سرویس سیاست حلقه وصل- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که حلقه وصل در ادامه به آنها اشاره میکند.
**********
کیهان
نشنال اینترست: توهم پیشه نکنیم برجام را آمریکا نقض کرده نه ایران
یک مقام سابق وزارت دفاع و خارجه آمریکا، از بایدن خواست توهمات درباره ایران را کنار بگذارد و بر اساس واقعیتها با برجام مواجه شود.
داو زاخیم که اکنون در حوزه تحلیل مسائل سیاست خارجی و دفاعی-امنیتی فعالیت میکند، در نشنالاینترست نوشت: دولت «باراک اوباما» و وزیر خارجهاش «جان کری»، اشتیاق زیادی به سرانجام رساندنِ توافق هستهای با ایران داشتند. در چهارچوب توافق برجام، ایرانیها در ازای اخذ امتیازات اقتصادی، از شدت و میزان فعالیتهای هستهای خود کم میکردند و نظارتهای گسترده را نیز بر برنامه اتمی خود میپذیرفتند. در زمانِ انعقاد توافق برجام، بسیاری از ناظران و تحلیلگران آن را توافقی موفق ارزیابی میکردند، زیرا به زعم آنها با استفاده از این توافق، کنترلِ توان هستهای ایران امکان پذیرتر میشد و اساسا رویکردی که کشورهای غربی در مهار و برخورد با ایران در سر داشتند، از طریق توافق برجام قابل پیگیری بود.
آمریکا بایستی پس از امضای این توافق به آن پایبند میبود اما دولت ترامپ در اقدامی عجیب از آن خارج شد. وقتی از یک توافق خارج میشوید و میخواهید دوباره به آن بازگردید، باید بدانید که دیگر شرایط شبیهِ زمانِ پیوستن اولیه شما به توافق نیست. در شرایط فعلی، ایران در پاسخ به رویکردهای غلط آمریکا، در حال غنیسازی ۲۰ درصدی است و توانمندیهای هستهای خود را توسعه داده و عملا مهر تاییدی بر شکست راهبرد فشارحداکثری دولت ترامپ زده است.
در این راستا، ایران از حیث بینالمللی احساس فشار کمتری میکند، زیرا آن طرفی که از برجام در ابتدا خارج شده و مفاد آن را نقض کرده، آمریکا بوده و نه ایران. اضافه بر این، ایران نشان داده که در مقابل فشارهای شدید سیاسی و اقتصادی، به هیچ عنوان تسلیم نمیشود و در این زمینه «مقاومتِ حداکثری» پیشه میکند. درست به همین دلایل است که باید اذعان کرد ایران در هرگونه مذاکره آتی با گروه پنج بعلاوه یک و مخصوصا دولت آمریکا، احتمالا همان شرایطی را طلب خواهد کرد که در زمان انعقاد توافق برجام، در مورد آنها توافق کرده بود. در این چهارچوب، ایران به هیچ عنوان مایل نیست تا در مورد مسئله موشکی و حضور منطقهای خود در قالب برجام مذاکره کند. تهران، برجام را صرفا توافقی هستهای میبیند.
به نظر میرسد که تهران در این زمینه سختگیرانه عمل کند و مذاکره را رد نماید.دولت جدید آمریکا، باید هر چه سریعتر توهمات را کنار بگذارد و بر اساس واقعیات میدانی، تعاملات خود با دولت ایران را تعریف کند.
۱۶ سال وزیر بودید «نگذاشتند» که توجیه نشد؟!
آقای زنگنه در حالی میگوید نگذاشتند او کار کند که ۱۶ سال وزیر بوده اما پروژههای بزرگ ملی را معطل گذاشته است.
روزنامه جوان با نقد سخنان اخیر زنگنه نوشت: وزیر نفت تا میتواند بهانه میآورد؛ برای آنکه خود را از سوءمدیریتها و خساراتی که به کشور وارد شده تبرئه کند، مانند همیشه پای منتقدان خود را به میان میآورد و میگوید «نگذاشتند!»
