به گزارش حلقه وصل، حجت الاسلام مجید محمودشاهی، امام جماعت مسجد خامس آل عبا در گفت وگویی، درباره دیدگاه اسلام نسبت به زن تصریح کرد: براساس آیات و روایات نگاه خداوند متعال به تمام مخلوقات نگاه همراه با عدل و عدالت است. در قرآن نیز آمده زن و مرد تکمیل کننده هم هستند.
وی افزود: البته باید توجه داشت میان زن و مرد و تمام موجودات تفاوت وجود دارد. حتی میان مردها این تفاوت ها به چشم می خورد. مگر خدا به تمام مردها یک استعداد داده است؟ به همین خاطر برای بررسی حقوق زن و مرد باید به این تفاوت ها توجه داشت. خدا امتیازاتی به زن ها داده که به مردها نداده و به مردها داده که به زن ها نداده است.
این کارشناس مسائل دینی با بیان این که در دیدگاه خداوند متعال جایگاه زن و مرد تنها براساس تقوا است، اظهار داشت: اگر مرد می توان به مقام خلیفه اللهی برسد یک خانم نیز می تواند به این جایگاه برسد.
حجت الاسلام محمودشاهی درباره دلایل نصف شدن دیه و ارث زن نسبت به مرد و پذیرفته نشدن شهادت بانوان عنوان کرد: این شبهات بسیار مطرح می شود در حالی که خداوند نسبت به این موضوع عین عدل برخورد کرد. برای نمونه زن در تمام حالات واجب النفقه است یعنی شوهر باید خرجی او را پرداخت کند حتی اگر خود زن درآمد و پول فراوانی داشته باشد. در حالی که پدر و مادر و حتی فرزند مطلقا واجب النفقه نیستند. یعنی اگر پول کافی داشته باشند بر مرد لازم نیست خرجی آن ها را بدهد. حال اگر شوهر فوت کند و به او دیه کامل برسد دوباره این دیه نیز در راه نفقه زن خرج می شود. اگر ارث کامل هم به او برسد باز هم برای خود زن هزینه می شود.
وی ادامه داد: زن ها باید به این موضوع توجه داشته باشند اگر دیه و ارث آن ها نصف مرد است ولی واجب النفقه هستند. یعنی مرد باید در حد و شأن او هزینه اش را تأمین کند. مطرح شدن چنین شبهاتی تازگی ندارد و از صدر اسلام وجود داشته است که مهم ترین هدف از مطرح شدن آن ها مخالفت با اسلام است. چون می دانند اسلام به کرامت و عزت انسان می پردازد. عده ای که کاسبیشان در جهل و بیسوادی مردم است چنین مطالبی را مطرح می کنند. در حالی که تنها دینی که به معنای واقعی کلمه به جایگاه زن ارزش قائل شده، اسلام است.
امام جماعت مسجد خامس آل عبا، با اشاره به مطرح شدن موضوع تساوی دیه زن و مرد در مجلس شورای اسلامی نیز عنوان کرد: دلیل مطرح شدن این موضوع این است که آقایان متخصص نیستند. یکی از مظلومیت های معارف دینی این است فردی که تخصص نداشته در جایگاه و شأنیتش نیست به خودش اجازه می دهد اظهار نظر کند. این موضوع نیز احتمالا از این موارد است.
وی افزود: درباره این موضوع باید مراجع و مجتهدین صحبت کنند. هر فردی که صلاحیت ندارد درباره چنین موضوعی صحبت کند. حتی در کمیسیون تخصصی مجلس نیز برخی های مهارت کافی درباره مسائل فقهی را ندارند چون در تخصصشان نیست. همانگونه که در سایر قضایا یک روحانی نمی تواند اظهار نظر کند. اگر شورای نگهبان نیز بخواهد درباره این موضوع دقت نظر به خرج دهد مسلما تأیید نمی شود چون از اصول و بدیهیات مذهب ما است.
حجت الاسلام محمودشاهی، تربیت نسل آینده را مهم ترین وظیفه زن از دیدگاه اسلام دانست و اذعان داشت: با تربیت نسل آینده جامعه و مملکت پیشرفت می کند. البته اسلام با کارکردن زن به شرط رعایت شئونات مشکلی ندارد. در این زمینه مقداری باید احتیاط شود چون از دیدگاه اسلام حضور زن در هر جایی شایسته نیست. ولی در برخی مسائل مانند پزشک ویژه بانوان حضورشان لازم است.