به گزارش حلقه وصل، آش جو یکی از آشهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، شوید و حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس و برنج و جو پوست گرفته، پیاز و کشک غلیظ زردچوبه و روغن استفاده میشود.
مواد لازم
کشک: نصف پیمانه
جو پوست کنده: یک پیمانه
نخود: نصف پیمانه
عدس: نصف پیمانه
لوبیا چیتی: نصف پیمانه
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
سبزی آش: ۱ کیلوگرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
نعنا خشک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا حبوبات و جو پاک شده را که ترجیحا از شب قبل خیسانده شده است با مقداری آب روی حرارت میگذاریم.
کمی زردچوبه را در یک فنجان سرخالی روغن مایع تفت میدهیم و به حبوبات اضافه میکنیم وصبر میکنیم تا کاملا پخته شود.
سپس پیاز را نگینی خرد کرده به همراه مقداری نعنا خشک و زردچوبه کمی تفت میدهیم.
نعنا و پیاز داغی را که آماده کرده ایم به آش اضافه میکنیم.
سپس در نیم ساعت آخر پخت، سبزی را به آش در حال جوش اضافه میکنیم و در ظرف را میبندیم تا خواص سبزی در آن باقی بماند.
بعد از حدود ۱۵ دقیقه کشک را آهسته آهسته به آش اضافه میکنیم و میگذاریم ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت کم بجوشد.
در آخر نمک را هم به آن اضافه میکنیم.