تفکر حاکم بر وزارت نفت، در چند عبارت خلاصه میشود: «کسی جز ما نمیفهمد، هر انتقادی سیاسیکاری است و باتریبونهایی که در اختیار دارند، خیلیها را از هستی ساقط کردند». اظهارات گذشته او در کنگره نفت و نیرو، به خوبی نشان داد مقام عالی وزارت نفت، همچنان منتقدان خود را افرادی سیاسی با سطح فکری نازل میداند؛ همان منتقدانی که طی هفتسال اخیر، روی نکاتی دست گذاشتند که وزیر نفت با تأخیر فراوان، مجبور به پذیرش آنها شد؛ از احیای نظام سهمیهبندی بنزین گرفته تا استفاده از منابع داخلی برای توسعه صنعت نفت و استفاده از شرکتهای ایرانی، هرچند که این توسعه تنها روی کاغذ باقی مانده است. اما در ماههای پایانی دولت که مسئولان باید خود را برای حساب پس دادن آماده کنند، چنین مفرهایی دیگر کارایی ندارد، حتی اگر با شانتاژ رسانهای تکمیل شود. آش به حدی شور شده که رئیسجمهور هم با انتقاد از برخی کمکاریها، رسماً اعلام میکند در حوزه صادرات گاز عقب ماندهایم، اما خب، از آنجا که وزیر نفت هیچ قصوری را نمیپذیرد، طبیعی است دست به فرافکنی بزند. نمیتوان فراموش کرد چهار سال نخست دولت تدبیر و امید، با حمله به دولت گذشته سپری شد. وقتی نسل جدید قراردادهای نفتی راه به جایی نبرد و توتال، محبوب قلوب ژنرالها با انبوهی از اطلاعات محرمانه میدان مشترک پارس جنوبی برای همیشه به قطر رفت، تب انتقادات از وزارت نفت تندتر شد. واکنش زنگنه، اما جالب بود؛ او مدام میگفت «نگذاشتند!» این قراردادها به نتیجه برسد و پای منتقدان خود را به میان کشاند. زنگنه معتقد است منتقدانش نمیخواهند تولید نفت ایران به بیشتر از ۴ میلیون بشکه برسد که در نوع خود عجیب است؛ وزیری که برای قراردادهای IPC چراغ سبز همه نهادها را با ابزارهای خاصش گرفته بود، گویا فراموش کرده که ۱۶سال وزیر نفت بوده و اگر تولید به بیش از ۴ میلیون بشکه افزایش پیدا نکرده، مقصر بزرگ، خود اوست که در دوران مدیریت خود، عقبماندگی بزرگی را به کشور تحمیل کرده است. اینکه قراردادهای غرب کارون در این دولت میان زمین و هوا معلق ماند، اینکه پروژههای ملی سالهاست با پیشرفت فیزیکی بالای ۴۰ درصد زیر آفتاب میسوزند، اینکه همه چیز قفل شود تا در یک صحنهسازی با کلید شرکتهای غربی باز شود، اینکه با قلدری بخش مهمی از قراردادهای بینالمللی فسخ شود و... آیا مقصری جز وزیر نفت دارد؟
واکنش مخاطبان به خبر خوش جهانگیری
وعدههای بیسرانجام و برعکس از آب درآمدن وعدههای برخی دولتمردان، با انتقاد مردم مواجه شده است.
اخیراً جهانگیری که از رکوردداران وعدهها در دولت روحانی محسوب میشود، گفته بود زمستان تمام شد و هفتههای خوشی را پیشبینی میکنیم. در واکنش به این اظهارات، سایت جهاننیوز از مخاطبان خود خواست نظر خود را درباره این سخنان که آمیخته با حمله و برچسب زدن به منتقدان بود، بیان کنند. این نظرات را میخوانید:
- فقط این یک مورد را پاسخ دهند تفاوت بین دلار ۴۲۰۰ تومان با دلار آزاد به جیب چه اشخاصی رفته است؟
- انشاءالله سال آینده با سرکار آمدن یک دولت انقلابی و متعهد و متخصص روزهای خوشی در انتظار کشور و مردم است.
- امروز وقت کلاس ریاضی هستش، نه انشاء هر وقت خبر خوش اومد و دیدیم اون وقت قضاوت خواهیم کرد.
- زمستان این مردم در مرداد ۱۴۰۰ و با رفتن اصلاحطلبان تموم میشه.
- از استادش یاد گرفته که خبرهای وحشتناک را با چاشنی خبر خوش اعلام کنه تا آدم دردش نیاد.
