به گزارش حلقه وصل، نویسنده در آغاز کتاب به نقش تاریخ در زندگی اعراب از صدر اسلام تا دوران نهضت های دوران عثمانی ها پرداخته و سپس به دوران اخیر می پردازد که نویسندگان به ویژه سناریو نویسان عرب با تخیل گرایی خود اقدام به نگارش متون تاریخی با قدرت تخیل خود نمودند تا به عنوان سریال های تاریخی صحنه هایی از تاریخ اعراب را به نمایش بگذارند.
این کتاب در حقیقت به چند بخش تاریخ فلسطین یعنی تاریخ قدیم و دوران پیش از اسلام، دوران پس از اسلام، دوران حکومت عثمانی ها و در نهایت دوران معاصر تقسیم شده است. نویسنده در کتاب خود می نویسد که توجه بیشتر پژوهشگران و تاریخ نویسان به دوران کنونی فلسطین اختصاص دارد. اما اخیرا شاهد توجه خاص نویسندگان به دوران حکومت عثمانی ها بر فلسطین و به ویژه مرحله اخیر آن هستیم.
ماهر الشریف یاد آور می شود که نویسندگان عرب و مراکز مطالعاتی آنها توجهی به پژوهش علمی پیرامون نقشه هایی که منازعه اعراب با صهیونیست ها را مدیریت می کنند نداشته و بیشتر به آن نگاه شعارگونه دارند تا بحث علمی و پژوهشی.
در پایان به این نکته اشاره می کند که پژوهش های تاریخی در این باب می تواند به عنوان سلاحی در مقابل ادعای صهیونیست ها در خصوص اشغال سرزمین فلسطین قرار گیرد.