به گزارش حلقه وصل، «هدایه ناوی» جوان آمریکایی ساکن ایالت ویرجینیای این کشور با اشاره به نامه رهبر انقلاب ایران خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی گفت: "در ابتدا باید از رهبر ایران به خاطر نوشتن این نامه شیوا قدردانی کرد. از بعد اثرگذاری، به نظر من با خواندن این نامه هر فردی مشتاق جستجو و یافتن اسلام حقیقی میشود زیرا بهشیوهای غیرسرکوبگرایانه به چالش و جستجو فراخوانده شده است. رهبر ایران متنی محترمانه را نگاشته و کلماتی که در آن انتخاب کرده است نشان میدهد که وی به دنبال تحت تضعیف قدرت شناخت مخاطبان نیست. با وجود این نامه، جوانان مغربزمین دو گزینه پیشروی خود خواهند داشت: اینکه با میل خود در ناآگاهی و عدم شناخت به سر برند یا اینکه به دنبال شناخت اسلام حقیقی باشند. آنها که در ناآگاهی باقی مانند، نمیتوانند اسلام را به خاطر اعمال هراسانگیز عدهای قلیل شماتت کنند، زیرا رهبر ایران، همچون بسیاری از پیشینیان تأکید کرده است که اسلام تنها به دنبال صلح است."
این جوان در ادامه افزود: "به تجربه دریافتهام که مردم در مورد موضوع اسلام به دو دسته تقسیم میشوند: آنهایی که ذهنیت خود را شکل دادهاند به گونهای که هرچیزی را که به دنبال زیبا جلوه دادن این دین باشد، شر دانسته و آنهایی که اینگونه نیستند. برخی از آنهایی که ذهنیت خود را شکلدادهاند حتی اگر پیامبر اسلام بیاید و برای آنها سخن بگوید نیز قانع نمیشوند. به این صورت من فکر نمیکنم که این نامه بتواند کار چندانی برای این افراد انجام دهد. با این حال اکثریت قریب به اتفاق جوانان غربی تشنه اسلام هستند، شاهد این امر وضعیت اسلام است که یکی از روبهگسترشترین ادیان در جهان است. بسیاری از این امر هراس دارند و این نامه مشخص کرد که آنها دلیلی برای ترسیدن ندارند جز اینکه رسانههای عمده غربی مطالبی غیرواقعی را به خورد آنها میدهند. این نامه ،طی سالیان متمادی گذشته و برای کاهش اسلامهراسی، شاید موثرترین ابزاری باشد که در اختیار داشتهایم. این به عهده ماست که اطمینان حاصل کنیم به دست مخاطبان اصلیاش برسد، تا بتواند بیشترین تأثیر خود را داشته باشد. اگر این نامه به دست مخاطبان اصلی خود برسد، مسلمان و غیرمسلمانان همسان هم میتوانند علیه اسلامهراسی مبارزه کنند."
وی با اشاره به تأثیرگذاری رسانههای عمده غربی بر مخاطبان خود تصریح کرد: "من باور ندارم که این رسانهها علاقهای به انتشار این نامه داشته باشند. نیروی بسیاری به کار برده میشود تا اطمینان حاصل شود که مردم از اسلام هراس دارند. رسانههای عمده در اغلب اوقات رویکردی دوستانه نسبت به اسلام و مسلمانان ندارند، بنابراین من فکر نمیکنم که آنها این نامه یا هرچیز دیگری که چهرهای مثبت از اسلام را به تصویر بکشد منتشر کنند."
هدایه ناوی درباره ارزیابی خود از محتوای این نامه گفت: "محتوای این پیام بسیار قدرتمند و الهامبخش است. من فکر میکنم که مسلمانان و غیر مسلمانان به صورتی همسان انگیزه پیدا خواهند کرد تا دانش بیشتری در مورد اسلام و آنچه از مسلمان حقیقی مدنظر است کسب کنند."