- آقای جهانگیری مردم هنوز خبرهای خوش قبلیتون رو فراموش نکردهاند.
- ملت هم مطمئن است که دو سه ماه دیگر با رفتن این دولت، نفس راحتی خواهد کشید.
- حتی اگر دولت نداشتیم اوضاع اقتصادی اینقدر وخیم نمیشد.
- مردم شریف ایران یادتان هست قبلا چه وعدههای خوبی بهتون دادیم...
- وای خدایا به دادمون برس یعنی قراره چه بلایی تو هفتههای آینده نازل بشه....
- وقتی جهانگیری و روحانی مژده روزهای خوشی میدهند لرزه و دلهره به جان آدم میافتد.
- البته روزهای خوش با درایت و قدرت مجلس انقلابی، قوه قضائیه مقتدر و انشاءالله رئیسجمهور بالیاقت و انقلابی آینده، نه با مدیریت ناکارآمد و ناتوان فعلی.
- احتمالاً این وعده، مثل وعده دلار جهانگیری است. خدا بهخیر کند.
- هر وقت روحانی یا جهانگیری وعده داده، عکسش را مردم شاهد بودند!
- اگه منظورتون اومدن بایدن جون هست و اگه زمستون و تابستون وضع اقتصادی مردم به رئیسجمهور آمریکا مرتبطه حداقل شماها برید بیرون از بیتالمال ارتزاق نکنید.
- درختی که هفت سال ثمر نداده، دیگه ثمر نمیده.
- بنده خدا راست میگوید چون به پایان دولت بیتدبیر نزدیک میشویم با پایان گرفتن این دولت ملت یک نفس راحتی خواهند کشید جهانگیری بای بای.
قوامی: ما اصلا کارگزاران را اصلاحطلب نمیدانیم
نماینده اصلاحطلب مجلس ششم میگوید کارگزاران را اصلا اصلاحطلب نمیدانیم.
ناصر قوامی عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم، در گفتوگو با نامه نیوز و درباره تحرکات انتخاباتی اصلاحطلبان گفت: «اگر سیدحسن خمینی وارد انتخابات شود، احتمال اینکه اجماع اصلاحطلبان روی او قرار بگیرد بسیار است. در واقع او تنها کسی است که میتواند نظر همه اصلاحطلبان را جلب کند. زیرا هم نوه حضرت امام است و هم از نظر موقعیت شخصی این توانایی را دارد که مورد استقبال قرار بگیرد.»
وی در عین حال کاندیداتوری او را جدی نگرفته و گفت: «اما بعید میدانم که در این اوضاع و احوال کشور حاضر شود، کاندیدا شود. ضمن اینکه احتمال رد صلاحیت هم دارد. به هر حال هیچچیز را نمیتوان پیشبینی کرد و همانطور که رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی هم قابل پیشبینی نبود، اما صورت گرفت، احتمال رد صلاحیت سیدحسن خمینی نیز وجود دارد.»
قوامی درباره زمزمههایی که پیرامون کاندیداتوری اسحاق جهانگیری به گوش میرسد، نیز گفت: «جهانگیری بنای ورود به انتخابات دارد. به نظر من اگر جهانگیری بیاید، میتواند مورد توجه اصلاحطلبان قرار بگیرد، زیرا به لحاظ تفکر، اصلاحطلب است و میتواند مورد اجتماع باشد. فکر میکنم نظر آقای خاتمی هم نسبت به کاندیداتوری جهانگیری مثبت است.»
قوامی در پاسخ به اینکه آیا حضور وی در دولت روحانی از احتمال موفقیت او نخواهد کاست؟ گفت: «توجه داشته باشید که دولت اول روحانی به لحاظ اینکه برجام ایجاد شد و تحریمها برداشته شد، دوران بسیاری خوبی بود. بعد که ترامپ آمد مشکلات اقتصادی و سیاسی ایجاد شد. این مشکلات اقتصادی و تورمی موجود بیشتر ناشی از تحریم و خیانتهای ترامپ به ملت ما است اگر نه برجام باقی میماند و دولت دوم روحانی هم دوران خوبی میشد.»
