر از هنرمندان حتی هنرجویان هم اینگونه اقدامات را در دستور کارشان قرار میدهند و همین حرکت میتواند برای نسلهای بعدیمان فرهنگسازی کند. هنر فقط این نیست که یک هنرمند تنها در خلوت خودش بنشیند و خلق اثر کند بلکه باید به چنین اتفاقاتی هم توجه کرده و فرهنگسازی کند؛ چراکه علاوه بر خلق اثر مسئولیتهای دیگری هم دارد. خوشبختانه موضوع فرهنگسازی در چنین مواقعی در میان هنرمندان شرایط نسبتا خوبی داشته و اقدام خودجوش مردم و هنرمندان در شرایط خاص خوب است اما باید ساماندهی شود؛ چراکه نیاز به بررسیهای بعدی دارد.
نجابتی در پایان صحبتهایش در پاسخ به اینکه چه اثر هنری قرار است در کارگاه یک روزه هنرمندان ارائه بدهید، گفت: هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفته ام اما به فراخور حرفهام که بیشتر با نوشتار سروکار دارم احتمالا چندین اثر از آثار چاپ شده و نفیسم را که قبلا عرضه شده انتخاب کنم و اگر توفیقی باشد یک اثر خط نقاشی یک روزه هم تولید خواهم کرد.
کارگاه خلق و فروش آثار هنری با حضور تعدادی از هنرمندان پیشکسوت و تراز اول هنر انقلاب، به همت مرکز تجسمی حوزه هنری و گروه تجسمی بنیاد روایت فتح، به منظور کمک به زلزلهزدگان شهرها و روستاهای کرمانشاه در محل کارگاه اصلی مرکز تجسمی حوزه هنری واقع در تهران، خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ برگزار خواهد شد.
عواید فروش آثار خلق شده در این کارگاه که روز سهشنبه 30 آبانماه از ساعت 9 صبح الی 19 عصر در کارگاه اصلی مرکز تجسمی حوزه هنری برپا خواهد شد، به صورت کامل برای کمک به زلزلهزدگان غرب کشور در اختیارشان قرار خواهد گرفت.