"مطمئنا این نامه میتواند فصلی نوین را برای اسلام در دنیای غرب بگشاید. تنها نگرانی من این است که دشمنان اسلام به آن دستاندازی کرده و معنای آن را تحریف کنند. حتی اگر چنین چیزی رخ بدهد، مطئمن هستم که این نامه حداقل یک نفر را تحت تأثیر قرار خواهد داد تا دیدگاه و درک خود را درباره اسلام تغییر دهد و تاجایی که من می دانم، چنین تغییراتی در افراد و ایدهها آغاز شده است."
"من فکر میکنم که این نامه بتواند تفاوت بین مسلمانان راستین و داعش را نشان دهد. داعش خواهان این است که به اسلام به عنوان دین شمشیر ایمان بیاورید. اما این نامه نشان میدهد که اسلام دین اندیشه، منطق و مهربانی است."
این جوان آمریکایی در ادامه افزود: "این نامه میتواند خیلی چیزها را تغییر دهد. در حال حاضر، بسیاری از افرادی که در حال مبارزه با اسلامهراسی و بیعدالتیها علیه مسلمانان در غرب هستند، غیرمسلمانان میباشند. اگر ما بتوانیم جوانان اروپایی و آمریکایی بیشتری را به یادگیری اسلام حقیقی جلب کنیم، حتی اگر آن را به عنوان دین خود نپذیرند، اما آنها میتوانند تصورات غلط همتایان خود را اصلاح کنند. زیرا غیرمسلمانان راحتتر از مسلمانان میتوانند تصورات نادرست دیگر افراد غیرمسلمان را اصلاح کنند."
«مسلمانان بیش از هرچیز دیگری نیازمند این هستند که حیات خود را براساس آموزههای اسلام دوباره آغاز کنند. یکی از بهترین ضربالمثلهای رایج در دنیای غرب این است «اعمال رساتر از کلمات سخن میگویند». این در حالی است که مسلمانان بیش از عمل کردن، سخن میگویند. اغل اوقات، جوانان مسلمان (و متأسفانه والدین آنها) بهگونهای عمل میکنند که انگاری از مسلمان بودن خود شرمسار هستند، و با فراموش کردن مهترین آموزههای اسلام تلاش دارند تا «مدرن» باشند. ما باید به اسلام افتخار کرده و براساس تعالیم راستین آن در تمامی زمانها عمل کنیم. زندگی براساس اسلام اصیل آن چیزی است که غیرمسلمانان را به این دین زیبا جذب میکند.»
نامه روشنگرانه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی برای خنثی کردن پروژه توسعه اسلام ستیزی و اسلام هراسی در غرب، نگارش یافته منتشر شد.
ماجرا هم از این قرار بود که پس از حوادث اخیر تروریستی در فرانسه که حول محور توهین یک نشریه هتاک به ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص) اتفاق افتاد و موج جدید اسلام ستیزی و اسلام هراسی در غرب، آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب، چهارشنبه اول بهمن پیام روشنگرانهای را خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی صادر کردند.
در این پیام به فرازهایی از تاریخ رقمخورده توسط دولتهای غربی از جمله «برده داری در اروپا و آمریکا»، «ستم بر رنگینپوستان و غیرمسیحیان» و «خونریزیهایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان و یا به اسم ملیت و قومیت در جنگهای اوّل و دوم جهانی صورت گرفت» اشاره شده که امروزه محققین و مورخین غربی از آنها، عمیقاً ابراز سرافکندگی میکنند.
رهبر انقلاب با اشاره به اینکه این بیداریها در وجدان عمومی غرب همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله صورت میگیرد از جوانان اروپا و آمریکای شمالی خواستهاند، از طریق مراجعه مستقیم به قرآن و تعالیم پیامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم) با این دین بزرگ و تمدنساز آشنا شوند و نگذارند چهرهپردازیهای موهن و سخیف، بین آنها و واقعیت، سد عاطفی و احساسی ایجاد و امکان داوری بیطرفانه را سلب کنند.