این نماینده پیشین مجلس در ادامه احتمال حمایت اصلاحطلبان از علی لاریجانی را کاملا منتفی دانست و گفت: «هیچ اصلاحطلب سرشناسی که نگاه عقلانی داشته باشد از علی لاریجانی حمایت نمیکند. او رای نمیآورد. قبلا هم یک بار وارد انتخابات شده و شکست سختی خورده است. ضمن اینکه حمایت اصلاحطلبان از وی هیچ منطق و دلیل و پایهای ندارد. به نظر من عقلای اصلاحطلبان چنین نخواهند کرد.»
این فعال نزدیک به مجمع روحانیون در واکنش به اینکه کارگزاران تمایلاتی به حمایت از لاریجانی و ائتلاف با وی دارد، گفت: «کارگزاران که جزء اصلاحطلبان نیستند. آنها در دولت آقای خاتمی مقابل اصلاحطلبان بودند. اینها از جایی با اصلاحطلبان همراه شدند، اما ما اصلا اینها را اصلاحطلب نمیدانیم. الان هم ممکن است راه خود را از اصلاحطلبان جدا کنند و اهمیتی هم ندارد.»
اظهارات قوامی در حالی است که پیش از این برخی افراد نزدیک حزب اتحاد ملت (مشارکت سابق)، حزب اعتدال و توسعه را هم حزب غیراصلاح طلب توصیف کردهاند.
جالب این که در مقابل چنین اظهاراتی، کارگزارانیها مدعیاند که آنها در دولت هاشمی، اصلاحطلبی را پایهگذاری کرده و جریان چپ را به اصلاح طلبی رساندهاند.
هراس اسرائیل از باران موشکها فقط حزبالله، ۱۹۰ هزار موشک!
رئیس ستاد مشترک اسرائیل هشدار داد؛ اگر جنگی با ایران اتفاق بیفتد، بارانی از موشک بر سر شهرهای اسرائیل فرود خواهد آمد.
به گزارش رادیو اسرائیل، ژنرال آویو کوخاوی ضمن سخنرانی در گروه تحقیقاتی وابسته به موسسه «مطالبات امنیت ملی اسرائیل» گفت: اسرائیل با تهدیدهای فزاینده ایران و گروههای شبه نظامی وابسته به آن روبهرو است. او با استناد به دادههای اطلاعاتی تأکید کرد حکومت ایران به تلاشهای خود برای تقویت توان نظامی ادامه میدهد. آویو کوخاوی هشدار داد که در صورت وقوع جنگ با ایران تبعات آن دردناک خواهد بود. او تهدیدهای موشکی ایران را جدی خواند و گفت که اگر جنگی در بگیرد جمهوری اسلامی ایران و گروه های نیابتی آن قادرند بارانی از موشک و راکت به روی شهرها و غیرنظامیان اسرائیلی پرتاب کنند.
کوخاوی اضافه کرد که بر اساس برآوردهای ارتش اسرائیل، حزبالله لبنان به تنهایی دارای ١٩٠ هزار موشک و راکت و صدها موشک نقطهزن است و قادر است در صورت وقوع جنگ روزانه هزار راکت و موشک به روی اسرائیل شلیک کند.
او گفت بخش بزرگی از فعالیتهای ارتش اسرائیل در جریان سال گذشته میلادی بر جبهه شمال یعنی در لبنان و سوریه متمرکز بوده است. کوخاوی گفت که هدف اسرائیل از این فعالیتها جلوگیری از استقرار نظامی ایران در سوریه و همچنین ممانعت از انتقال سلاحهای پیشرفتۀ ایران به متحدان و گروههای نیابتی این کشور در کل منطقه بوده است.
آفتاب یزد: رئیس بورس قربانی مقامات دولتی بالاتر شد
«گویا رئیس سازمان بورس عزل شده، اما نکته مهم اینجاست وقتی تصمیمگیرنده اصلی، شورای عالی بورس است، اگر هم در احترام به ناراحتی سهامداران و کمک به بهبود اوضاع، استعفایی باید رخ دهد، مشمول تعدادی از چهرههای اصلی در این شورا و چه بسا تمام آنهاست. چرا که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در این شورا تنها به عنوان دبیر و سخنگوی رسمی شورای عالی بورس و اوراق بهادار نقش دارد».
