به گزارش حلقه وصل، اگرچه شیزوفرنی به عنوان یک اختلال عصبی شناخته میشود اما فاکتورهای محیطی هم نقش مهمی در شروع بیماری و روند پیشرفت آن دارند.
اما در حال حاضر محققان دانشگاه تسوکوبا ژاپن دریافتند ورزش در طول یک دوره خاص از بروز رفتارهای مرتبط با شیزوفرنی پیشگیری میکند.
محققان در مطالعه بر روی موشها دریافتند ورزش با شدت کم در طول دوره نوجوانی که مهمترین زمان رشد است، به شکل چشمگیری موجب کاهش رفتارهای غیرعادی در موشهای مبتلا به شیزوفرنی شد.
انجام برخی اقدامات در دوره رشد تأثیرات مثبتی بر عملکرد مغز از جمله پیشگیری از اختلالات عصبی دارد.
«هیکارو کویزومی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «مطالعات قبلی نشان داده اند که ورزش موجب تقویت انتقال عصبی میشود و تأثیرات مثبت دیگری هم بر سلامت دارد.»
وی در ادامه میافزاید: «یافته های ما نشان داد ورزش با شدت کم میتواند از رفتارهای غیرعادی پیشگیری کند که نشاندهنده این موضوع است که ورزش ارتباط مستقیمی با پیشگیری از شیزوفرنی دارد.»
ورزش ملایم در حین رشد میتواند با توقف یا بهبود ناهنجاریهای رشد عصبی در اثر وراثت ژنتیکی، از شیزوفرنی جلوگیری کند. برنامههای ورزشی ویژه برای افرادی که در معرض خطر هستند ممکن است در جلوگیری از ابتلاء به شیزوفرنی موفقیت آمیز باشد.