
سرویس معرفی: «شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی»، شهرکی است که نمایش نمیدهد، بلکه مخاطبانش را به زندگی کردن در لحظاتی از گذشته خودشان دعوت میکند و هدفش ارتقا و بازنمایی هویت دینی، تاریخی و انقلابی مشهد مقدس و خراسان کهن است.» آنچه خواندید تعریف مختصری از یک فناوری تازه فرهنگی است که سعی دارد بهصورت ایجابی ملاحظات فرهنگی و آرمانهای هویتی مشهد را دنبال کند و مقتضیات اقتصادی خودش را نیز تامین کند. ماهنامه فرهنگی-تشکیلاتی حلقهوصل در شماره 50 خود نگاه ویژهای به روند ایدهپردازی تا اهداف و چگونگی اجرای فناوری فرهنگی «شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی» در انتهای بلوار کوثر مشهد مقدس داشته است.
مردم دوستداشتنی، در کوچههای خندان تاریخ
صادق یزدانی، سردبیر ماهنامه حلقهوصل، در این شماره «شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی» را فرصتی تاریخی در دوران معاصر دانسته و با تیتر «مردم دوستداشتنی، در کوچههای خندان تاریخ» از این فناوری تازه فرهنگی استقبال کرده است. وی در سرمقاله شماره 50 حلقهوصل مینویسد: «مشهد دوستداشتنی یک نمونه است، حاصل ابتکار و زحمت جمعی است که میدانند خلاء جدی ما کجاست. آنها برای ترمیم این مشکل، همه تلاششان را انجام دادند و نمونهای در مشهد برپا کردند. حالا این وظیفه همه فعالان فرهنگی در کشور است که قدم در این راه بردارند.»
انقلابِ مشهد دوستداشتنی
محمداسماعیل نوروزی در ادامه مقدمهای برای ورود به ویژهنامه شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی نوشته و معتقد است که «این شهرک، اصلِ حالمان را خوب میکند». سجاد ستوده در یادداشت خود مبتنی بر سخنان رهبر انقلاب، به چرایی مهم بودن تاریخ پرداخته و هشدار داده که نباید نسل جوان امروز که نسلی بالنده، انقلابی، وسط میدان و آماده بهکار است حوادث مهم و عبرتهای بزرگ تاریخ معاضر را فراموش کند. همچنین حسین قیامت در یادداشت خود، گشتوگذاری بر شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی داشته و معتقد است که این شهرک «سفر به تاریخ بدون ماشین زمان» است. اینفوگرافی و گزارشی از بخشهای مختلف شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی با عنوان «انقلابِ مشهد دوستداشتنی» از قسمتهای دیگر شماره 50 ماهنامه حلقهوصل است.
جذابیت سنت در برابر مدرنیته
شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی از میوههای حضور وحید جلیلی در معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد است. «شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی؛ جذابیت سنت در برابر مدرنیته» عنوان گزارشی است که از نگاه وحید جلیلی از ایدهپردازی تا اهداف و چگونگی اجرای این طرح پرداخته است. جلیلی معتقد است که اگر شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی در منطقه ثامن باشد، میتواند یکی از درآمدزاترین فعالیتهای اقتصادی باشد، اما در چند سال گذشته سیاستهای توسعهای که در منطقه ثامن در پیش گرفته شده کاملا سکولار و لائیک است. وی صراحتا میگوید که سکولارها و لائیکها مامور شدند تا برای بافت اطراف حرم امام رضا(ع) طرحی نو دراندازند. وی همچنین این سوال را مطرح میکند که آیا مشهد نمیتواند موزه لوور داشته باشد؟ و تاکید دارد که نباید رویای مشهد را آنتالیا شدن قرار دهیم. جلیلی در این گزارش، صداوسیما را هم از گزند انتقادهای خود بینصیب نگذاشته است.