روزنامه آفتاب یزد ضمن انتشار این مطلب نوشت: بازار سرمایه درحالی که باید آرامترین روزهای خود را بگذراند، این روزها متشنجترین حال و روز را دارد! بازاری که قرار است محل داد و ستد سهام شرکتهایی باشد که باید رشد اقتصادی آنها منشأ سود ثابت و سود سرمایه میشد، اما مدتهاست بهجای ابزار مناسب مدیریت بهینه پسانداز دارایی مردم، به محل جبران کسری بودجه دولت بدل شده است!
بازاری که در حال رشد تدریجی و منطقی بود به یکباره با دستور معاون وزیر صمت و حمایت تند و تیز «رزمحسینی» از موضع همرزمش در این وزارتخانه در نرخگذاری دستوری برای فولاد، ثبات نسبی ایجاد شده در بورس را به یکباره از هم میپاشد بدون آنکه برای خسارت وارد شده احتمالی از این محل، وظیفه عذرخواهی از سهامداران زیاندیده را برای خود قائل باشد!
آفتاب یزد با اشاره به اخبار ضد و نقیض که سرانجام به برکناری رئیس سازمان بورس تحت نام استعفا ختم شد، مینویسد: اما چرا استعفا!؟ آن هم رئیس سازمان بورس اوراق؟ آیا تنها عامل بروز انتقاد نسبت به سیاستهای بورس به او برمیگردد؟ آیا او به مانند یک گوشت قربانی تصمیمسازان اصلی مجبور به کنارهگیری شده یا این استعفا، واقعی و در اعتراض به مداخلاتی است که بر اساس بخشی از آنچه در متن نامهاش به آن اشاره کرده، ماحصل رنج او از نادیده گرفته شدن تحولاتی است که بهزعم وی زیرسایه «اقدامات سیاسی» قرار گرفته است!
حسب تجربیات مدیریتی در اینکه بر اساس قاعده استعفا چه کسانی باید استعفا دهند، چند نکته حائز اهمیت است؛ نخست آنکه براساس تعریف رایج، کنارهگیری یا استعفا به درخواست داوطلبانه یا بهظاهر داوطلبانه فرد یا گروهی از افراد برای رها کردن رسمی شغل، منصب، سمت یا هر جایگاه دیگرشان گفته میشود و انواع کنارهگیری داوطلبانه؛ تحت فشار؛ اجباری و فریبکارانه که در نوع آخری شخص با کنارهگیری ظاهری و گاهی تنها بیان آن اقدام به فریب افکار برای کاستن از فشار بر خود میکند.
باید در این قالب دید این استعفا با چه انگیزه واقعی بوده و آیا مستحقان واقعی استعفا باید رئیس سازمان بورس باشد یا اعضای شورای عالی بورس به ریاست وزیر اقتصاد که وزیر صمت، رئیس کل بانک مرکزی و... هم جزو آن هستند؟!
ایراناجرای حکم یک داعشی در خوزستان
خبر اول اینکه، دادگستری استان خوزستان از اجرای حکم اعدام یک «قاتل وابسته به داعش» خبر داد. به گزارش ایسنا، روابط عمومی دادگستری خوزستان اعلام کرد: علی مطیری، تروریست عضو گروهک داعش، در ۱۷ اردیبهشت سال ۹۷ در یک اقدام تروریستی به پایگاه بسیج منطقه شیبان استان خوزستان حمله کرد و در نتیجه آن، دو بسیجی فعال در پایگاه مزبور با نامهای «بشیر حمیدی» و «حسن کارون بهمنشیر» را به شهادت رساند. مطیری در جریان رسیدگی به پرونده ضمن اعتراف به قتل دو بسیجی، انگیزه جنایت ارتکابی خود را مسائل اعتقادی اعلام کرده و اظهار داشته شیعیان کافرند و جهاد علیه آنها واجب. دادگاه کیفری یک اهواز پس از برگزاری جلسات رسیدگی متعدد در نهایت در تاریخ ۱۷ بهمن ۹۷ حکم علی مطیری را به قصاص و به اعدام با چوبه دار محکوم کرد. وکیل متهم از حکم صادر شده تقاضای فرجام خواهی میکند و پرونده به شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور ارجاع میشود. قضات پس از بررسی محتویات پرونده در تاریخ ۲۳ تیر ۹۸ حکم صادره در مورد علی مطیری را تأیید میکنند.
نظر گوترش درباره برجام
خبر دیگر اینکه، دبیرکل سازمان ملل از ایران و امریکا خواست تا از بنبست فعلی بر سر توافق هستهای خارج شوند اما اعلام کرد که انتظار نتیجه سریع ندارد. به گزارش ایسنا آنتونیو گوترش، روز پنجشنبه در کنفرانسی خبری در پاسخ به احتمال میانجیگری میان ایران و امریکا اعلام کرد: «کارهای زیادی باید انجام شود» اما «انتظار راه حل سریع ندارم». گوترش ادامه داد: من باور دارم که همگی یعنی تمام کسانی که وارد برجام شدهاند و دیگر طرفین باید با یکدیگر برای کاهش تردیدها بهمنظور مواجهه با دشواریها و موانع همکاری کنند. وی بدون اشاره به احتمال میانجیگری گفت که این مسأله دارد «در جهت رسیدن به راهحلی حرکت میکند که در آن ما توافقی خواهیم داشت که برای صلح و ثبات در خلیج (فارس) و جهان ضروری است.» دبیرکل سازمان ملل با ابزار تأسف نسبت به «زیر سؤال رفتن توافق هستهای» بیان کرد: برجام یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک و عنصری ضروری برای صلح و ثبات در خلیج(فارس) بود. وی ادامه داد: واضح است که دشواریها و موانعی وجود دارد. مسائل پیچیدهتر شدهاند چرا که امریکا توافق را ترک و اقدامات بیشتری اتخاذ کرد. در این زمان ایران نیز گامهایی برای توسعه تواناییهای هستهای خود برداشته است.
منش مجلس اصولگرایی نیست
شنیدیم که، عضو جامعه روحانیت مبارز کشور، نمایندگان مجلس یازدهم را بیتوجه به شرایط موجود کشور دانست و گفت: دو سوم این نمایندگان نسبت به مسئولیت تقنینی و نظارتی خود بیتجربه هستند و حاضر نیستند بپذیرند در شرایط تحریم و شیوع ویروس کرونا قرار داریم. به گزارش جماران، سیدرضا اکرمی افزود: متأسفانه این نمایندگان هتک حرمت و بیاحترامی را برگزیدهاند و مصوباتی را ارائه میکنند که دولت نمیتواند آن را اجرا کند. این امر سبب دعوا میشود. بهگفته وی، روش و منش نمایندگان مجلس یازدهم نشانی از اصولگرایی ندارد. همزمان رئیس کمیته انتخابات خانه احزاب هم درباره عملکرد مجلس یازدهم گفت: متأسفانه بعضی از کارهای مجلس تبدیل به شعارهای توخالی شده است که واقعاً زیبنده مجلس انقلابی نیست. امیرمیثم نیکفر به ایرنا گفت: از جمله دادن کارتهای زرد بیاساس به وزرا یا شکایت از وزیر سابقی که مسئولیت ندارد. این فعال اصولگرا یادآور شد: وزیر سابق راه و شهرسازی سه بار (در مجالس نهم و دهم) استیضاح شد و رأی اعتماد گرفت و همان زمان مخالفان استیضاح عباس آخوندی برخی اصولگرایان بودند.