نام نمایشگاه، برازنده مشهد دوستداشتنی نیست
میثم مردادی، مدیر شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی در گفتوگو با حلقهوصل معتقد است که نام نمایشگاه، برازنده مشهد دوستداشتنی نیست، این شهرک یک موزه زنده است. سعید خورشیدی در یادداشت خود به این سوال پاسخ میدهد که شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی با کدام روایت آغاز میشود و چه چیزی را نشان میدهد؟ مدیر فرهنگسرای شهر بهشت مشهد به چرایی مهم بودن قیام مردم در مشهد گوهرشاد پرداخته و از ضرورت بازنمایی این قیام در مشهد دوستداشتنی سخن گفته است و بهزاد چوپانکاره، مدیر اجرایی فاز2 شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی به تشریح روند اجزایی شدن فاز2 این طرح پرداخته است. سیدسجاد جلینی در شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی مسئول بخش مسجد فیل بوده و در گفتوگو با حلقهوصل جزئیات کار این مسجد را توضیح داده است. مدیریت «مدرسه پریزاد» مشهد دوستداشتنی را مرتضی دبیریان بر عهده داشته. دبیریان این بخش شهرک را «نمایشگاهی از غرور و افتخار ایرانی» توصیف میکند. همچنین، نوید فلاحت، طراح و مدیر اجرایی مشهد دوستداشتنی؛ جواد قاسمی، مجری پروژه مشهد دوستداشتنی؛ محمدجواد کنویسی، مسئول امور داخلی شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی؛ سجاد انتظاری، مسئول بخش نمایش شهرک؛ محمد جهانپا، کارگردان نمایش مسجد گوهرشاد؛ کریم جشنی، مسئول تئاتر سالن دادگاه شهرک؛ جواد همایونی، مرشد شهرک؛ رسول جعفریراد، مسئول زورخانه شهرک و علی اصغری، مسئول غرفه دارالشفاء شهرک؛ در گفتوگو با حلقهوصل به تشریح فعالیتهای خود در شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی پرداختهاند.
دورهمیهای دوستداشتنی
در ادامه شماره 50 ماهنامه فرهنگی-تشکیلاتی حلقهوصل، سعید خورشیدی در یادداشت خود به چرایی فهم، حمایت و تکثیر شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی پرداخته و از حال و هوای «دورهمیهای دوستداشتنی در یک تفرجگاه خانوادگی» نوشته است. دکتر سعید شعرباف تبریزی، از هویت دوستداشتنی مشهد نوشته و تاکید دارد که «شهر را به نگاه کوتاهمدت سودزده نفروشیم...» همچنین محمدمهدی خالقی از «ما و انکار هویتی دوستداشتنی» نوشته است.
حدیث دیگران
«حدیث دیگران» عنوان بخش بعدی شماره 50 حلقهوصل است. در این بخش، شاهد روایت نخبگان از کار مردمی شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی هستیم. در این بخش میتوانید نظرات آیتالله علمالهدی، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، علیرضا رشیدیان؛ استاندار خراسان رضوی، حاج حیدر رحیمپور ازغدی، حجتالاسلام رضا غلامی، حسنعلی اخلاقی امیری؛ عضو شورای شهر اسلامی مشهد، ابرهیم فیاض، حجتالاسلام علیرضا پناهیان، حسن رحیمپور ازغدی، حجتالاسلام خسروپناه، سیدصولت مرتضوی؛ شهردار مشهد، سردار محمدرضا نقدی، محمدحسین رجبی دوانی، صادق کوشکی، محمد کاظم کاظمی، قاضیزاده هاشمی؛ نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، علاءالدین بروجردی؛ رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، اسفندیار قرهباغی، مهدی یغمایی؛ خواننده و آهنگساز، نجمالدین شریعتی و... را درباره شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی مطالعه کنید.
نمونههای برونمرزی
«آنسوی مرزها» بخش بعدی پرونده ویژه حلقهوصل درباره شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی است. حلقهوصل در این بخش به معرفی موزههای زنده در بیرون از مرزهای ایران پرداخته است و بیان میکند که این فناوری، سالهاست در کشورهای اروپایی در حال اجراست و آنها علاوه بر استفاده فرهنگی و تاریخی و تمدنی، استفاده اقتصادی هم از این پدیده میبرند. موزه زنده بیمیش در انگلستان، بازسازی جنگ برلین در روسیه و چندین نمونه بازسازی دیگر در اروپا همراه با تصاویر منحصربه فرد و توضیحات جذاب، از جمله مطالب این بخش است.
آنچه مردم میگویند
«نگاه تیزبین» عنوان بخش پایانی شماره 50 ماهنامه حلقهوصل است. در این بخش مروری بر نظرات مهم، تاثیرگذار و راهگشای بازدیدکنندگان از شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی شده است تا عیار فعالیت دستاندکاران شهرک تاریخی مشهد دوستداشتنی در مقابل نگاه تیزبین و نقادانه مردم قرار بگیرد.
نشریه حلقه وصل به مدیرمسئولی و سردبیری صادق یزدانی منتشر میشود.
برای ارتباط با نشریه میتوانید با شماره های ۵-۰۲۱۷۷۶۵۵۱۳۴ تماس بگیرید. همچنین پایگاه خبری تحلیلی حلقه وصل به آدرس hvasl.ir و کانال @hvasl آخرین خبرها و گزارشهای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را در اختیار همگان قرار داده است.