فریدون عباسی: قیمت آب و برق باید واقعی شود
دست آخر اینکه، رئیس کمیسیون انرژی مجلس دلایل کمبود گاز را عدم صرفهجویی ازسوی مردم و نبود مدیریت منسجم در حوزه انرژی دانست و گفت: راه مقابله با آلودگی ناشی از سوختن مازوت حذف این سوخت نیست بلکه باید مسأله فیلترینگ در نیروگاهها جدی گرفته شود. به گزارش خانه ملت، فریدون عباسی گفت: با وجود افزایش تولید گاز نسبت به سال گذشته، بهدلیل افزایش مصرف در دوران شیوع کرونا و سرد شدن هوا، با کمبود گاز رو به رو شده و گاز نیروگاهها و صنایع قطع شدند تا گاز خانگی برقرار بماند. در این شرایط نیروگاهها مجبور به سوزاندن مازوت و گازوئیل هستند. عباسی با بیان اینکه راه مقابله با آلودگی ناشی از سوختن مازوت حذف این سوخت نیست، توضیح داد: با توجه به اینکه گوگرد موجود در سوخت مازوت بالاست باید مسأله فیلترینگ در نیروگاهها و کارخانههایی -که مازوت میسوزاند- جدی گرفته شود تا از دودکش آنها دودی بیرون نیاید. رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه درصورت تخصیص تمام درآمد حاصل از قبضهای آب و برق به وزارت نیرو، باز هم بودجه کافی برای بازسازی و گسترش شبکه آبرسانی و برقرسانی بسیار اندک است، گفت: بههمین دلیل معتقدم باید قیمت حاملهای انرژی از جمله آب و برق واقعی شود، در واقع باید هزینه تمام شده آن از مصرفکننده دریافت شود تا بتوان آن را در حوزه ایجاد زیرساختها سرمایهگذاری کرد.
خراساننامه احمدینژاد به بایدن
محمود احمدینژاد از ارسال نامه به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا خبر داد. محمود احمدینژاد در گفتوگو با شبکه آمریکایی فاکسنیوز از ارسال نامه به جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در هفته اخیر خبر داد. محمود احمدینژاد به شبکه فاکسنیوز گفت: «پس از اینکه جو بایدن در انتخابات پیروز شد به او نامهای نوشتم. در آن نامه شرایط جهان را شرح دادم و از ایشان خواستم که قاطع بایستند و سیاستها را به خاطر صلح و عدالت تغییر دهند.»
زمان اجلاس خبرگان رهبری
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: هشتمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در تاریخ ۴ اسفند برگزار خواهد شد. سیداحمد خاتمی در ادامه افزود: بر اساس مصوب جدید هیأت محترم رئیسه، اجلاس یکروزه مجلس خبرگان رهبری انشاءا... روز دوشنبه ۴ اسفند در تهران تشکیل میشود.
درخواست رضا صادقی از مردم
بسیاری از چهرههای هنری، نسبت به ابتلای علی انصاریان به بیماری کرونا و بستری شدن این فوتبالیست سابق و بازیگر و مجری فعلی، واکنش نشان دادهاند. از جمله رضا صادقی در فیلمی که در اینستاگرام به اشتراک گذاشته است، گفت: «سلام به همه دوستان عزیزم، از همه خواهش میکنم، تمنا میکنم تا برای علی انصاریان دعا کنید خیلی زیاد، خیلی زیاد دعا کنید. قطعا صدایمان به خدا خواهد رسید. دعا کنید حتما.»
شهردار اراک برکنار شد
شهردار اراک با هشت رای منفی اعضای شورای شهر از ادامه کار در این سمت بازماند و جای خود را به بیاتیان داد. در این جلسه محمدکریم شفیعی با هشت رای مخالف اعضای شورا پس ۲۱ ماه حضور در شهرداری اراک، برکنار شد. با عزل محمدکریم شفیعی، مجتبی قاسمی، نادر اخوانملایری، سعید بیاتیان و احمد حسنی به عنوان گزینه سرپرستی از سوی اعضا معرفی شدند که در نهایت بیاتیان با ۸ رای به عنوان سرپرست معرفی شد.
پشیمانی گوهر خیراندیش
حدود ۱۰ روز است که خبر مبتلا شدن گوهر خیراندیش به ویروس کرونا منتشر شده است. او قصد داشت با درمان خانگی این بیماری را شکست دهد؛ ولی بالاخره مجبور به مراجعه به بیمارستان شد. این بازیگر در صفحه شخصیاش نوشت: خواهش میکنم وقتی دچار کرونا میشوید حتما قبل از آنکه دیر بشود و ریهها را درگیر کند به بیمارستان بروید و دستورات لازم را از پزشکان بیمارستان بگیرید.
کنایه عجیب مهاجرانی
وزیر ارشاد دولت اصلاحات به اظهارات وزیرخارجه آمریکا واکنش نشان داد. عطاءا... مهاجرانی در واکنش به سخنان آنتونی بلینکن درباره بازگشت آمریکا به برجام، گفت: چنانکه میدانید، الاغ نشانه و نماد حزب دموکرات در آمریکاست. این مشهورترین الاغ جهان انگار متوجه نیست: ترامپ - فیل بود که برجام را ترک کرد، تحریم کرد، سردار سلیمانی را ترور کرد و ... حالا بلینکن میگوید: ایران باید راستیآزمایی شود. آیا میشود او را الاغ فهم کرد؟! با حفظ شئونات و احترامات.
در مورد تائید صلاحیت احمدینژاد
عضو اسبق شورای نگهبان درباره سوالی در مورد احتمال تائید صلاحیت افرادی که در گذشته رد صلاحیت شدهاند گفت: با استناد به فرموده امام ملاک حال فعلی اشخاص است، بنابراین هم افراد تأیید شده ممکن است رد شوند و هم افراد رد شده ممکن است تأیید شوند. عباسیفرد در مورد تاثیر حضور احمدینژاد در انتخابات گفت: اولا پاسخ این سوال با مردم است ولی من بر این تصورم که طبقه فرودست جامعه که کم هم نیستند از او حمایت میکنند. البته مخالفان جدی و سرسختی هم دارند.
پشیمانی یک کارگردان از طلاق
مسعود فروتن، کارگردان تلویزیون با حضور در برنامه «دورهمی»، از جدایی از همسرش ابراز پشیمانی کرد. این بازیگر، درباره ازدواجش گفت: «۲۵ ساله بودم و در تلویزیون تبریز کار میکردم. نیاز به یک گوینده داشتیم و دختر جوانی برای تست آمد و از او تست گرفته شد. بعد از مدتی با هم ازدواج کردیم و حاصل آن یک دختر است که الان پزشک است.» او افزود: «بعد از چند سال ما از هم جدا شدیم، البته اگر عقل حالا را داشتم و اتفاقات بعدی را پیشبینی میکردم، فکر نمیکردم باید جدا شوم.»
نفوذ و خیانت داخلی در خرابکاری نطنز
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: با بررسی و تحقیق به این نتیجه رسیدهایم که در نطنز از طریق نفوذ و خیانت داخلی این خرابکاری صورت گرفته است و افرادی که در این زمینه عامل بودهاند شناسایی شدهاند و مسیر ردیابی آنها و مجازات آنها هم ادامه دارد و ما باز هم دست نظام سلطه و رژیم صهیونیستی را آلوده به این موضوع میبینیم. وی افزود: فناوری هستهای در کشور ما از صفر تا صد بومیسازی شده است و به یک، دو یا صد دانشمند متکی نیست و به سرعت این خلأها پر خواهد شد.
آزادی ۱۵ ماهیگیر ایرانی در هند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو اعلام کرد: پانزده نفر از ماهیگیران ایرانی که در زندانهای هند گرفتار شده بودند آزادآزادی ۱۵ ماهیگیر ایرانی در هند شدند.علی چگنی با گفت: این ماهیگیران حدود یک سال و نیم پیش به علت بدی آب و هوا و شرایط اضطراری وارد آبهای سرزمینی هند شده بودند.
تسلیت یادگار امام به خانواده میناوند
در پی درگذشت مهرداد میناوند بازیکن باسابقه فوتبال کشورمان، آیتا... سید حسن خمینی این ضایعه را به خانواده وی تسلیت گفت. وی در تماس تلفنی با والدین و همسر میناوند، ضمن تسلیت این ضایعه برای آن مرحوم رحمت و غفران الهی و برای بازماندگان صبر و اجر مسألت کرد. همچنین سید احمد خمینی با حضور در منزل مرحوم میناوند، این مصیبت را به آنان تسلیت گفت.
شاباش کرونا در عروسی ساوه
فردی که علائم کرونا داشت و از او آزمایش هم گرفته شد بی آنکه منتظر اعلام نتیجه نهایی شود، با بی مسئولیتی و بی خیالی کامل در یک عروسی شهر ساوه حاضر می شود که حاصل این اقدام مبتلا شدن ۱۲ نفر از حاضران این مراسم با مثبت شدن نتیجه آزمایشها بود».این مورد را سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت که نشان میدهد با وجود آن همه تلاش و ایثار کادر درمان، پرستاران چگونه برخی با بی مهری دست به فعالیتهایی میزنند که نتیجه آن افزایش شمار مبتلایان است.